Mitől annyira rossz az egykulcsos adórendszer?Talán nincs szükség motivációra?
Véleményem szerint, a legigazságosabb adórendszer és leginkább összhangban van az emberi természettel.Azért, mert az ebereknek kell valami, ami fejlődésre motiválja őket, de egyben nem is húzza őket vissza, hagyja őket kibontakozni.
Egy jobban kereső, valószínűleg tett azért,hogy ott van, ahol.
Magyarországon én is jól keresőnek számítok.Anno utáltam tanulni, ezért szakmunkásba mentem, ott jöttem rá,hogy én többre vagyok hivatott.A szakmunkás vizsga után egyből gyorsított érettségi majd egyetem, mellette nyelvtudás felépítése.Diploma utána helyezkedés, nemzetközi certifikációk begyűjtése.Mára az átlagbér majdnem dupláját keresem.
Engem motiváltak a pofonok az élettől, meg,hogy jól fizető fehérgalléros állásom legyen.Mindenkit a fejlődésre buzdítok.
Egy jobban keresőben én sohasem valami negatívat láttam, nem éreztem irigységet, hanem motivációt,hogy minél jobban hasonlítsak rá.Bizony, a progresszív adózás támogatói, elsősorban irigy kispolgárok.
Sajnos kevés helyen sikerült tartósan ilyen SZJA rendszernek megmaradnia, főleg a bolsevista mozgalmak hatása miatt.Európára hatottak a leginkább.Bár az USA-ban is többkulcsos van, nincsenek a jobban keresők aránytalanul túladóztatva, mint az EU-s országok többségében.
Nem rossz. Ellenkezőleg, nagyon is igazságos.
A többkulcsos rendszer totál igazságtalan. Miért fizessen nagyobb arányban adót az, aki jobban keres?? Bőven elég, hogy számszerűen töbet fizet. A többkulcsos rendszer nem motivál az előrelépésre, ez pedig nem segíti a gazdasági növekedést. Ráadásul mindenféle fű alatti bérkiegészítések elterjedését is okozza, azaz a feketegazdaságot erősíti.
"Egy jobban kereső, valószínűleg tett azért,hogy ott van, ahol."
Ez pont nem igaz. Akinek jól megy ott 99%-ban azon múlt hogy a szülőknek is jobban megy. Aki meg nincstelen családba születik semmi lehetősége a kitörésre.
Jó lenne, ha az egykulcsos rendszer a családtámogatásra is bevezethetnék, tehát akinek sok gyereke van, az tartsa el maga, ne azoktól vegyen el, akinek nincs, nem más farkával verje a csanalat.
De nálunk kettős mérce uralkodik, akik többkulcsos adót akar, az kommunista, bezzeg, aki gyerekgyártás címen adókedvezményt kap, az nem kommunista.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!