Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Abban NEKEM mi a biznisz hogy...

Abban NEKEM mi a biznisz hogy átjelentenek minimálbérbe, és ugyanannyit kapok mint eddig csak immáron minimál + zsebbe konstrukcióban? Ez NEKEM miért lenne jó?

Figyelt kérdés

Nem fogok kevesebbet keresni, csak épp a teljes bérem legális bejelentett bér volt most meg majd a minimál lesz a fehér bér a többi meg fekete. De nem fogok semmivel se többet kapni mint eddig.

A cégnek ez nagyon jó mert járulékot sprórol.

És NEKEM mi benne a biznisz?

Mert ez csalás. Amivel semmi gond, ha mindkét fél érdekét szolgálja. Na de ez csak az egyik fél érdekét szolgálja!

2022. márc. 14. 14:31
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Szerintem jól csinálod, hogy váltasz.Ha megtetted, nyomd fel a céget is adócsalásért.Én megtenném.
2022. márc. 14. 15:23
 12/14 anonim ***** válasza:

#11 Mondjuk ha elfogadja a zsebbe pénzt, akkor már ő is bűnös...

Egyébként hogy bizonyítja be?

2022. márc. 14. 15:41
 13/14 mindentudó99 ***** válasza:
Kevesebb lesz a nyugdíjad tàppénzed. Belemész a dologba addig míg nem találsz mást. Csak hàtránnyal jár.
2022. márc. 14. 15:43
 14/14 anonim ***** válasza:

végülis leírtál minden opciót.

annyi a biznisz neked, hogy amíg nem találsz másik munkát, addig is van melód.

vagy nálam az volt az opció mikor ilyen helyen dolgoztam, hogy miután teljesen becsődöltem a kovidban, elmentem alkalmazottnak és megtanultam egy konkrét szakmát.

miután már a szakma mestere lettem mentem normális céghez, ahova azonnal is fel is vettek, látva az adott dologhoz való hozzáértésemet.

és felvételi létszámstop volt 2020ban így vagy sehova nem vettek fel, vagy a cégek tudva mekkora gáz van olyan felháborítóan alacsony pénzt mondtak hogy nevetséges és még így is 1 melóra volt 60 jelentkező a 2-3 helyett.

a hátrányok-nem ketyeg a nyugdíjad így kb.

gyakorlatilag semmilyen hitelt nem tudsz felvenni, mert 1 bank sem ad minimál után.

mondjuk a kovid óta pont e miatt, hogy olyan sok embert jelentettek át feketébe, már nem a fizetést nézik, hanem a havi bakszámla forgalmat és az után vehető fel hitel.

viszont a fekete foglalkoztatók meg értelem szerűen csak a minimált fogják utalni, a boríték pedig kézbe megy, így annak nem lesz nyoma a számládon, tehát hitelképtelen leszel.

de a legnagyobb gond ha tartósan lesérülsz/lebetegedsz, mert akkor ott leszel lerobbanva és még éhen is halsz, vagy kiraknak a lakásodból, mert a minimál után fogod kapni a táppénzt,a borítékot pedig bukod.

szóval nagyon sérülékennyé tehet ez a felállás.

konkrét példával

ismerősöm hazavitt havi 4 kilót, akkor volt a minimál ilyen 120 körül a többi borítékba.

halálos beteg lett...1 év táppénz meg kórház a minimál után, miközben ott volt a 2 gyereke felesége gyesen.

a végén még a temetésre is kölcsön kellett kérjenek mindenkitől annyira nem volt már pénzük.

a másik pali vált, az le is ment, aztán jött a gyerekelhelyezési per, ahol nézték a fizut.

és egyből jött, hogy apuka, ha maga 120 ezer ftot keres, hogyan akar gyereket eltartani, meg miből fizeti a lakását, kocsiját? jah hogy maga fekete foglalkoztatott? egy ilyen antiszociális példa maga szerint jó a gyereknek?

szóval bukta a gyerekét gyakorlatilag és 2 hetente láthatja.

tehát nagyon ki lehet ezt szopni.

2022. márc. 14. 15:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!