Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Most mi lett ez a hirtelen...

Most mi lett ez a hirtelen utálni kell a székelyeket?

Figyelt kérdés

Mondjuk én nagy hülyének tartom azt aki Orbán miatt utálja most a székelyeket.... "Szavazzanak otthon ne itt, ahová adót fizetnek oda szavazzanak"" stb stb...(persze részben igazuk van, de nem ők tehetnek róla hogy idegen országában élnek) Ők magyarok és kintről azt látják amit a fidesz láttatni akar velük. Tök happy minden... olyan politikát folytat a fidesz hogy megtéveszti a székelyeket (is) és ők azt látják ebből hogy ez jó, a kettős állampolgársággal úgy érzik az anyaországhoz tartoznak félig meddig. Ők azt nem biztos hogy tudják hogy nekünk annyira nem tetszik Orbán politikája... De ezek az emberek akkor miért nem utálják azokat a rokonaikat akik ki mentek külföldre és onnan szavaznak adózni még nem itthon adóznak, vagy a felvidéki ,vajdasági őrvideki magyarokat miért nem szapulják?? 🙄🤦

Ennyi erővel utaljuk egymást mind mert az ellenzéki a másik fideszes és a harmadik meg mi hazánkos... Nah a lényeg hogy működik az oszd meg és uralkodj elve rajtunk és sokan ki is használják, nem csak a fidesz vagy a szomszédos országok... A magyart mindig könnyű volt a másik magyar ellen fordítani és pártoskodást teremteni közöttünk. Biztos hogy kapok hideget meleget ez után de nem érdekel, nézzen mindenki előbb magába. Főleg a sok k.cs.g troll aki itt játsza az eszét aztán egy senkiházi. A normális hangnemben hozzászólóknak köszönöm előre is a választ! Bocs a helyesírási hibákèrt mérgesen gyorsan írtam, nem ellenőrzöm..

2022. jan. 26. 13:31
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Én nem utálok senkit.
2022. jan. 26. 13:31
 2/14 anonim ***** válasza:
36%

"de nem ők tehetnek róla hogy idegen országában élnek"

Miért, én tehetek róla, hogy nem költözik ide? Itt vagy Orbán királyunk, ad családtámogatást, lakhatási támogatást, beengedünk mindenkit, van munka, pörög a gazdaság, előre megyünk, nem hátra. Ide lehet költözni annak, aki itt akar élni és ide akar szavazni, senki nem tartja vissza.

2022. jan. 26. 13:36
 3/14 anonim ***** válasza:
90%
Az lenne a helyes, ha csak az szavazhatna, akinek az állandó lakhelye itt van, hiszen ezek az emberek viselik a következményeit a szavazásnak.
2022. jan. 26. 13:36
 4/14 anonim ***** válasza:
67%
2: így van, fogy a magyar, nem? Jöjjenek ide, éljenek és dolgozzanak itt. Javítsák a demográfiát.
2022. jan. 26. 13:37
 5/14 tobas ***** válasza:
93%

"Ennyi erővel utaljuk egymást mind mert az ellenzéki a másik fideszes és a harmadik meg mi hazánkos..."

Nem tűnt fel, hogy egy jó ideje már ez megy?

2022. jan. 26. 13:37
 6/14 anonim ***** válasza:
77%
Én egyáltalán nem utálom őket, sőt! Egy Fideszes
2022. jan. 26. 13:41
 7/14 Valentino BROssi ***** válasza:
72%

Szerintem semmi hirtelen nincs benne, a székelyek az erdélyi magyarok közt is mindig a legzavaróbb népesség voltak. Egyszer volt egy székely szomszédom - adót életében nem fizetett, tévé lopásokból meg egyéb apró-cseprő bűnelkövetésből tartotta fenn magát, csak aztán lebukott, mert első dolga volt, hogy autókra meg luxuscikkekre verje el a pénzét. A többség nem csípte a székelyeket 5, 20, vagy 150 évvel ezelőtt se - csak van egyfajta nemzeti kánon, hogy ők a mi vérünk akiket elszakítottak tőlünk, ezért epedve vágyakoznunk kell a székelyekért - de hát az igazat megvallva ők a család fekete bárányai akikkel elég kevés közös kulturális kapcsolódásunk van.

De amennyire tudom az erdélyi magyarok sem igazán vannak oda azokért, akik kapásból "leszékelyezik" őket.

2022. jan. 26. 13:45
 8/14 anonim ***** válasza:
78%

Egyrészt: többnyire a Székelyföldön élőket nevezik székelynek. Azaz nem minden erdélyi magyar székely.

Másrészt köztük is lehetnek bűnözők, de én is ismertem "kissé barna bőrű" magát székelynek nevező magyart.

2022. jan. 26. 14:50
 9/14 A kérdező kommentje:
Így van, azzal egyet értek hogy aki rendelkezik magyar lakcímmel az szavazhat, vagy ezt még lehetne részletezni is ...
2022. jan. 27. 08:26
 10/14 A kérdező kommentje:
7es, viszont ők védték sokat a hazát! Másik dolog, ha a párizsi békében Magyarország megtarthatja Észak Erdélyt akkor a székely csak olyan lenne mint a palóc, vagy a kun mondjuk a kunok nem jó példa de na...
2022. jan. 27. 08:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!