Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Honnan van pénze az embereknek...

Honnan van pénze az embereknek erre a dubai csokira?

Figyelt kérdés
Mindenki ezt veszi ebben a nagy szegénységben. Már limitálták is a megvásárolható mennyiséget az amúgy sem olcsó csokiról, de tényleg mindenki ennyire jól keres, hogy ekkora kereslet van erre a csokira?

dec. 13. 07:17
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
56%

Én nagyon szegény vagyok és személyi kölcsönt vettem fel rá, hogy vehessek egyet. 3 év alatt kell törlesztenem. Még így is csak az árának a fele lett meg, ezért a szomszéddal közösen vettünk egyet és elfeleztük.

Tessék, hülye kérdésre hülye válasz.

Van ilyen csoki 2000 és 4000 forint között és van 15 000 forintért is. Ez egy újabb hype. Minden hype tárgya drága. A kitalálói elkezdtek vele haknizni a médiában és ezért lett keresett, felkapott mert az emberek kíváncsiak, mi a fenéért van ez a nagy hype körülötte.

Szerintem semmi különleges nincs ebben a csokiban, az én ízlésem szerint kifejezetten sz@r.

dec. 13. 11:58
 32/44 anonim ***** válasza:
32%

Mi az, hogy "ebben a nagy szegénységben"? Te látsz éhező, szegény, nélkülöző embereket Magyarországon, a csöves, alkoholistákon kívül?

Családonként 2-3 autó, mindenki nyaralni és wellnessbe jár, tele vannak a boltok. Miért ne lenne pénzünk egy minőségi finom csokira?

dec. 13. 12:50
 33/44 A kérdező kommentje:

#32-es valóban nem látok. Én is ezt látom, hogy családonként 2-3 autó, stb...

De mindenkitől azt hallom, hogy szegénység van, meg ezt szajkózzák itt is egy csomóan. Nem tudom, ők nem itt élnek?

dec. 13. 12:56
 34/44 anonim ***** válasza:
58%
Akik azzal érvelnek hogy a dubai csoki, cigi, alkohol a jólét jelei, azok nagyot tévednek mert egy fals, téves premisszából indulnak ki. Úgy állítjátok be, mintha az emberek akkor költenének luxusra ha egyébként anyagilag már rendben vannak és van felesleges pénzük. A valóság viszont az, hogy az emberek nem racionálisak és ugyanúgy költenek luxucikkekre még akkor is, ha segélyből élnek a nyomorban. Előbb fognak dubai csokit meg cigit venni mint egészséges élelmiszert vagy kifizetni a villanyszámlát. Egy dubai csoki meg kapható már kb 2500-ért, erre még a legnagyobb nyomorban élőknek is fussa. B...ki 2024-ben az európai unióban nehogy már az legyen a jólét jele hogy van pár ezer ember aki meg tud venni egy 6 Eurós !!!! csokit.
dec. 13. 13:32
 35/44 anonim ***** válasza:
30%

"Én is ezt látom, hogy családonként 2-3 autó, stb..."

Fogjátok már fel, hogy az a pár száz ember akikkel ti érintkezésbe kerültök egy majdnem 10 MILLIÓS országnak kevesebb mint a 0,0001 százaléka. Mintha egy 10 ezer fős tömegben egy embernek lenne kocsija és ebből kijelentenénk hogy az összes többinek is biztos van.

dec. 13. 13:36
 36/44 anonim ***** válasza:
53%

#35 10 milliónak a 0,0001 százaléka az tíz ember, nem 100

Az szokott a legjobban károgni, hogy szegénység van, aki egyébként jól él. A valóban szegények, azok nem kárognak, mert azzal vannak elfoglalva, hogy valahogy túléljenek.

De egyébként egy városi átlag családnak azért megvan a két kocsi meg egy normálisabb lakás.

dec. 13. 14:53
 37/44 anonim ***** válasza:
100%
A lényeg,hogy ha nem lenne Mészáros, Tiborc meg a többi akik mi pénzünkon mindent de tenyleg lassan mindent elvesznek a koztulajdonbol vagy épp a maganbol akkor SOKKAL JOBBAN IS ELHETNENK. Ne a kocsikat nézzétek hanem hogy Orbán-Fidesz akkora hatalommal rendelkezik hogy bármit megtehetnek. És ez nagyon veszélyes másrészt a gazdaság belerottyan.
dec. 13. 19:24
 38/44 anonim ***** válasza:
74%

Már a kérdés is rosszhiszemű félrevezetés.

Milyen statisztikát láttál arról, hogy mennyi magyar ember vásárolt belőle? Honnan tudod, hogy mindenki ezt veszi?

Megmondom: sehonnan. Mert nincs róla statisztika. Tehát hazudsz. Mint a fideszesek általában. Nem vesz mindenki ilyen csokit. Egyáltalán bármilyen csokoládét csak az vesz, aki megengedheti magának és ez kevesebb ember, mint gondolnád.

Két kocsi mindenkinek? A legtöbb családban a kettő összesen nincs 4 millió forint értékű. A forgalomban lévő autók átlagkora 15-16 év. Ez nem drága autókra vall.

Amikor valahol bevezetik a fizetős parkolást, akkor rögtön fáj. Nem tűnt fel? Nem fájna, ha lenne elég pénze az embereknek. Amikor tudható, hogy emelni fogják az üzemanyagot, sorba állnak a kúton ezer forint spórolás miatt és a többi inkább már kevesebbet autózik. Forgalmi dugót száz vagy ezer autó is tud csinálni a körúton, tehát mégsem minden ember autóban ül.

Tele vannak a boltok? A Pasaréten és néhány jobb környéken biztos mindig sokan vannak. Azok a boltok is gyakran tele vannak, amik egy nagy területet szolgálnak ki.

Az emberek szoktak enni. A szegények is. Ezért ők is elmennek a boltba és vásárolnak. Kevesebbért fognak vásárolni és csak amennyi telik. De te ezt nem nézed. Mennyiségre nézed az embereket. Szándékosan, mert így félre tudsz vezeti másokat.

A szegénység nem azt jelenti, hogy csöves, alkesz, koszos ruhákban. Lehet, hogy van lakása, de olyan kevés pénzből él havonta, hogy alig él meg belőle. Eldöntheti, hogy normálisan étkezik, vagy fizeti a rezsit. Új ruhát, cipőt már évek óta nem vásároltak, akkor is lehet, hogy olcsó turkálóból vették ami van. De amit hordanak, az tiszta mert vigyázniuk kell a ruházatukra. Jobban vigyáznak rá, mint bárki más. Ezért neked az utcai járókelőkből nem fog feltűnni, hogy ki a szegény.

Ez a szegénység.

Ismerek ilyen embereket, mert kilátok a buborékomból. Budapesten is bizonyára vannak szegények és vidéken sokkal több van.

dec. 15. 11:37
 39/44 anonim ***** válasza:
77%

Na vettem egyet én is, 1500 forint volt az Aldiban, és valóban nagyon finom.

Nyilván nem mindennapi vétel lesz, mint ahogy a minőségibb húsok és halak sem, amúgy kb egy árkategória.

dec. 15. 11:41
 40/44 anonim ***** válasza:
Gondolom felhájpolták, és most minden hülye meg akarja kóstolni.
dec. 15. 22:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!