A nyugdíjasokat a kormány megfosztotta a távolsági buszjáratokon az ingyenes utazástól?
"megfosztotta":
Döntsük már el,, hogy most munkaalapú társadalom van vagy marad a jóléti társadalom. A közös teherviselés (sajnos vagy nem sajnos, de) mindenkit kell, hogy értsen. Nem hinném, hogy a szokásos sablonos szöveg mögé kellene húzódzkodni, hogy:
"Én, egyedül én építettem fel a fél-, ha nem is az egész országot".
Aki lemaradt volna róla, 5 csoportra osztott felszállási rendet vezetnek be a volán járataira:
- Először azok az utasok szállhatnak fel a buszra, akik a menetjegy, vagy bérlet mellé vásároltak 300 Ft-os helyjegyet a MÁV appban, vagy a jegypénztárban. Nekik a helyjegy szerinti ülést kell elfoglalni.
- Második csoportban azok szállhatnak fel, akik elővételben, vagy a jegypénztáraknál vásároltak menetjegyet, de nincs helyjegyük.
- Harmadik csoportba tartoznak azok az utasok, akik a járművezetőnél veszik meg a menetjegyet. A járművezetőnél helyjegy nem vásárolható.
- Negyedik csoport a bérlettel utazóké, ha nincs előre váltott helyjegyük.
- Ötödik, utolsó csoport az ingyen utazóké. Ők szállhatnak fel utoljára a végállomásokon.
"Ezt az ötös listát a járművezető mondta el a tömegnek felszállás előtt. Mivel ezeken a járatokon tilos állva utazni, könnyen előfordulhat, hogy valaki lemarad a buszról annak ellenére, hogy van jegye, vagy bérlete, de nincs helyjegye."
Istenem ennyi hülyét.
Eddig voltak "megfosztva", ha országos járattal közlekedtek, akkor kiegészítő jegyet KELLETT venniük. A mostani helyjegy (ami szintén az országos járatokra szól) egy LEHETŐSÉG, nem kötelező.
Egy öreg sem fog emiatt állni, ezek a járatok amúgy sem szállítanak álló utasokat, tilos.
Senkit nem fognak leszállítani sehol, köztes megállókba nem lehet helyjegyet venni.
Ez csak az országos (Budapest - bármi) járatokra vonatkozik, a Makkoshotyka - Hercegkút távon közlekedő regionális járaton ezután sem fogsz tudni helyjegyet venni, ahogy eddig sem tudtál kiegészítőjegyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!