Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A székelyek magyarok?

A székelyek magyarok?

Figyelt kérdés
Vagy egy más népcsoport csak magyar nyelvű?

nov. 28. 21:25
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
42%
Más népcsoport. A székelyek egy ótörök népcsoport leszármazottai, a magyarok pedig finnugorok. De persze valamennyire keveredtek a magyarokkal, de még mindig külső jegyekre is sokszor nagy a különbség.
nov. 28. 21:30
 2/11 anonim ***** válasza:
39%
Falusi nép. Volt több székely kolegám is, az úgy ámblokk elmondható volt mindegyikről, hogy makacsok, nagyotmondóak, hirtelen haragúak, buták, de mindenhez is értenek. Nekem nem szimpik.
nov. 28. 21:40
 3/11 anonim ***** válasza:
55%
Hunok leszármazottjai a székelyek.
nov. 28. 21:41
 4/11 anonim ***** válasza:
43%

Genetikailag a magyarok és székelyek nagyon-nagyon közel állnak egymáshoz, minimális genetikai különbséggel. A magyarok és székelyek egyaránt nagyon közel állunk a csehekhez, szlovákokhoz, makedónokhoz, albánokhoz. Annyi különbség már van, hogy a magyarok a horvátokhoz is nagyon közel állnak, de a székelyek inkább a görögökhöz állnak közelebb. Nem én találtam ki, itt a forrásom:

[link]

Hogy mi számít egy népnek, az identitásbeli kérdés. Én úgy vettem észre, hogy a székelyek a magyarokon belül tartják magukat egy csoportnak.

nov. 28. 22:21
 5/11 anonim ***** válasza:
82%
A magyaron belül egy népcsoport, mint pl a németeken belül a bajorok vagy a svábok.
nov. 28. 22:23
 6/11 anonim ***** válasza:
74%

Magyar aki beszéli a nyelvet , ismeri a kultúrát és magyarnak vallja magát

Hogyne lennének azok?

nov. 28. 22:24
 7/11 anonim ***** válasza:
55%
Magyarok honfoglalás során jöttek be a kárpát medencébe, remélem ebben mindenki egyetért. Az erdélyi magyarság megnevezése székely lett az idők során. Nyelvi és kulturális különbségek vannak, de magyarságuk nem tagadható
nov. 28. 22:41
 8/11 anonim ***** válasza:
72%
A székelyek nem-magyar eredetére valójában nincs is elég bizonyíték.
nov. 28. 22:56
 9/11 anonim ***** válasza:
20%
Azóta magyarok, amióta előnyük van belőle a Fidesz által. Előtte érdekes módon mind székelY volt és nem magyar. Kikérte magának az összes ismerősöm.
tegnapelőtt 07:10
 10/11 anonim ***** válasza:
0%
Igen. A székelyek a hunok leszármazottjai, de a többi magyar is.
tegnapelőtt 07:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!