Mikor lett annyira elegetek Magyarországból, hogy végleg itt hagytátok ezt az országot?
nem alázzák meg, üdv Dublinból
de nagyon nehéz
Csak reagálnék arra, amit itt valaki írt hogy a fiatalok elhagyják az országot a külföld kedvéért. Én 2004-ben mentem ki Írországba és 2020-ban jöttem vissza. Magyarországon soha életemben nem fáztam a lakásban/házban ahol laktam télen sem. Írországban kb minden második albérletben befagyott a valagam - pedig ott nincsenek is kemény telek - mert ott az a népszokás hogy a fűtésen spórolnak..! És bizony sok albérletem volt, mert a landlord-ok gyakrabban "drágítottak" mint elviselhető lett volna. De volt olyan is, mikor valami egy idióta lakótárs miatt kellett váltanom, volt ahol meg csak közölte a landlord hogy vissza fog költözni ő vagy a valami pereputtya a házba, ezért mindenkinek mennie kell (ez volt leggyakrabban)... Na ennyire "jó" odakinn, 2-3 évnél sehol nem tudtam hosszabb időt lakni, tiszta cigányélet volt ebből a szempontból!!
Anyagi téren az elején még jó volt. 2020-ra viszont szép lassan elérkezett a pont, ahol havonta 100-200 Eurom maradt, HA odafigyeltem a költésekre. És nem a minimálbéren tengődtem!! Fizuemelés? 2-3 % kétévente... Ezt persze cége válogatja... Lakásbérlet ára 2006-ban 850 EUR/hó, 2020-ban 1800 EUR/hó... Szolgáltatások, kaja, minden a duplájára emelkedett. Emellett, rohadtul nehéz normális helyet találni! Erre még rájön, hogy a normális és szép nők kategória ott nem igazán létezik... Az már 20 éve sem volt ott... Anglia szintén zenész (bár ott csak fél évet éltem).
Valamikor jó volt a külföld, mostanra már nagyon kaki... 18 évesen ok, 28 évesen már meggondolandó, fölötte meg jobb ha itthon marad az aki addig nem lépett...
csókolom #23-as, nekem reagálsz, és hihetetlen de mi is Írországban vagyunk ráadásul Dublinban
bizony megértem a fázást, de én 2 év alatt úgy hozzászoktam, hogy már melegem van pedig otthon távfűtés volt
nem egyszerű de megéri! mi 3. éve fogunk ugyanott lakni és annyit teszek félre havonta mint ami otthon volt az IT-s nettó fizetésem, nem tudom te mit dolgoztál....
#25, köszi a viszont választ.
Igen, sajnos mi is csak árammal tudunk fűteni, jó drága az áram ezért nem fűtünk most de igazából jó is az idő kint, nem -5 fok van hálégnek.
Másodmagammal vagyok kint, azért ennyire jó a matek nálunk, a feleségem is még egyszer annyit keres mint én.
Igazából csak a lakások átlag állapota ami rosszabb, ha szigetelve lenne, nem kellene annyit fűteni se (csak hát őket ez nem érdekli)
Magyarországon is jól kerestem és kényelmes életünk volt de muszáj volt lépni sajnos mert egyre kevesebbet ér a fizetés EU szinten és egyre nagyobb a bizonytalanság, hosszútávon nagyon nagy kockázat Magyarország szerintem.
Lejjebb adtunk egy kicsit, a kényelem most hiányzik az életünkből de nekem megéri egyenlőre.
#28-as vagyok, annyit még hozzátennék, hogy
Ha otthon van egy 40 éves 130 nm-es házad, otthon sem tudod kifűteni ám, ha panelba vagy és jön a távhő az más.
És az állam a téli időszakra ad némi támogatást az áramból (3*125 eur)+ év végén a rent taxból vissza lehet igényelni 500-1000 eur/fő pénzt ami szintén nagy segítség.
Azt látom, hogy itt igyekszik az állam, otthon meg nem igazán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!