Mit ér a minimálbér emelés az elszabadult árak mellett? Ha 300 lenne a minimál még az is kevés lenne ilyen árak mellett, de BRUTTÓ 200 /133 nettó az MI?
133 ezer forint nettóból ha nem otthon élsz, akkor nem lehet megélni.
Én 270 ezer forint nettót keresek, minden hónapban folyamatosan mérem a költségeim és januárban szemmel láthatóan több maradt meg tartalékban, mint decemberben, ugyan olyan életszínvonal mellett.
És a nettó 270 ezer egy olyan összeg aminél az országban sajnos sokan keresnek kevesebbet, ez az ország élhetetlen, a lakbéren kívül, szinte minden ugyan olyan árban van, vagy olcsóbb külföldön mint itthon, ez egy nagy vicc.
Egyébként nézegettem az ingatlanokat folyamatosan kíváncsiságból, 2019-ben 17-19 millióért voltak fent az ilyen 40-50 nm-eres ingatlanok ingatlanos oldalakon (nem főváros), ugyan ezen paraméterekkel most 25-30 millióért lehet hozzájutni azokhoz az ingatlanokhoz, na ennyire teljesít jól a magyar gazdaság 😃
Nem beszélve a lezüllesztett oktatás, EÜ színvonalról, talán idén már leszek elég tökös ahhoz, hogy kimenjek külföldre.
Hát igen hány kollegámat hallottam hogy de rendes ez a kormán yhogy ENNYI emelést ad.... bezzeg a Gyúúúúúúúcsány az nem adott...
kapnak 40-50 évesen szaros 133 nettót és leszopnának érte bárkit hogy hűűű emmán dejó...
baromi.
ha 300 lenne a minimálbér akkor a mostani árak kb 5x-se volna érvényben.. tehát ugyanott volnánk mint most.. az a 300se lenne elég semmire.
Szerinted azt a 300e-et neked miből fizeti ki a cégtulajdonos... az eladott árukon lévő profitból.
". tehát ugyanott volnánk mint most.. az a 300se lenne elég semmire.“
Világos.... akkor ezen logika alapján miért nem 1000 ft a havibér? És akkor ahhoz igazodnak az árak...
hát ha 300.000 esetén ahhoz igazodnak akkor 1000 ft esetén is ahhoz igazodnak.... nemde?
HM? Madárka? Erre valami?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!