Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Elképzelhető, hogy sokan csak...

Elképzelhető, hogy sokan csak FIDESZ megbuktatása miatt fognak a Tisza párta szavazni?

Figyelt kérdés
okt. 19. 06:46
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/84 anonim ***** válasza:

60#

Amit állítasz alaptalan defetizmus, nincs köze a realizmushoz.

Mert a realitás ma az hogy a tisza erősen beérte és valószínűleg le is hagyta a fideszt, ezt már csak maguk a fideszesek vitatják leginkább. Ilyen realitások mellett pedig ilyen badarságokkal jönni hogy legalább nem lesz fideszes 2/3 egy öntökönrúgás, vagy akár azzal egyenlő mintha véresre vernéd a fejedet.

Azt felfogod a defetista eszeddel, hogy mi lenne a következménye ha a hozzáállásod révén mégsem lenne egyszerű kormányváltás sem?

Segítek! Olyan apátia amelyben hosszútávon sem lesz semmiféle alternatívája a fidesznek, mert az újdonsült ellenzéke teljesen összeomlik. Ezt tudod elérni egy ilyen hitvány hozzáállással

Bár inkább fideszes lennél, isten őrizzen az ilyen támogatóktól akik gyakorlatilag az ellenségemnek dolgoznak

jan. 20. 17:26
 62/84 jpeacefuler ***** válasza:
Hát figyelj! Van egy javaslatom. Ne idegeskedj, hanem légy türelemmel. Ezt a kérdést nem törlöm ki az előzményeimből és majd a 2026-os választást követően újra megjegyzéseket fűzhetünk egymás után és meg tudjuk majd állapítani, hogy melyikünk gondolkodott reálisabban. A tényeknek majd csak hihetünk, nemde?
jan. 20. 18:44
 63/84 anonim ***** válasza:
100%

62#

Veled nem fogok diskurálni semmiről, nem lesz értelme

Tegyél inkább egy szivességet és állj be nyíltan a kormánypárt mögé, azzal nagy szolgálatot tennél nekünk is!

jan. 20. 19:25
 64/84 jpeacefuler ***** válasza:
Úgy látom,hogy nálad a vita kimenetele nem a tények és érvek mentén dől el, hanem az alapján, hogy ki mennyire igazodik a te világképedhez. Az, hogy nem értesz velem egyet, rendben van, de a türelmetlenség és a vádaskodás nem erősíti meg az érveidet. Én a magam részéről maradok a türelemnél és a józan helyzetértékelésnél.2026-ban úgyis mindketten megtudjuk, hogyan áll a valóság.
jan. 21. 05:20
 65/84 anonim ***** válasza:
100%

"Úgy látom,hogy nálad a vita kimenetele nem a tények és érvek mentén dől el, hanem az alapján, hogy ki mennyire igazodik a te világképedhez. Az, hogy nem értesz velem egyet, rendben van, de a türelmetlenség és a vádaskodás nem erősíti meg az érveidet. Én a magam részéről maradok a türelemnél és a józan helyzetértékelésnél.2026-ban úgyis mindketten megtudjuk, hogyan áll a valóság."

Nézd, a különbség közetek hogy ő nyíltan vállalta hogy rohadtul a nem akarja hogy a fidesz újra nyerjen. Te is meg lettél kérdezve de csak mellébeszélsz. Miért olyan unortodox dolog hogy mellécsatolod te is? Tényleg úgy tűnik mintha nem a realizmus beszélne beléled hanem egyszerűen te fideszt akarsz..

jan. 21. 06:21
 66/84 anonim ***** válasza:

65#

Figyeld meg, ha válaszol mindjárt elkezdi hogy ő nem is fideszes, honnan vesszük, még a narancslevet is utálja...

Egy dolog biztos már csak, hogy aki így beszél az ellenzéki nem lehet

jan. 21. 14:50
 67/84 jpeacefuler ***** válasza:
Érdekes, hogy a vita már nem is arról szól, amit mondtam, hanem arról, hogy ki milyen címkét próbál rám aggatni. Én a helyzet realitásáról beszéltem, nem pártpreferenciákról, de ha valakinek fontosabb az, hogy melyik oldalra akar tájolni, az ő dolga. ha a logikátokat követem, akkor úgy, nálatok az alapelv, hogy aki nem ért egyet azzal, amit mondtok, az csakis "narancsos" lehet. Ez pont az a fajta szűklátókörűség, ami miatt az ellenzék nem tud hiteles alternatívát kínálni már 15 éve.
jan. 21. 16:42
 68/84 anonim ***** válasza:

"Ez pont az a fajta szűklátókörűség, ami miatt az ellenzék nem tud hiteles alternatívát kínálni már 15 éve."

A szűklátókörűség az nem más mint azt állítani hogy csakis a fidesz győzhet mert tutira az a realitás

Nem számítanak mérések, meg közhangulat, mert ugyis a fidesz az erősebb. Ez a szűklátókörűségnek az a szintje, ami vélhetően jóeséllyel nem véletlen vagy butaság következménye, hanem inkább szándékos félrevezetése az embereknek abból a célból hogy megingatva őket a kormánypárt esélyeit növelje.

Akár szándékos akár nem, a defetizmusod veszélyes az ellenzékre nézve

jan. 21. 16:53
 69/84 anonim ***** válasza:

"Érdekes, hogy a vita már nem is arról szól, amit mondtam, hanem arról, hogy ki milyen címkét próbál rám aggatni. "

Ha bajod van azzal hogy mások mit aggatnak rád akkor te mit aggatsz magadra?

jan. 21. 18:37
 70/84 jpeacefuler ***** válasza:
Soha nem állítottam, hogy csakis a Fidesz győzhet, azt viszont igen, hogy jelenleg ők a legerősebbek, és ezt számos dolog, a támogatottságuk stabilitása és az ellenzék megosztottsága támasztja alá. És ez nem szűklátókörűség, hanem helyzetértékelés. Az ha valaki figyelmen kívül hagyja a valóságot, és az ellenzéket álmokkal vagy túlzott elvárásokkal ringatja, azt aztán a valóság könyörtelenül megcáfolja. Erre volt már példa. Az, hogy az ellenzék nagy részét felszippantotta a Tisza, azt reális szempontok alapján a kormányzati oldal el is ismerte, úgyhogy túl nagy meglepetés e tekintetben már nem fogja érni a Fideszt. És ez nem defetizmus, hanem a valóság elemzéséből megszületett tény. Ezért is lesznek mindig előnyben, mert a valós adatok alapján taktikáznak, nem vágyvezérelt túlkapások és hamis felmérések alapján. Na ez a veszélyes az ellenzékre.
jan. 21. 18:41
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!