Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ukrajnához hasonló Háború...

Ukrajnához hasonló Háború esetén külső támadás ha nagy esélye lenne, hogy behivnak katonának és elpatkolnál mennél vagy inkább elhagynád az országot?

Figyelt kérdés
dec. 26. 15:53
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
direkt úgy írtam hogy ukrajnához hasonló helyzet lenne, tehát vagy nem lenne nato vagy nem védenének be közvetlenül, illetve az ellenffz sokkal erősebb lenne.
dec. 26. 16:36
 12/17 anonim ***** válasza:
49%

"Ha hadkötelezettséget vezetnének be, az elől nem tudnál elmenekülni."

Nem vezetnének be, mert be van. Most is minden 18-55 éves magyar férfi állampolgár hadköteles és mozgósítható.

dec. 26. 16:42
 13/17 anonim ***** válasza:
79%

"direkt úgy írtam hogy ukrajnához hasonló helyzet lenne"

Szerintem ukrán szempontból van értelme a védekezésnek, szóval ha ilyesmi lenne a felállás, akkor harcolnék. Csak valami Azov féle csapatba rakjanak, mert ők nem bénák. (nem csípem az ukránokat, csak a helyükbe képzeltem magam).

dec. 26. 16:50
 14/17 A kérdező kommentje:

Szóval úgy látom Orbán Balázsnak igaza volt!

A baloldaliak nagy része aki azt mondta hogy Orbán Balázsnak nincs igaza az itt a szavazás alatt mégis igazat ad hogy nem szabad harcolni erősebb ellenféllel, ezért elmenekülne .

viszont az a furcsa hogy a jobb oldaliak akik szerint meg igaza kellene hogy legyen Orbán Balázsnak meg nincs igaza mert azok meg maradnának

dec. 26. 16:55
 15/17 anonim ***** válasza:
21%

Hát de Ukrajna teljesen más helyzetben volt a jelenlegi háború kezdetekor és jelenleg is, mint mi. 2014-óta egy tekintélyes hadsereget sikerült felépíteniük. Az ő esetükben, ahogy a "mellékelt ábra is mutatja" nem áll már fenn a nemzethalál lehetősége.

Az orbán balu meg egy utolsó moszkovita féreg.

dec. 26. 17:00
 16/17 A kérdező kommentje:

15.

ukrajnának esélye nincs és ha lenne akkor se biztos hogy annyi ember áldozattal megéri

dec. 26. 17:52
 17/17 DK-s ***** válasza:
20%

#8-nak:

Aki közösségben gondolkodik, az fel kellene hogy ismerje hogy nem az ellenségei jelentik a veszélyt, hanem azon saját vezetői, akik nélkül a háború ki sem robbant volna. Te nem szentimentális vagy, hanem idealista.

És naiv.

Számtalan példa van a második világháborúból, amikor a frontvonal két oldalán állók barátkozni kezdtek, mert gyilkolni, harcolni igazából egyik sem akart. A felettesei ezt golyóval jutalmazták.

Közkatonától felfelé agyon kellene lőni mindenkit, és meg is szűnne a háború kiváltó oka.

dec. 26. 19:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!