Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek igazságos a...

Szerintetek igazságos a családi pótlék rendszere?

Figyelt kérdés

Ugyebár elméletileg családbarát adózásunk lesz. Hát nem , egy és két gyerek esetében 10 000 Ft-ot ér a gyerekem, 3 gyereknél meg egy szerek 33 000 Ft-ot. Hol itt az igazság? az én két gyerekem nem ér annyit mint amennyit a három? továbbá, az utolsó verzió meg kinek kedvez? A gazdagoknak, akinek 99 000 Ft a zsebében marad, és még hozzá kapni fogja a havi 30000 Ft-os családi pótlékot. azért ez nekem durva, és igen is létezik a gyermektelenségi adó, mégha nem is ebben a névben szerepel.

Szerintetek ez mennyire igazságos?

2010. nov. 4. 12:15
1 2
 11/14 titak ***** válasza:
100%

Ez a 3(vagy több) gyerek = 33000 forint /fő is csak a kormány egyik mézesdadzaga.

Ők is nagyon jól tudják, hogy akiknek ennyi jár/na azok kevés kivétellel nem abba a jövedelmi szférába tartoznak, hogy ki is használhatnák.

2010. nov. 5. 08:20
 12/14 Réti bubuzér ***** válasza:
76%
Ezt már tényleg nem értem... Csak a gazdagok kaphatnak 3 gyerek után CSP-t? Vagy csak bizonyos jövedelmi szint felett kap 33000 forintot gyerekenként? Esetleg ha megkapja, akkor nem költheti el a gyerekre, csak akkor, ha gazdag?
2010. nov. 5. 09:40
 13/14 anonim ***** válasza:

09:40 - Egy index.hu cikkből idézem:

"az egy- és kétgyerekesek gyerekenként havonta 10-10 ezer forinttal mérsékelhetnék befizetendő adójukat, a háromgyerekeseknél pedig gyerekenként és havonta 33 ezer forinttal kisebb adót kellene fizetni, és ez mindenkire egységesen így lenne, jövedelemkorlát nélkül."

Tehát ha valakinek nincs akkora jövedelme, hogy ennyit adózzon belőle, az nem kap ennyit.

2010. nov. 5. 10:02
 14/14 Réti bubuzér ***** válasza:
Aha, most már értem, köszi!
2010. nov. 5. 10:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!