Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Örülsz-e az iskolából kitiltot...

Örülsz-e az iskolából kitiltott tárgyakról és az okostelefonok leadásáról szóló rendeletnek?

Figyelt kérdés
Szavazz:

#FIDESZ #mobiltelefon #betiltás #rendelet #korlátozottan használható tárgy #tiltott tárgy
aug. 26. 13:21
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
70%
#21 Szerintem ez a digitális oktatás más téma. Az, hogy a gyereknél ott van az okostelefon pont semmit nem segít elő.
aug. 26. 15:42
 22/28 anonim ***** válasza:
20%
Szerintem együtt jár, és akkor is ott van a biztonság kérdés. Ki vigyáz a telefonokra? Hogy biztosítják őket? Hogy biztosítják, hogy mindenki csak a saját telefonját veszi el, és nem tesz kárt a többiben? Ennek lesz külön felelőse? A gyerekek táskáit átkutatják minden nap? Szerintem sokkal értelmesebb megoldás a belső hálózat használata es a külső árnyékolása. Nem kellene azt tanítani a gyerekeknek, hogy a magántulajdon elzárása, vagy a táskák rendszeres kutatása normális. A felnőtt világban sem kutatják át a holmikat, hacsak nem repülsz valahova. Az iskola meg szerintem nem reptér.
aug. 26. 16:01
 23/28 anonim ***** válasza:
68%

#24 Mondjuk leárnyékolás meg belső hálózat némileg többe kerül, mint venni néhány zárható tárolót osztálytermenként ahova mindenki beteszi a maga cuccát.

A tengerentúlon mindig is működött, hogy volt minden gyereknek zárható szekrénye és abba pakolta be azt amit nem kellett magánál tartania.

És hagyjuk már légyszíves az önérzetes "magántulajdon elzárása" süketelést. Iskoláról, oktatási intézményről beszélünk, ahol mindig is megvoltak a szabályok.

Érdekes, régen sem lehetett egy csomó mindent bevinni, nem vittük be a Nintendót, nem vittük be a játékainkat, nem vittük be a légpuskát, vadászkést.

Pont ugyanúgy elvan a gyerek telefon nélkül is. Eleve ha már tanítás, akkor valahol azzal kellene kezdeni a nevelést, hogy nem tolunk a gyerek kezébe egy havi fizetésnyi technikai eszközöket amire semmi szükségük nincsen.

aug. 26. 19:50
 24/28 anonim ***** válasza:
0%

#25 nem tudom, szerintem a telefon nem csak szórakozási eszköz, ezért nem hasonlítható vagy említhető egy lapon Nintendoval, légpuskával.

Az szerintem is egy jobb megoldás lenne, ha minden gyereknek lenne saját zárható szekrénye, de hogy a tanáriban egy dobozban legyen, aztán oda ki megy be, ki biztosítja, hogyha a felelős tanár vagy akárki leejti, akkor ki teríti meg a kárt? Ezekre nincsenek válaszok.

És továbbra is tartom, hogy a teljes tiltás nem old meg semmit. A korral való haladás elutasítása, hogy inkább integrálják ezeket az eszközöket az oktatásba, egyenesen primitív gondolkodásra utal.

aug. 26. 19:59
 25/28 anonim ***** válasza:
100%

#26 Ha amiatt nem aggódtál, hogy ott van a gyerek asztalán, zsebében, táskájában és bármikor bárki besétálhat a terembe, kiütheti a kezéből a folyosón akár véletlen is vagy a cuccából is kiveheti amikor mások nincsenek ott - akkor szerintem nem kellene azon aggódni, hogy ott van a tanáriban ahová a tanárok meg a pedasszisztensek járnak csak be.

A lényeg pedig az, hogy eddig se lehetett volna tanítási időben telefonozni, mégis megtették. A szünetekben, vécékben, öltözőkben készítettek egymásról olyan videókat ami kiverte a biztosítékot, egymást zaklatták, puskáztak vele. Ha megtették pedig a házirendek a legtöbb iskolában azt írják elő, hogy kikapcsolt állapotban kell lennie a telefonnak az iskolában (általános suli), akkor csak az marad, hogy nem hagyjuk náluk napközben a telefonokat.

Nem lesz teljes tiltás. Egyszerűen ha a tanár szerint szükségük lesz rá az órán akkor fogja a dobozt és beviszi magával az órára aztán meg visszaviszi a tanáriba. Én is így fogok tenni meg a kollégáim is, ahogy tettünk 4 évvel ezelőtt is amikor az iskolánkban pont ugyanígy be kellett szednünk a telefonokat a tanítás idejére, pont mert hatodikos gyerekek befilmeztek egymásra a vécében és élőben töltötték fel a videót a közösségi médiába.

aug. 26. 20:10
 26/28 anonim ***** válasza:
29%
#27 persze, bármikor bármi megtörténhet, de ha a gyerek hagyja el a telefonját, mert nem figyel, az az ő felelőssége. Ha ebben a konstrukcióban tűnik el, akkor az iskola kifizeti? Erre lennék kiváncsi.
aug. 27. 08:27
 27/28 anonim ***** válasza:
80%

Politikailag nem elkötelezettként üdvözlöm a lépést!

Volt a kütyük előtt is élet és a tanítás után akár velük is alhatnak a gazdáik!

aug. 27. 09:17
 28/28 anonim ***** válasza:
74%
Primitív, elmaradott, bugyuta, tekintélyelvű, totalitárius rendelet ez. Lehet inkább azzal kellene foglalkozni először hogy legyen elég tanár az iskolákban és ne leszerelt katonákkal keljen feltölteni az üres helyeket. Bár ahogy elnézem pont ez a céljuk hogy teljesen lerohasszák az oktatást és katonai kiképzőkké alakítsák át az iskolákat mellőzve mindenféle valódi oktatást. Ebbe az irányba tart az ország a sok birka éljenezi ezt is ahogy az itteni kommentekből látni lehet. Rohadtul nem az a lényeg hogy mennyire segít vagy jó egy ilyen öncélú rendelkezés (amúgy semennyire), hanem az az aggasztó hogy ezalatt az egy évtizede tartó rendeleti kormányzás alatt mi mindent meg nem engednek maguknak hogy még egy ilyen triviális dologra is képesek rendeleteket hozni, ilyen szinten akarják irányítani az emberek életét.
aug. 29. 06:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!