Lehet, hogy a Fidesz megfogadta Pozsonyi tanácsát?
Most olvastam Pozsonyi Ádám egyik publicisztikáját. Nekem úgy tűnik a Fidesz megfogadta a kapott tanácsot, teszi a dolgát a birkák megkérdezése nélkül.
Olvasva az itteni "Hát nem látjátok mit csinál a fidesz?!" típusú kérdéseknél kérődző emberekre is nagyon jól ráillik Pozsonyi leírása:D
"Akolbontó
Szijjártó egy reménytelen alak. Ad egy, beteszi a lábát a Mokkába, Havas - e véglényről egy ízben még külön dolgozatot szerkesztek - műsornak titulált ízléstelenségébe. Ad kettő, belemegy az örökös magyarázgatási játékba. Csücsül ott a széken, beszél, hangoztat, kifejt, s eközben szavába vágnak, leintik, kioktatják, mire ő elhallgat, majd védekezésképpen újabb magyarázgatásba kezd, miáltal a vesztes pozícióból kimásznia szinte már lehetetlen.
Péter, hogy értessem meg veled, hogy „ezekkel" csak egy módszer van: bármit is mondanak, te gúnyosan odavágod: „Szánalmas". Kész. Ennyi. S nem bizonygatsz semmit. Esetleg még ezt: „Kinek csöpp esze van, láthatja, hogy ez nem így van. Negyvenes IQ felett, azt hiszem, ez már egyértelmű." Meggyőzni ezzel sem fogod őket - se Havast, se a csürhe közönségét -, de legalább nem csinálsz hülyét magadból. Nem leszel lúzer. Mert így, hidd el, az vagy. Mert te azt gondolod, ők voltaképp azt akarják, hogy megértesd velük a véleményed. Itt hibázol. Péter, kérlek, hidd el, ők ezt nem akarják. Ők boldogok ott, azon a primitív, állati szinten. S kifejezetten idegesíti őket, hogy te fel akarod nyitni a szemüket. Nem akarják! Más nézeteket, más gondolatokat csillantasz meg előttük, s ez őrájuk hiszterizáló hatással van. Valósággal pánikba esnek tőle. S ezt a frusztrációt agresszióval vezetik le. Miután a műsor végeztével elkullogtál, jöttek sorra az sms-ek. „Szijjártó csak ne beszéljen itt bele...", „Orbán húzzon el, de örökre". „Ezeket nem engedném be a parlamentbe", „...csak fogja be a száját...", „...hallgasson el..." Látod? A népnek, az istenadta népnek igazából nem tetszik, hogy van más vélemény is. Csak hergeli őket. Teher a számukra. Lelkük legmélyén te vagy az erőszaktevő, a gonosz, az aljas, mert meg akarod őket fosztani az egyengondolat biztonságos ölelésétől. Elveszed tőlük az akolnak melegét. A nyájnak meghittségét. Még majd tán gondolkodni kéne. Ezt akarod? Vágd hát szépen oda: „Aki nem érti, az ostoba." Ennyi. Mi jót röhögünk, ők meg agybajt kapnak. Más értelme úgysincs Havashoz mászkálni."

Nem tudom ki az,aki a cikket írta.,és nem is igazán értem a kérdésedet! Havast pedig nem szoktam nézni,mert nem szeretem a cinikusságát.
De Szijjártó egy szúnyogcsődőr,aki mindig egyet szajkóz: Csak az igaz,amit a Fidesz mond! Éppen a Fidesz az,aki ostobának nézi azt,aki gondolkodik,és nem azt teszi,amit ők akarnak. Ők kínálják a birkáiknak az akol melegét. Ők hisztiznek,ha valakinek más a véleménye és felakarja nyitni a birkáik szemét!
Amióta kormányon vannak,sokan rájöttek már erre!

Nem értem miért kell megvédeni a farkasoktól azt a vezérürüt, aki szentül meg van győződve arról, hogy Ő az akol tudora.
A jelenség az, hogy a primitív, de nagypofájú Havasnak nyilatkozik egy gyenge képességű oldalvizes politikus.
A konklúzió pedig, hogy láthatóvá válik az, ha nincs előre megírva a szöveg, akkor már nem úgy forog az a kis juh ész ahogy kellene.
Nekünk csak az a dolgunk, hogy élvezettel figyeljük a műsort, ami már 20 éve tart.
Vagy az, hogy kikapcsoljuk, mert egyik pofa sem hiteles.
Én ez utóbbit választom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!