Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Rontja a Tisza Párt támogatott...

Rontja a Tisza Párt támogatottságát, hogy Magyar Péter képviselői Ukrajnát támogatják az EP-ben?

Figyelt kérdés

nov. 24. 20:10
1 2 3 4
 21/34 valaki : ***** válasza:
40%

18-as

Igaz, védje magát

Nézd meg a jelen helyzetet. Képzeld el, hogy ez durvább lesz. Képzeld el, hogy menekülnöd kell, azt se tudod hova. Potyognak a bombák, ha férfi vagy, szóba kerül, hogy harcolnod kell, mint hadkötelezett magyar állampolgár, kint NATO tagállam lakosa. Menned kell. A nő vagy, akkor a férjednek, fiadnak kell mennie. Nincs többet hogy dolgozni mész, nincs pénz. Túlélés van. Sokaktól hallom, hogy elhagyják az országot, mennek Svájcba. Gondolta ezt hány millió ember is? Menekülttáborban esetleg?? És ez a jobbik eset.

Na, ezt te most és akkor, jó szívvel vállalnád Ukrajnáért? Vigasztalna, hogy Ukrajnáért küzdesz? Most könnyű ilyet mondani. Mert most még nincs semmi.

Szerintem ha lenne, nem vigasztalna, hogy jaj de Ukrajna, aki le se próbál ülni tárgyalni. Putyin egy elmebeteg vén állat. Le lettem pontozva, mikor azt mondtam, nem érdekel Ukrajna. Legyek, de a saját és a világ jóléte érdekel. A véleményemhez meg jogom van. Ha te oly módon viseled szívesen Ukrajna sorsát, menj. De ennek a sztorinak most itt meg kell állnia, akármennyire van igazuk. Pusztuljon minden ország egyért? Egy olyanért, ami kezdettől fogva nem volt képes harcolni egyedül, de a fegyver, a pénz az fennhangon kell?

Ha nincs pénzed kenyérre, gondolom nem adakozol a szegényeknek. Ez is ilyen.

Nem rajtunk múlik semmi, hanem 3-4 idióta vén barmon. De ha egyesek szerint oroszbarát az, aki azt szeretné, hogy ennek vége legyen, hát nem tudom

nov. 26. 19:35
 22/34 valaki : ***** válasza:

És még a Trianon párhuzam…

Az hülyeség. A mi országunk egy soknemzetiségű ország volt 1699-1711 óta, ahol szigetekben éltek nemzetiségek. Mikor lecsatolták őket, azok túl, hogy revízió lázában égett a magyarság, nem volt semmi. Mi nem voltunk háborús, világháborús veszélyforrás, és sértettségünkben nem lövöldöztük az egykori antant országait.

A későbbi világháborúban is magunk alatt vágtunk fát a revíziós elképzelésekkel (I. és II. bécsi döntés)

Nem igazán értem, mi köze ennek a jelenlegi helyzethez. Ukrajna tárgyalni nem akar, diplomáciai segítséget nem kér, de orosz földet szeretne támadni.

Miután jogtalanul megtámadták. Hogy jön ez a trianoni szerződéshez?

nov. 26. 20:03
 23/34 A kérdező kommentje:

"Hogy jön ez a trianoni szerződéshez?"

Mert pl. Ukrajnában a népesség 20%-a etnikailag orosz nemzetiségű. Ezeket Putyin Oroszországhoz akarja csatolni. Ukrajna meg ezeket mindenáron meg akarja tartani, a Krímet is vissza akarja venni, holott etnikai alapon jogosan van rá igénye Oroszországnak.

Miért kéne Ukrajnának mindenáron visszahódítani az oroszok által megszállt területeket? Mondjanak le erről, kössenek békét és fejezzék be a harcot. Vagy ha nem is fejezik be, mi ne asszisztáljunk ehhez.

nov. 27. 03:19
 24/34 valaki : ***** válasza:
Ebből a szemszögből jogos
nov. 27. 06:39
 25/34 anonim ***** válasza:
Inkább Ukrajna, mint a ruszkik, b+
nov. 27. 12:17
 26/34 anonim ***** válasza:

"etnikai alapon jogosan van rá igénye Oroszországnak"

Szóval Románia jogosan tartott igényt Erdélyre? Ott is volt román etnikum, nem is kevés.

nov. 27. 12:21
 27/34 valaki : ***** válasza:

26-os

Ez összetett. Igen, Románia jogosan tartott igényt arra a területre, ahol románok éltek (vélemény).

A magyarországi nemzetiségek 1848 óta azt akarták, hogy ismerjék el őket kisebbségként országon belül kapjanak önrendelkezést (területi autonómia)

Nem kaptak, ez egyszer kibukott a szabadságharckor, utána trianonnál. Akkor már adtak volna nekik, de akkor már el akartak szakadni.

A probléma az, hogy itt lehetett volna úgy is határokat húzni, hogy ne legyen annyi kisebbségben élő magyar. Ezt nem tették meg. Illetve adhattak volna éveket, hogy a magyarok át tudják strukturálni a gazdaságot, mert így azt is szétszedték.

Illetve mikor maradt minden így a második vh után, akkor az azt lezáró szerződésben már nem voltak kisebbségvédelmi részek. Mert Hitler ezeket használta fel.

Összetett, de az viszont igaz, hogy nagy tömbben elhelyezkedő kisebbségre jogosan tartanak igényt.

nov. 27. 16:45
 28/34 anonim ***** válasza:
40%

Itt komolyan, ezek a fotelhuszárok. "Ukrajna támogatása a helyes" meg egyéb kommentek. Hát nem tudom, én valahogy nem örülnék neki, ha az adóm egy Ukrajna nevezetű országba menne, van itt elég probléma az EU -ban is. Meg ez a sok ember vajon a fronton is ilyen hűségesen harcolna Ukrajnáért? Komolyan nem értem az embereket...

Mielőtt megkapom, nem vagyok se Fideszes, se Mi Hazánkos.

nov. 27. 21:21
 29/34 valaki : ***** válasza:
40%

Én is ezt mondom. Ez addig tart, ameddig kényelmes a fotel.

Azt megnézném, mi lenne,ha a NATO azt mondaná, hogy akkor irány Ukrajna.

Nincs azzal semmi gond, ha valaki nem kíván kiállni egy ország mellett, ami 3 év után is kunyerál attól a katonai szervezettől, aminek nem is a tagja. Épp ezért… de ha valaki meg támogatja, őszintén nem értem, miért nem megy önkéntesnek. Vagy miért nem javasolja a gyerekeinek, hogy menjenek, áll ki az elvei mellett.

nov. 28. 10:03
 30/34 anonim ***** válasza:

"de ha valaki meg támogatja, őszintén nem értem, miért nem megy önkéntesnek. Vagy miért nem javasolja a gyerekeinek, hogy menjenek, áll ki az elvei mellett."

Mert mondjuk nem így szeretné támogatni, az esetleg eszedbe jutott?

nov. 28. 10:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!