Ukrajnához hasonló Háború esetén külső támadás ha nagy esélye lenne, hogy behivnak katonának és elpatkolnál mennél vagy inkább elhagynád az országot?
"Ha hadkötelezettséget vezetnének be, az elől nem tudnál elmenekülni."
Nem vezetnének be, mert be van. Most is minden 18-55 éves magyar férfi állampolgár hadköteles és mozgósítható.
"direkt úgy írtam hogy ukrajnához hasonló helyzet lenne"
Szerintem ukrán szempontból van értelme a védekezésnek, szóval ha ilyesmi lenne a felállás, akkor harcolnék. Csak valami Azov féle csapatba rakjanak, mert ők nem bénák. (nem csípem az ukránokat, csak a helyükbe képzeltem magam).
Szóval úgy látom Orbán Balázsnak igaza volt!
A baloldaliak nagy része aki azt mondta hogy Orbán Balázsnak nincs igaza az itt a szavazás alatt mégis igazat ad hogy nem szabad harcolni erősebb ellenféllel, ezért elmenekülne .
viszont az a furcsa hogy a jobb oldaliak akik szerint meg igaza kellene hogy legyen Orbán Balázsnak meg nincs igaza mert azok meg maradnának
Hát de Ukrajna teljesen más helyzetben volt a jelenlegi háború kezdetekor és jelenleg is, mint mi. 2014-óta egy tekintélyes hadsereget sikerült felépíteniük. Az ő esetükben, ahogy a "mellékelt ábra is mutatja" nem áll már fenn a nemzethalál lehetősége.
Az orbán balu meg egy utolsó moszkovita féreg.
15.
ukrajnának esélye nincs és ha lenne akkor se biztos hogy annyi ember áldozattal megéri
#8-nak:
Aki közösségben gondolkodik, az fel kellene hogy ismerje hogy nem az ellenségei jelentik a veszélyt, hanem azon saját vezetői, akik nélkül a háború ki sem robbant volna. Te nem szentimentális vagy, hanem idealista.
És naiv.
Számtalan példa van a második világháborúból, amikor a frontvonal két oldalán állók barátkozni kezdtek, mert gyilkolni, harcolni igazából egyik sem akart. A felettesei ezt golyóval jutalmazták.
Közkatonától felfelé agyon kellene lőni mindenkit, és meg is szűnne a háború kiváltó oka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!