Szeretném egy ügyvéd tanácsát kérni válással kapcsolatban. Aki esetleg ügyvéd, kérem írjon?
Figyelt kérdés
2009. dec. 2. 12:34
1/10 anonim válasza:
Akkor talán tedd fel a kérdésedet...
Meg a jogi rovatba írj...
2/10 anonim válasza:
nem lesz a tied a ház ez alapján :D
3/10 anonim válasza:
jogiforum.hu oldalon írj akkor....Itt mindenki a saját tapasztalatát,vagy véleményét fogja leírni..
4/10 anonim válasza:
szóljatok már az ügyvédúrnak hogy jöjjön, mert kérdezni akarják :D
5/10 A kérdező kommentje:
nincsen ház meg semmi ilyen. Csak az én nevemen közel két milla tartozás, amit az együtt élésünk alatt vettem fel. Megállapodtunk, hogy részt vállal a költségekben, de mégsem mutat rá hajlandóságot. Én meg nem fogom egyedül visszafizetni az egészet... ebben kellene segíteni, hogy mit tudok csinálni. És nem bunkózásokat kértem. nem kicseszni akarok vele, nem megszivatni, csak azt, hogy vállaljon részt abból amit együtt költöttünk el.
2009. dec. 2. 12:55
6/10 A kérdező kommentje:
ja, és egy másik nő miatt hagyott el. Megmondta, hogy válni akar, és 4nap múlva odaköltöztette magához a nőt. Mikor próbálok valamit beszélni vele a pénzügyekről, akkor elzárkózik, hogy majd megbeszéli a nővel, h mennyit tudnak adni. De könyörgöm, ez a mi dolgunk, amihez a csajnak semmi köze. Nem fogom hagyni, hogy azért ne fizessen semmit, mert el kell tartani a csaj gyerekét. És sztem ez teljesen jogos!
2009. dec. 2. 12:57
7/10 anonim válasza:
Vagyonközösség megszüntetésekor a házassági életközösség alatt felvett hiteleket ugyanúgy meg lehet osztani, mint az aktív vagyont. Nem számít, hogy a te neveden van, akkor is közös tartozás. A gáz ott van, hogy ahhoz, hogy a bankkal szemben ő legyen az adós és ne tedd, ahhoz a bank hozzájárulása is kell, őt is perbe kéne vonni. De ha a bank még nem is járul hozzá, a bíróság , akkor is kötelezi a házastársad, hogy a fennálló tartozás felét fizesse meg neked.
8/10 anonim válasza:
Még mindig azt tudom írni,hogy a jogiforum.hu oldalán tedd fel a kérdésedet,ha JOGÁSZTÓL VAGY ÜGYVÉDTŐL kérsz tanácsot.Ott a kérdésekre ők válaszolnak...
(csak megjegyzem)a házasság alatt szerzett adósság is közös...De egy ügyvéd ezt jobban el fogja neked mondani..
9/10 A kérdező kommentje:
de akkor még nem voltunk házasok, csak együtt éltünk, és persze nem voltunk egy helyre bejelentve. De tanuk vannak rá, hiszen albérletben laktunk. Félek, hogy ez is megnehezíti. 5évet voltunk együtt 3-at együtt éltünk. Félek, hogy az én nyakamon marad minden!
2009. dec. 2. 13:00
10/10 anonim válasza:
Ha már előtte élettársak voltatok, akkor az az alatt keletkezett vagyon is házastársi közös vagyon lesz a házasságkötéssel. Itt viszont neked kell bizonyítani, hogy korábban, a hitelek felvételekor, már élettársak voltatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!