Magyarországon egy munkáltató , hogy nem tud kitermelni 13havi fizetést, sogoroknál pedig kitudják?
Nálunk a magyar válalkozók kis cégei azok akik minimálbért fizetneka melosoknak, multik, meg a kicsit is komolyabb magyar cégeknél azért vannak juttatások, akár 13 dik havi bér is
Amikor sipitoznak a munkáltatók hogy ha megemelika minimálbért 10% al akkor a "hatalmas bértömeget" nem tudják kitermelni.
Én erre azt mondom hogy ha ez igy van, mármint hogy az EU második legkisebb fizetéseit nem bírja egy vállakozó kifizetni, kitermelni akkor arar a cégre nincs szükség! Menjen csődbe, mert szarul müködteti a tulaj.
"az EU második legkisebb fizetéseit nem bírja egy vállakozó kifizetni, kitermelni akkor arar a cégre nincs szükség! Menjen csődbe, mert szarul müködteti a tulaj."
Ha ilyen egyszerű lenen a képlet ahogy gondolod, már rég meglenne a megoldás. Én mint vállalkozó, egy klíma telepítéséért kb 200 eurót(80 ezer Ft) kapok, ugyan ezért egy osztrák-német vállalkozó 1000 eurót. Hidd el, én is szívesen elkérném az 1000 eurót, és abból lenne csillivilli, 13-14-15. havi fizetés is, meg nagy évzáró kajálós-piálós buli, de valahogy a csóró magyar bérszínvonal ezt nem viseli el. Véleményem szerint pont a multik tehetnek erről, mert ők hasítják a legnagyobb szeletet a tortából, míg csupán 20 % a foglalkoztatásuk, a gazdasági teljesítményük 60%, vagyis a zsíros konc az övéké, és ennek ellenére a nyugati bérekhez képest a béka segge alatt tartják szándékosan. Ha valaki tehetne bármit is, azok a multik, ők könnyedén megtehetnék hogy megemelnék a béreket, ekkor kialakulna egy jelentős fizetőképes réteg, aki a fogyasztásával felhúzná a többieket. Csak ugyebár sokan elfelejtik, hogy pont nálunk termelik meg a nyugati anyagyár melósainak jólétét, ez a rendszer lényege.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!