Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi ez a hitetlen hozzáállása...

Mi ez a hitetlen hozzáállása Orbánnak, hogy Európa egyedül nem tudja finanszírozni Ukrajna háborúját, amikor tudja az?

Figyelt kérdés

Tudja az, eddig se okozott különösebb megerőltetést Európának, a gazdaság látványos beszarása csak Magyarországra volt jellemző, Európára nem. Ezt onnan tudom pontosan, hogy Ausztriában élek, és első kézből tapasztalom hogy itt milyen jó az életszínvonal.

Akkor mégis mit pampog Orbán, hogy jaj most hogy Trump cserben hagyja Európát és kivonul a térségből, nem fogjuk tudni támogatni tovább Ukrajnát egyedül. Dehogy nem. Vagy hagyjuk hogy Putyin győzzön? Esetleg minket is megszálljon ha épp kedve szottyan? Én nem megyek vissza értetek harcolni.

nov. 12. 22:52
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
62%

"De legalább Magyarországgal ellentétben nem csökkent a vásárlóértéke a fizetéseknek. "

az elmúlt 4 évben kb. 10% körüli reálbérnövekedés volt forintban. De te ezt nem hiszed el, szóval váltsuk át euróra az átlagbért és vásároljunk Ausztriában ahol normálisan számolják az inflációt.

Ha euróban nézzük akkor 764 euró volt 2020-ban a nettó átlagbér, most a rekordgyenge forint mellett 1056 euró.

Ha osztrák inflációt(23,4%) nézünk, mert mondjuk oda jársz át vásárolni akkor reálértéken 12%-kal ér többet a magyar fizetésed.

nov. 12. 23:26
 12/17 anonim ***** válasza:

ma 23:24

Keresletről, kínálatról halottál már? Normális piaci árazás esetében ha valamit nem vesznek az emberek akkor annak megy le az ára.

Itt mivel két fix ár van így a kettő súlyozásából jön ki az, hogy mennyit is ér az adott termék. Ezzel még az ellenzéki közgazdászoknak sincs baja, azt vitatták, hogy ezt havonta vagy évente kell újraszámolni.

nov. 12. 23:28
 13/17 A kérdező kommentje:

Az átlagbérben nem hiszek, mivel azt pont olyan könnyű manipulálni mint ahogy az inflációt.

A minimálbért ha megnézed 2023-ban 417 Euro volt Magyarországon, 2024-ben 432 Euro.

Csak hogy értsd, én egy bécsi átlagfizetéssel nettó 220 Euro béremelést kaptam, ami a minimális béremelés volt. Nem nekem kellett kiharcolnom, a szakszervezet harcolta ki mindenkinek.

nov. 12. 23:30
 14/17 anonim ***** válasza:

"A minimálbért ha megnézed 2023-ban 417 Euro volt "

Jó lesz az 403 eurónak is. Tudod középárfolyammal illik számolni, nem csak random kinézni egy napot.

de még 417 esetében is az 3,6%-os emelés lenne, miközben az eurózónában 2%-os infláció van.

Ha 403-mal számolunk, amivel kéne akkor máris 7,2%-os emelés, ami eurózónás infláció mellett 5%-os reálbérnövekedés.

nov. 12. 23:39
 15/17 anonim ***** válasza:

Iszonyatos drágaság van Magyarországon. Folyton hallom az embereket panaszkodni hogy milyen drágák az élelmiszerek itt.

Ha tehetném én is húzznék innen.

nov. 13. 06:40
 16/17 anonim ***** válasza:
Végülis tudná fizetni a háborút az EU, ha elvenné a saját polgárai elől a pénzt. Ezt meg nyilván nem fogják az emberek hagyni, és leváltják az ilyen kormányt a következő lehetőségnél. Lásd németek, csak a hírre, hogy Trump nyert, és még be se iktatták, már megreccsent a koalíció.
nov. 13. 07:37
 17/17 anonim ***** válasza:
Az Ukrajna és Orosz Föderáció közötti fegyveres konfliktus nem Európa háborúja és az Európában élő emberek nem azért dolgoznak, hogy a munkájuk gyümölcsét Ukrajnában puffogtassák el. Sőt, az Amerikai Egyesült Államokban élő emberek sem azért dolgoznak, hogy a munkájuk gyümölcsét Ukrajnában puffogtassák el. Minden régiónak meg van a saját problémája, - arra kellene összpontosítani és nem olyan események finanszírozásába dózerolni a pénzt, amelyekhez semmi közünk.
nov. 13. 18:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!