A Tisza rajongók fogják vállalni a felelőséget, ha esetleg egy kormányváltással egy "bolsevik forradalmat" csinálnának és az új kormány egy tök ugyanolyan egypártrendszer lenne, mint a mai?
Na most... A szarból, a szarba dolognál mia problem?
Érdemes kipróbálni hátha nem igy lesz!
3, azért raktam idézőjelbe, mert a cári rendszert, egy semmivel sem jobb követte, amikor végre sikerült a ruszkiknak megdönteni az övéiket.
A mi bolesvizmusunk az egypártrendszer, a fékek és ellensúlyok és a koalició hiánya, ami garantálná, hogy ne ismétlődhessen meg ugyanez mégegyszer.
Én nem látom azt, hogy ez egyáltalán szóba jönne bármi formában és, hogy az emberek, miért nem érzik ennek a lehetőségét és veszélyét.
Az EU ügyészség, nem garancia erre, az csak a kiosztott EUs támogatások törvényes felhasználását garantálná, de nem szólna bele a törvényhozási folyamatokba.
#6: Én nem akarok és nem is fogok egyedül semmit csinálni.
Egyébként az Orbán-rendszer nem azért nem demokrácia, mert a Fidesznek többsége van, hanem mert az egész központilag irányított, magukra szabott, a feltételek pedig nem egyenlőek, ezáltal demokratikusan nehezen leválthatóak.
"Én nem látom azt, hogy ez egyáltalán szóba jönne bármi formában és, hogy az emberek, miért nem érzik ennek a lehetőségét és veszélyét."
Mert ennek léterjöttéhez az kellene, hogy a Tisza szerezzen kétharmadot, arra meg ugye nem sok esély van. Ha nincs kétharmad, akkor nem tudja mellőzni a parlament többi részét ahogy a Fidesz teszi, kénytelen lenne együttműködni a többi párttal.
7, kiszámolták, választási szakértők, hogy, ha még esetleg, sikerülne is leváltani a rendszert, szinte, csak és kizárólag 2/3-al lehet, a győztes kompenzáció végett, olyan kicsi annak a lehetősége, hogy egyszerű többséggel szinte nincs lehetőség kormányt váltani.
Vagyis, ha lesz is kormányváltás, az szinte boritékolható, hogy 2/3-os lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!