Miért a nyugdíjasoknak zenél a kormány?
Azt kell mondjam, hogy a legtöbb fiatal azon az értelmi szinten van, hogy buliban lötyög, ahelyett hogy szavazni menne, a világító telefonját nyomkodja, ki se nézett belőle hetek óta, azt se tudja melyik országban él. Azt mondják, úgy sincs semmi értelme az egésznek, tehát minek menne el szavazni: ez is ugyanolyan szar, az is ugyanolyan szar, tehát mindegy. (Megjegyzem, ezen sajátjának vélt meglátásába évi 80 milliárdot fektet a mindenellenesnek tűnő bujtatott kormánypropaganda.) Akinek meg egy fél hangyányival több sütnivalója van, az eljut ilyen kutyapártok és puzsérfélék szintjére. Marha aranyos a Kutyapárt, tényleg igaza van a Puzsérnak... és ha azt akarjátok, hogy az Orbánék 20 év múlva is a jakhtokról mosolyogjanak a képetekbe, akkor csak hallgassátok őket önelégülten.
Meg kell mondjam kerek perec, ha én pártot alapítanék, én is a nyugdíjasokhoz szólnék, mert a fenten vázolt réteghez teljesen felesleges. Tiszteletem annak a 0,5% kivételnek, aki legalább életében egyszer kitolta már a seggét valami tüntetésre, és nem otthon fújtatja az "ez is szar, az is szar" kazettát.
Mi bajotok a nyugdíjasokkal?
Ők már ledolgoztak egy életet, lehet utánuk csinálni.
Füstöd nincs - kérdező, - hogy milyen összegekből vegetálnak nyugdíjasok!
És ha ez nem lenne elég: lényegesen jobban ki vannak szolgáltatva annak, amit manapság "életnek" becéznek, mint bárki más!
Ha ismernéd, milyen 40-80-120 ezer forintokból vegetálni, fel sem merült volna benned, hogy ebben a hangnemben írj ki "kérdést" egy nagyon is valós problémáról!
Egy NEM nyugdíjas
Pont ez a lényeg, hogy nyomorogjanak és a választás előtt a kormány manipulálja őket a pénzosztással.
A Fidesz megtanulta az MSZP-től, hogy a nyugdíjas bázisra kell építeni. Őket lehet mozgosítani. A nyugdíjasok pedig a kádár rendszerben szocializálódtak így ma is meglehet őket venni 1 tál krumplilevessel.
Itt azért nem egy tál krumplilevesről van szó!
Kétszázszor drágább minden, mint a "rendszerváltáskor" és ehhez képest a nyugdíjak vásárlóereje majdnem hogy függőlegesen zuhant a semmibe...
Akik ma nyugdíjasok, azok nem termelnek MÁR. de amíg dolgoztak, a túlnyomó hányaduk becsülettel megtette azt, amit most mi teszünk - és joguk van nekik is emberhez méltóan leélni az életük alkonyát! Én azt kívánom, hogy mi már ne tapasztaljuk meg azt a vegetálást, amin sokuk keresztül ment az elmúlt 35 évben! Ne sajnáld tőlük, hogy egy kicsivel emberibb lehet az a néhány év, ami még hátra van nekik és amíg arra jutnak milliárdok, százmilliók, hogy utcákat, köztisztviselői titulusokat nevezgessenek át a "politikusok", addig igazságtalan elvitatni az emberhez méltó élet jogát tőlük. Ezzel nem az mellett foglalok állást, hogy bárki is nyomorogjon, nélkülözzön aktív dolgozóként, - erre talán az lehetne megoldás, ha a munkáltatókat nem támogatnák a munkavállalók kiszolgáltatottságának kíméletlen kihasználásában, - de attól egyikünknek sem lesz jobb, hogy még többet kell elvonnunk az egyén szintjén a még élő idős rokonaink támogatása miatt.
Jajjajjj ledolgozták az életüket lehet utánuk csinálni? Nagy teljesítmény volt kijárni a szakmunkás képzőt és lerobotolni 40 évet a gyárban, éhbérért. Minden tiszteletem.
A mai fiatalság úgy általában jól beszél legalább egy idegen nyelvet, sokaknak valószínűleg lesz diplomájuk is. Én magam a feletteseimmel angolul beszélek, mert németek. A mai fiataloknak nagy esélyük van bejárni a világot, nem csak azért mert jobban keresnek hanem sokkal nyitottabban is gondolkodnak (ezt az öregek nem értik és nekik ez "balliberális").
Ezekre meg a mai idősek nem lettek volna képesek. És most nyilván nem az öreg jó szakemberekre gondolok, akik anno pörgették a gazdasagot, akiknek a szakmai tudas szintjét egyik mai fiatal se fogja sosem elérni, hanem arról a többségről akik lenézik a fiatalokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!