Az őseink miért pont egy ilyen minden szempontból előnytelen és unalmas, ingerszegény helyen telepedtek meg mint a Kárpát-medence?
12. Kezded kapizsgálni a "Nem, nem, soha!" lélektani motivációját :P
Vicceltem :) Hát, így jártunk. Ezért kár az őseinket hibáztatni, akkoriban még teljesen más volt a tájszerkezet, ahogy ezt előttem is írták. Rossz folyószabályozás, erdők kipusztísása részben hozzájárult a mostani állapotokhoz.
"Mert azt mondják, hogy milyen védett hely, közben nem védett meg minket soha semmitől,"
Azért ne feledd, az árpád-vonal az egyetlen erődrendszer a történelemben, amit sorozatos ostromokkal sem tudtak bevenni.
"nem védett meg minket soha semmitől"
Ez most komoly? Rengeteg esetben megvédett minket, elég csak a két világháborút említeni.
"A Karpat-medence egy kiszikkadt sivatag lesz, aztán nem lesznek se termőföldjeink, se tavaink, se hegyeink"
Előttem már írták, hogy ez a modern folyószabályozás miatt történik. A terület egy mocsaras rész volt, folyamatos áradásokkal, vizes területekkel. Én Székesfehérváron lakok, ez ma egy nagyváros a dunántúlon, de ha megnézed a korabeli vár alaprajzát, elhelyezkedését, szó szerint mocsár vette kerül minden oldalról. A folyókat csak évszázadokkal később kezdték szabályozni, hogy helyet biztosítsanak a városoknak és a termőföldeknek. Ha az elmúlt 2-3 évszázadban felelős vízgazdálkodásunk lett volna, ma sem lenne sivatagosodás, de az biztos hogy erről a honfoglaló magyarok aligha tehetnek.
Az meg, hogy a nem-magyar népek voltak a peremvidékeken, természetes volt, hiszen ha az országot támadás érte, akkor ezek a népek kerültek először harcba. Annak idején fontos volt, hogy a vezető nemzet középen, a biztonságot nyújtó hegységek mögött telepedett le, míg a királyságban élő kisebbségek a peremvidékeken éltek, és elsősorban az ország védelmét látták el.
Ez egy nagyon-nagyon jó hely Európában, a probléma egyrészt a magyar mentalitásból, másrészt a rettenetesen megválasztott szövetségekből adódott és adódik most is.
Trianon előtt voltak hegyvidékek is az országban, egyébként földművelésre és állattartásra is egész jók lehettek a körülmények.
Csak a a folyószabályozásokkal jól kiszárították a Kárpát-medencét, és végül jól meg is nyírbálták (Trianon).
Most meg a Balatont lopták el a NER vitézek, meg a jövőnket a 100 éves titkosított orosz és kínai hitelekkel.
1) Nyugatabbra - sőt, már a Dunántúlon is - kiépült államok voltak ellentétben az itt szétesett morvákkal.
2) Itt volt elég hely; azért nem kevesen érkeztünk.
Mert sztyeppei nomád állattartó vándornép voltak, ezért a síkságokat keresték, a nagy legelőket. Minden korábbi állomáshelyük és az őshazájuk (Levédia, Magna Hungaria, stb) is hasonló adottságú terület volt.
Kövér legelőjű, nagy síkságok, vizekben gazdag területek - ezt keresték.
A magyar nem egy hegylakó nép - kivéve a székelyeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!