Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi ez a hitetlen hozzáállása...

Mi ez a hitetlen hozzáállása Orbánnak, hogy Európa egyedül nem tudja finanszírozni Ukrajna háborúját, amikor tudja az?

Figyelt kérdés

Tudja az, eddig se okozott különösebb megerőltetést Európának, a gazdaság látványos beszarása csak Magyarországra volt jellemző, Európára nem. Ezt onnan tudom pontosan, hogy Ausztriában élek, és első kézből tapasztalom hogy itt milyen jó az életszínvonal.

Akkor mégis mit pampog Orbán, hogy jaj most hogy Trump cserben hagyja Európát és kivonul a térségből, nem fogjuk tudni támogatni tovább Ukrajnát egyedül. Dehogy nem. Vagy hagyjuk hogy Putyin győzzön? Esetleg minket is megszálljon ha épp kedve szottyan? Én nem megyek vissza értetek harcolni.

tegnapelőtt 22:52
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
45%
Dehogy tudja. Már most sem elég nekik a kapott fegyver és pénz.
tegnapelőtt 22:53
 2/17 anonim ***** válasza:
60%

"eddig se okozott különösebb megerőltetést Európának, a gazdaság látványos beszarása"

Végülis csak Németországban és Franciaországban vezetett kormányválsághoz.

"Ezt onnan tudom pontosan, hogy Ausztriában élek, és első kézből tapasztalom hogy itt milyen jó az életszínvonal."

Mennyit nőtt az osztrák bérek vásárlóereje az elmúlt 4 évben? (megsúgom neked semennyit)

Gondolom a szélsőjobb azért nyert választásokat, mert annyira minden szipi szuper Ausztriában.

"Dehogy nem. Vagy hagyjuk hogy Putyin győzzön? Esetleg minket is megszálljon ha épp kedve szottyan? Én nem megyek vissza értetek harcolni."

Szerintem is futna rá ha nagyon akarnánk, csak épp pl. az új lengyel kormány 1 év alatt nem küldött annyi támogatást Ukrajnának, mint amennyit átlagban havonta küldött az előző lengyel kormány. Szlovákok szintén nem túl lelkesek. Németeknek, franciáknak is csak a szájuk jár és komoly gondjaik vannak otthon is.

Így szerinted ki akar évi 50-100 milliárdot abba belefeccölni, hogy még több ukrán haljon meg / jöjjön az EU-ba menekültként?

tegnapelőtt 22:58
 3/17 Telelő Teve ***** válasza:
100%
Mondjuk Ausztria pont nem ad hozzá szinte semmit az ukrán háborúhoz.
tegnapelőtt 22:59
 4/17 anonim ***** válasza:

Mivel pont az EU vezetése akart legutóbb HITELT felvenni és ABBÓL finanszírozni az ukránoknak küldendő újabb támogatást, igen szánalmas azt hinni, hogy lenne pénze fizetni az ukránok háborúját.

Eddig sem volt. Az eddigi pénzek is máshonnan lettek elvéve, pl. tőlünk meg a lengyelektől.

Semmi közünk Ukrajnához vagy te kifizeted a szomszédod rezsiszámláit ha ő nem képes rá?

Miért kellene Európának finanszíroznia egy másik ország háborúját amikor az az ország nem tagja semmilyen közösségnek amiben az európai országok is benne lennének? Nem akarod véletlen, hogy az EU kifizesse pl. a görögök államadósságát vagy a britek hiányát? Ahhoz több köze van az EU-nak, mint az ukránokhoz.

tegnapelőtt 23:02
 5/17 A kérdező kommentje:

"Mennyit nőtt az osztrák bérek vásárlóereje az elmúlt 4 évben? (megsúgom neked semennyit)"

De legalább Magyarországgal ellentétben nem csökkent a vásárlóértéke a fizetéseknek. Azon kívül eddig is magas volt, nagyon, ennél már nem is kell tovább nőnie.

Ha jól tudom Magyarországon meg már Gyurcsányi időket is visszakönnyezik, olyan sokat növekedett ott az életszínvonal.. gyakorlatilag 15 évvel ezelőttire esett vissza a magyar gazdaság. Röhej.

tegnapelőtt 23:02
 6/17 anonim ***** válasza:
25%
5: 75%kal nőtt a magyar bérek vásárlóértéke 2010 óta.
tegnapelőtt 23:05
 7/17 A kérdező kommentje:

6-os

Felhívnám a figyelmedet, hogy ezt ugyanazok az emberek hozták ki papíron, akik szerint 38%-kal olcsóbb lett a gáz a tavalyihoz képest, mert hogy az emberek kevesebbet fűtenek.

Ez olyan mintha nem tudnál elmenni 10 évig nyaralni, és a KSH azt hozná ki, hogy egy nyaralás ára az 100%-kal csökkent, tulajdonképpen ingyenes lett, mivel nem költesz rá.

tegnapelőtt 23:09
 8/17 anonim ***** válasza:
#7 Felhívnám a figyelmedet arra, hogy ez a szöveg csak egy ballib mese. Valamelyik kitalálta, te bevetted és ismételgeted.
tegnapelőtt 23:12
 9/17 anonim ***** válasza:

7-os

De ugye tudod, hogy ahhoz, hogy most kimutathassák, hogy olcsóbb lett a gáz ahhoz azt is ki kellett mutassák, hogy drágább lett előtte?

Vagy az ha több drága gázt fogyasztasz annak fel kell húzni az inflációt de ha kevesebbet annak nem?

"Ez olyan mintha nem tudnál elmenni 10 évig nyaralni," Nem olyan, mert a fogyasztóikosárba csak olyan dolgokat raknak bele amit megvásárolnak az emberek. Szóval simán csak kivennék azok közül a termékek közül amivel mérik az inflációt.

tegnapelőtt 23:16
 10/17 A kérdező kommentje:
Szóval ha jól értem a Fideszes logikát, ha valami túl drága ahhoz hogy az emberek sokat fogyasszanak belőle - mert nincs rá pénzük - akkor annak valójában csökken az ára. Hmm. Így már érthető, hogy miért van az hogy óriási reálbér "növekedés" ellenére is visszasírjátok Gyurcsány korszakát is.
tegnapelőtt 23:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!