Fideszesek! Ezt akartátok? Ez jó valakinek amit Viktorék csinálnak?
"Bizony hogy senkire, egyik se méltó rá."
Írtam már ezt a hasonlatot: utálod a sóskát és a spenótot. De három hétig az a kaja. Melyiket eszed? Egyiket sem? Éhen haltál. Ennyi. Most nem volt csak sóska meg spenót, ebből kellett választani. Tudod politikában nincs jó és rossz. Rossz van és még rosszabb, esetleg a lehető legrosszabb. Te nem választottál senkit. Ezzel azt jelentetted ki, hogy válasszon az, aki csak akar, neked tökmindegy mi lesz. Most elégedetlenkedsz, holott a te kezedben is ott volt a lehetőség, hogy tegyél a 2/3 ellen. Tettél valamit? Nem, viszont most hőzöngsz, hogy ez neked nem jó. Késő bánat. Az ilyen embereknél még az is értelmesebb, aki f@szt rajzol a szavazólapra, vagy az MSZP-re szavaz, legalább dönteni tud. Persze te jobban tudod a frankót. Hát rajta, alapíts egy pártot és mutasd meg hogy kell csinálni! Főzzél bablevest, hogy ne csak sóska meg spenót legyen otthon. Ja, hogy ahhoz tenni kéne valamit, az meg büdös?
utolsó hozzászóló:
Ezt a nézetet csak a magadfajta "kivülállók" hangoztatják.
direkt nem teszek utalást a hovatartozásodra...
Semmi gond nincs a magyar néppel. Erősek vagyunk, ezért nem tudtak idáig lesöpörni minket a föld szinéről!
A probléma ott kezdődik hogy sok az agymosott hülye, akit a kommunizmus agyilag tönkretett. Elfelejették az emberek hova tartoznak, és ezért nem szeretik egymást.
Nincs nemzeti összefogás. Ha lenne akkor az mszp már rég börtönben csücsülne, és megvalosulhatna egy olyan kormány mint pl. Svájcban.
A másik probléma amit a fiataloknál veszek észre: Egyrészt a párthovatoartozásnál az ideologiai eszmék szerint döntenek, ami nevetséges ma magyarországon.
Elkell felejteni, ezek nem működő dolgok. (olyan hogy liberalizmus teljes mértékben másrol szol mint kellene neki) A másik meg a kardoskodás, "Ha a szomszéd jobbos, akkor én balos leszek mert utálom mint a szart...")
egy öntelt fideszes mindig talál majd magyarázatot az agyament dolgaikra, és amiket ráerőltetnek most a jó népre...
figyeld csak, meg érdekes állatfaj az övék, szinte észrevétlenül elsiklik a kérdésed felett és egyből a komcsikat kezdi szidni, pedig tudhatná, hogy a kommunizmus elveti a kapitalizmust, Magyarországon pedig a rendszerváltás óta vadkapitalizmus folyik :)
szidja a szocializmust, de majd sírni fog, ha megfosztják minden szociális jóléttől... :)
vigyázz az ilyen fideszes állatoktól, a szemedbe jópofiznak, aztán hirtelen hátba támadnak...
A válasz írója 74%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 21:00
Meg se fogalmazhattad volna jobban. 100%-ban egyet értek veled! Én inkább már kérdezni sem merem, őket, mert úgyse a kérdésre adnak választ, hanem elkezdenek fröcsögni! Undorító
én pl. pozitívnak tartom amit az adózással akarnak csinálni. Nekünk egyáltalán nincs nagy fizetésünk, de jobb lesz, plusz a gyerek-kedvezmény miatt végre merünk majd gyereket vállalni, amit eddig nem szerettünk volna, mert miből?
Annak is örülök,hogy adókedvezménnyel ösztönzik a gyerekvállalást, nem pedig alanyi jogon járó támogatás emelésével (pl. családi) mert az adókedvezmény az annak jár, aki dolgozik, nem pedig Rézműveséknek a szomszéd utcából, akik nem dolgoznak, csak a segélyt szeretnék felvenni.
Ez pl. tök jó. A magánnyugdíj se zavar, nekem eddig az összes ismerősöm is csak azt mondta, hogy amikor megnézték az egyenlegüket, egyáltalán nem tetszett, amit láttak, szóval gondolom nem voltunk egyedül, én nem bánom, ha nem tőzsdézik el a pénzünket. Így, hogy nem lesz kötelező, muszáj lesz nekik összekapni magukat, hogy megérje belépni hozzájuk, mert most kb. mindegy mit alkotnak úgyis kötelező a tagság.
Amúgy biztos emiatt lehurrogtok hogy nem ide tartozik, de nekem pl. tetszett, hogy amint átvették az országot, egyfolytában hozták a törvényeket, meg dolgoztak rajta, pedig elvileg hamarosan mehettek volna nyári vakációra is, meg most is még esete is csinálják, nem úgy, hogy ha nem muszáj, nem csinálnak semmit. Meg ahogy az iszapos helyzetet kezelték, rendesen férfiként kiállt, nem ott hüppögött nagy hatásszünetekkel, meg annak is úgy örültem, hogy évek óta kordonok nélkül lehetett ünnepelni. A férjem a munkája miatt volt ott az egyik ünnepségen és mondta ő is, hogy tök jó érzés volt, ahogy az emberek közel voltak a zászló felvonáson is és tapsoltak nekik, nem úgy mint eddig, hogy elkerítve a francba.
Én rájuk szavaztam amúgy, a férjem meg nem, de elégedett eddig. Jól elvagyok, nem aggódok annyit mint régebben.
A Parlament úgy döntött, hogy a családi pótlék alanyi jogon jár továbbra is.
A kordonokat meg az akkori igen heves és nyersen fellépő ellenzék (jelenleg kormánypárt és jobbos barátai) miatt kellett használni. Ha jól emlékszem.
Ami a kívülállóságot illeti nem igazán értem, de nem is fontos. Körülbelül egyre gondolunk, a hovatartozásra és az összefogásra. Jelenlegi kormányunk azt már lerendezte 1989-ben, mikor az ország két részre szakadt a beszólásaik miatt. A baj, hogy nem fogják összevarrni. Mint mondotta a miniszterelnök: aki nem velünk van, az ellenünk. Ilyet hallottunk már és nem volt jó érzés. Mindíg visszamegyünk 1920-ig. De jó lenne előre menni már valahogy. Minden kormány visszamegy a "kályháig" és síránkozik. Egye meg a fene, hogy mi volt, miért fontos az még mindég. Az jobban érdekel, hogy mi lesz. Egyelőre az 50-es évek hangzatos jelszavai jönnek elő a háttérből, ezeknél még egy új dakota közmondás is jobb lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!