Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mitől annyira rossz az egykulc...

Mitől annyira rossz az egykulcsos adórendszer?Talán nincs szükség motivációra?

Figyelt kérdés

Véleményem szerint, a legigazságosabb adórendszer és leginkább összhangban van az emberi természettel.Azért, mert az ebereknek kell valami, ami fejlődésre motiválja őket, de egyben nem is húzza őket vissza, hagyja őket kibontakozni.

Egy jobban kereső, valószínűleg tett azért,hogy ott van, ahol.

Magyarországon én is jól keresőnek számítok.Anno utáltam tanulni, ezért szakmunkásba mentem, ott jöttem rá,hogy én többre vagyok hivatott.A szakmunkás vizsga után egyből gyorsított érettségi majd egyetem, mellette nyelvtudás felépítése.Diploma utána helyezkedés, nemzetközi certifikációk begyűjtése.Mára az átlagbér majdnem dupláját keresem.

Engem motiváltak a pofonok az élettől, meg,hogy jól fizető fehérgalléros állásom legyen.Mindenkit a fejlődésre buzdítok.

Egy jobban keresőben én sohasem valami negatívat láttam, nem éreztem irigységet, hanem motivációt,hogy minél jobban hasonlítsak rá.Bizony, a progresszív adózás támogatói, elsősorban irigy kispolgárok.

Sajnos kevés helyen sikerült tartósan ilyen SZJA rendszernek megmaradnia, főleg a bolsevista mozgalmak hatása miatt.Európára hatottak a leginkább.Bár az USA-ban is többkulcsos van, nincsenek a jobban keresők aránytalanul túladóztatva, mint az EU-s országok többségében.

ma 17:08
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
76%
Mert általában arányaiban sokkal több terhet jelent egy szegényebb embernek ugyanaz az adómennyiség.
ma 17:13
 2/13 anonim ***** válasza:
18%
Egyáltalán nem rossz. Segít itt tartani a képzett réteget.
ma 17:16
 3/13 Mad Max2 ***** válasza:
70%
Az 1 kulcsos adórendszer egy ilyen aránytalan társadalomban mint amilyen a magyar,igazságtalan,aránytalan és gyakorlatilag a szegényeken való élösködés
ma 17:25
 4/13 anonim ***** válasza:
25%
2/2 anonim Ezt még is honnan veszed? Máshol is a képzett embereket várják. Egy mosogatót, takarítót, bármikor kapnak. A jelen adórendszer a középosztály alsó rétegét és alatta lévőket sújtja a legjobban. Ez a társadalomban egyre jobban nyitja az ollót. Bár ezt az országot nem is tartom egy társadalomnak. Ez csak egy darab föld, kupac emberrel.
ma 17:28
 5/13 Gál Gábor 2024 ***** válasza:
56%

"Egy jobban kereső, valószínűleg tett azért,hogy ott van, ahol."

Sajnos pont fordítva van, Egy jobban kereső, valószínűleg nem tett azért, hogy ott van, ahol. Egyértelműen kimutatták ugyanis, hogy Magyarországon a társadalmi mobilitás le- és felfelé is egyaránt közel nulla, azaz determinisztikusan az keres jobban, akinek a szülei is jobban kerestek, és akinek a szülei szegények, ő maga is szegény marad.

Egyébként a motiváltságot se értem, miért motiválna a magasabb jövedelem, ha ugyanakkor az adó? Akkor motiválna, ha csökkenne.

ma 17:31
 6/13 anonim ***** válasza:
46%

"Egy jobban kereső, valószínűleg tett azért,hogy ott van, ahol."

Ez így ebben a formában nem igaz. Én nyolc általánossal kapok kézbe egymillió kétszázezret és csak annyit tettem, hogy felhívtam egy telefonszámot és megkérdeztem van -e felvétel. Van aki meg évekig járt egyetemre és itt rinyál hogy 650-et kap és még azt is bruttóban.

ma 17:32
 7/13 anonim ***** válasza:
Szerintem jó.
ma 17:36
 8/13 anonim ***** válasza:

Nincs baj az egykulcsos adórendszerrel és nem rossz.

Ahogy nincs baj a többkulcsos adórendszerrel sem és az sem rossz.

Azzal van baj hogy sok ember nem tud számolni, nem érti mi miért van körülötte, meg más helyzetben, más országban, más emberek között mindig más a legjobb megoldás a lehetőségek között.

Attól mert valahol jó a többkulcsos adórendszer még nem kell, hogy itt is bizonyosan jó legyen. Csináltuk 1990 és 2011 között és nem voltak gazdagabbak az emberek, nem kerestek jobban, nem volt kisebb az államháztartás adóssága, nem működött jobban az állam. Azért változtattak rajta 2011-től mert azt tapasztalták, hogy a magyar emberek, magyarországi cégek versenyt űztek az adóelkerülésből, a jövedelmek külföldre viteléből, eltitkolásából, csak elkerüljék az adófizetést, így azoknak kellett magasabb adót fizetnie akik nem tudták elrejteni a jövedelmüket mert csak a fizetésükből kellett megéljenek.

Lehet jól csinálni többkulcsos adózás mellett is, sokkal magasabb adók mellett is - ilyen a svéd adórendszer. Lehet rosszabbul csinálni az egykulcsos adórendszert is. Nálunk ez most jobban működik, mint a korábbi többkulcsos adózás.

Az olyanok meg mint a #1 és #3 pedig nem is akarják megérteni, hogy az adókedvezmény (a korábbi adójóváírás) nem azonos a többkulcsos adórendszerrel, annak elvétele meg az egykulcsossal. Hogy az 1 kulcsos adórendszer bevezetésekor a legalacsonyabb kulcsot tették meg adónak és azt is lecsökkentették azóta, tehát mindenki kevesebb adót fizet, mint korábban. Nem akarják megérteni, hogy nálunk, ebben az országban a fogyasztást kell megadóztatni, mert azt nem lehet elrejteni. A jövedelmeket pedig azonos kulccsal adóztatva is aki többet keres az többet adózik.

Az egykulcsos adó esetén ha 10-szer annyit keres akkor 10-szer többet fizet adóba, pedig ugyanazt kapja érte cserébe az államtól. A többkulcsos rendszernél nem 10-szer hanem 12-szer, 15-ször fizetne többet. Miért? Mitől lenne az igazságosabb? A kommunisták ócska szövege, hogy "mert akkor is több marad neki belőle". Igen. De akkor is ha 15-ször fizet többet vagy ha 20-szor, mert olyan adókulcsot állapítanak meg. Akkor vegyük el tőlük az összes pénzt és legyen mindegy mennyit keres, mindenki tarthasson meg belőle ugyanakkora összeget! Az lenne az igazi.

A legigazságosabb adó a fix adó. Amikor mindegy mennyit keresel akkor is ugyanannyit fizetsz. 15% kulcsnál ha a minimum 300 ezret keresed akkor is 60 ezret fizetsz adót, meg ha 3 milliót keresel akkor is 60 ezret fizetsz adót. Ilyenkor lenne, hogy ugyanazért az állami szolgáltatásért mindenki ugyanannyit adózik. Csak nem lenne működőképes. Ezért akik jobban keresnek azok elfogadják, hogy többel kell hozzájárulniuk az állami költségvetéshez.

ma 17:54
 9/13 anonim ***** válasza:
Nem rossz, de ilyen magad adóalappal szar.
ma 18:30
 10/13 anonim ***** válasza:
Engem nem motivált túlzottan, hogy papíron kevesebbet kellett volna adóznom, mint az egykulcsos adó bevezetését megelőző adó fele, - ezzel szemben egy árva buznyákkal sem vittem haza többet az egykulcsos adó bevezetését követően. Ebben az országban a matematikai képletek sem úgy működnek, mint bármelyik más országban! :DDDD
ma 18:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!