Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Kádár rendszerben mennyivel...

Kádár rendszerben mennyivel jobb a magyar élet mint a mostani Orbániban?

Figyelt kérdés

ma 10:55
 1/8 anonim ***** válasza:
27%
Semmivel. Mindenki dolgozott, mint a güzü, hogy megéljen. Luxus dolgokra nem volt pénz. Ha lázadozni próbáltál, elvitt a fekete autó.
ma 10:57
 2/8 anonim ***** válasza:
50%
Nem volt jobb, sokkal kevesebb lehetőség volt bármire, mint mostanában. Én még voltam úttörőtáborban, nem volt rossz, de szerintem a mai gyerekeknek sokkal jobb. Felnőttekre ugyanez, szabadság, utazások lehetősége, boltok választéka, stb stb.
ma 10:58
 3/8 anonim ***** válasza:
71%

Orbán elfelejtette honnan jött - egy komcsi párttitkár gyerekeként.

Kádár mindig támogatta a munkásosztályt.

ma 10:59
 4/8 anonim ***** válasza:
72%
1970-től már felnőtt voltam. Nem volt jobb, de volt egyfajta biztonság mindenkinek. Vagy is, egy hosszabb utcán végigmentél, tuti volt 3-4 munkahely, ahová felvettek. Az egyszer embereket békén hagyták, lehettél rendszerellenes, járhattál templomba. Egyedül a lázadó értelmiségieket vegzálták. Még haladni is lehetett, én aranyon keresztül, tapétáig mindent csempésztem. Jó, nem lehetett 5 házad, 4 autód. A szoc országokba lehetett utazni. Nyugati országokba 3 évente, kis macerával. Azért simán melósként lehetett heti 4-5 alkalommal étterembe kajálni, rengeteget taxiztam. Mind ez mellett, simán tudtam magamnak házat építeni, amint összekerültem a párommal. Voltak korlátok, volt hiány, de a környező szoc országokhoz képest itt volt a legmegengedőbb a rendszer. Természetesen, csak addig, ameddig a nagy testvér engedte.
ma 11:20
 5/8 anonim ***** válasza:
57%

Azt azért ne felejtsd el hozzátenni, hogy mindezt hitelekből feltarthatatlan fejlődési pályán - tudta a rendszer szolgáltatni.

Nem kevés hiánycikk volt meg selejtes árú a boltokban. Akkor is a nyugatot utánozta sok mindenki. Sorok az Adidas bolt előtt és ha Lego érkezett. Nem volt hétvégén pékárú kenyér. Egyáltalán nem volt lazac bélszín borjú.

ma 11:40
 6/8 anonim ***** válasza:
45%
Sokkal. Szabadság volt és jólét. Meg nem volt euró.
ma 11:43
 7/8 anonim ***** válasza:
7%

"1970-től már felnőtt voltam. Nem volt jobb, de volt egyfajta biztonság mindenkinek. Vagy is, egy hosszabb utcán végigmentél, tuti volt 3-4 munkahely, ahová felvettek."

Aham. Oszt azt mondod nem volt jobb. Azt felejted el hozzátenni, hogy öt elemivel vettek fel bárhová. Egy olyan világot képzeljetek el, ahol bárhová mész be, azonnal felvesznek. Ha te Rákostúrosfarmoson ma vasárnap úgy döntesz, hogy felmondasz, elköltözöl Büdöspestre és mikor leszállsz a helyközi ekhósszekérről és bemész a legelső céghez ami a kocsmához legközelebb esik és van hát diplomád, mersz e rá oroszrulettezni hogy felvesznek?

Ovsmányszaréletvótakkoriba, geccioroszok. :D

ma 11:50
 8/8 anonim ***** válasza:
13%

"Egyedül a lázadó értelmiségieket vegzálták."

Már akkoriban sem volt kötelező gyökérnek lenni.

ma 11:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!