Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A Fidesz–KDNP 43%, a TISZA...

A Fidesz–KDNP 43%, a TISZA 32%-on vegetál a Századvég szerint. Mi a véleményed?

Figyelt kérdés
A Századvég friss közvéleménykutatása szerint a Fidesz–KDNP a voksok 43, a TISZA 32, a Mi Hazánk Mozgalom és az MKKP 7-7 százalékát kapná most vasárnap, a baloldali összefogás pártjai pedig – 5 százalék alatti eredményükkel – nem jutnának be az Országgyűlésbe.

okt. 28. 10:27
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/85 anonim ***** válasza:

@20 Én is tettem 2006-ban különóra nélkül felsőfokú nyelvvizsgát angolból, de azt is megtanultam az iskolában, hogy az anekdotikus bizonyíték érvelési hiba.

Százával vannak betöltetlen pedagógusi állások, ami egyébként önmagában nem lenne gond, de a betöltöttek is dugig vannak gyerekeket felvigyázó bácsikkal a napköziben, angolt oktató rendszergazdákkal, kémiát tanító vegyészasszisztensekkel. Az ország az egész EU-ban teljesít leggyengébben idegennyelv-tudásban, mindössze az emberek ötöde képes folyékonyan megszólalni a magyaron kívül valamilyen nyelven. A magyart és a történelmet sikerült átpolitizálni a NAT-ban. Én többek között azért nem lettem magyartanár, mert nem vagyok hajlandó Nyírő meg Wass-féle mocskokat tanítani érettségi előtt. Aki akarja, olvasson ilyesmit, de közoktatásban semmi helye olyan náciknak, akik írni nem tudtak.

nov. 3. 07:57
 32/85 anonim ***** válasza:

* De a betöltöttek is dugig vannak gyerekeket felvigyázó bácsikkal a napköziben, angolt oktató rendszergazdákkal, kémiát tanító vegyészasszisztensekkel*

Hallottam én is ilyeneket. Nagyvárosokba nem jellemző. Inkább eldugott vidéki iskolákba. Szomorú az is, nem azt mondom.

nyelvtudásra válaszolva:

Kinek a hibája, hogy az emberek 4/5-e nem beszél nyelvet? Nem a tanárok dolga lenne megtanítani a gyerekeket rá? A tanárok jó része teljesen alkalmatlan a tanári pályára még is verik a mellüket, hogy ha Ők nincsenek, akkor..... Igen, akkor lehet, hogy nem kerül ki az iskolából ennyi lelkileg tönkrement gyerek.

Szóval a gyerek, szülők, tanárok ( főleg Ők) dolga lenne, hogy a gyerek idegennyelv tudását felfejlesszék.

nov. 3. 08:15
 33/85 anonim ***** válasza:
@32 Igen, de amíg a kurzus olyan gyökerekkel fejlesztet oktatást, mint például Hoffmann Rózsa, aki a németet tette volna első nyelvvé, mert hogy az logikusabb, addig teljesen felesleges bármiről beszélni. Aki életében tanult nyelvtudományt akár csak egyetem elsős szinten, az pontosan tudja, hogy ez mennyire nonszensz. A tanári kontraszelekció pedig igenis a mindenkori oktatáspolitika hibája. Amíg a tehetséges végzetteket elszipkázzák a multik minimum dupla bérért,naddig ne várjuk, hogy remek oktatók lesznek. A példáimat 80 ezres magyar városból vettem, nem közmondásos borsodi zsákfalvakból.
nov. 3. 17:09
 34/85 anonim ***** válasza:

Amit írsz nem válasz arra, hogy kinek a felelőssége a gyerekeket megtanítani az idegen nyelvre! Ez a mindenkori tanár dolga. Környezetemben jó pár tanár van, akik szarnak bele 1 nagyot az egészbe és nem foglalkoznak a gyerekekkel,közben meg azt hallgatom, hogy milyenek a gyerekek! Amilyenek a szüleik és tanáraik!

Multik dupla bérért tanárokat szipkáznak? Miét csak a Multikat említed? A versenyszférával sosem tudott a közszféra versenyezni.

Az a baj, hogy a régen teljesen alkalmas tanárok ma már szarnak bele az egészbe.

nov. 3. 17:41
 35/85 anonim ***** válasza:
@34 Szerinted mi akkor a probléma? Valami erkölcsi romlás? Hibás korszellem? Ezeknél azért csak valószínűbbek a rendszerszintű problémák kamatos kamatai.
nov. 3. 18:14
 36/85 anonim ***** válasza:

Igen. Erkölcsi és szellemi romlás. A világban nem fejlődés van ( technikai igen), hanem a lelkek és az értékek degradálása zajlik. Egy hanyatló korszakban élünk, amikor az emberi kapcsolatokban a minden szinten érzékelhető nihilizmus lelketlenség, érzéketlenség lesz úrrá. Elég megnézni a kommentekből ( politikai oldaltól függetlenül) sugárzó gyűlöletet, megvetést és a másik ember dehumanizálását! Az értékek elvesznek. Családok, testvéri kapcsolatok, házasságok kerülnek a szemét dombra mert mindenhol az ÉN ( ego) került hatalomra.

De hogy jön ez a tanár kérdéshez?

Ők ugyanezt élik meg. Kiüresedés, nihilizmus, érdektelenség. Ezért mondom, hogy sz&rnak bele Ők is ( tisztelet a kivételnek)

nov. 3. 18:31
 37/85 anonim ***** válasza:
A DK mèg bejutna szerintem.
nov. 8. 10:40
 38/85 anonim ***** válasza:
@36 Platón óta nyekereg mindenki a letűnt aranykor mítoszán, amikor még nem volt romlott az ember. Ezzel szemben társadalmi szinten jelentősen szolidárisabb az emberiség, jobb a hozzáférés az oktatáshoz és az egészségügyhöz, tovább élünk és tovább vagyunk egészségesek, egyre inkább snassz homofób vagy rasszista féregnek lenni, stb.
nov. 8. 13:07
 39/85 anonim ***** válasza:

" Ezzel szemben társadalmi szinten jelentősen szolidárisabb az emberiség".

Ezt hogyan milyen mérőszámokkal lehet lemérni?

nov. 8. 13:12
 40/85 anonim ***** válasza:
@39 Családi pótlék, szülési szabadság, segélyezés, rokkantnyugdíj, egyre nagyobb törvény előtti egyenlőség szexuális és vallási kisebbségek számára, kisebbségek törvényi védelme, anyagi helyzettől független egyetemi ösztöndíjak, segélyszervezetek, soroljam?
nov. 8. 20:15
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!