A határon túliak felfogják a szavazatok súlyát és következményét?
Vagy csak beorulnek a potya pénznek és minket hagynak a k.kiban?
Egyaltalan hogy van pofájuk szavazni olyan országban amihez semmi de semmi közük nincs azon kívül h a terület 100 valahány éve az osztrák-magyar monarchia része volt? Ennyi erővel a magyarul tudó románok is szavazhatnak pl... Árulok ok az mar biztos.... Jöjjenek ide ha olyan nagy magyarok és dolgozzanak itt a filippinok helyett....
Voltam erdélyben nagyon sok székely emberrel beszéltem.
Magyar anyanyelvű székely emberek vagytok, akik nem Magyarországhoz akarnak tartozni hanem önálló Erdélyt akarnak, miről beszélünk ?
""Csak egy mocsadék Gyurcsanyista tagadja meg a határon túliakat."
A belföldi semmittevő szavazódroidokat meg kb. felsz*,ják. Majd amikor ezen is elkezdnek háborogni akkor hitelesebbek lesznek. Addig meg....
"Így van, a kedvenc rejtett erőforrásaik szavazzák meg a fidesz 2/3-ot, nem azon a 200 ezer határon túli listás szavazaton múlik."
Az ilyen félbites droidoknak magyarázhatod! Ha nem a határon túliakra köpködnek éppen akkor előkerülnek a "vidékiek" pl. Na de mit is várjunk ezektől, ha a potenciális szavazókat csak degradálni tudják. Aztán csodálkoznak, hogy a nagy pofájuk miatt buknak folyamatosan, ha összerogynak akkor is.
A pénzért szavaznak csak. Én itt élek a szerb határ mellett, élnek ismerősök Zentán is és Szabadkán is. A háború előtt büszke jugoszláv állampolgárok voltak. Úgy lenéztek minket hogy utáltam odajárni. Szabadon utazhattak nyugatra. 2-3 havonta jártak Bécsbe, konvertivilis volt a dináruk. Hozták be a VW Golfot, videót, hifit stb. Büszkén mutogatták a jugoszláv személyiüket hogy abban szerbül, magyarul is benne van minden.
Aztán mikor fordult a kerék egyből magyarok lettek. Mikor véget értek az arany évek és jött a szopóroller akkor már jó volt csóró Magyarország segitsege. Akkor már kellet az állampolgárság. Akkor már segitsünk hogy ide járhasson gimibe a gyerek. Segítsünk hogy itt kapjon orvosi ellátást. Ma meg fidesz szavazatért cserébe 10ezer eurót kap ajándékba hazvásárlásra csak azért mert vajdasági. Számító egy társaság. Inkább a szerb mint ezek. Azok legalább szemtől szembe utálnak. Nem olyan álságos kétszínűek.
Szerintem ez egy öngerjesztő folyamat. A külhoni magyaroknak az a legfájóbb, amikor valaki nem tekinti őket magyarnak (lerománozzák / leszlovákozzák /stb.). Eddig ezt az összes baloldali párt megtette, ezzel magukra haragítva a külhoniakat. A fidesz ezt felismerte, sőt, még rá is tesz egy lapáttal, különböző támogatásokat biztosít, illetve folyamatosan a közbeszédben tartja őket (lásd bármelyik közmédiás "híradót", mindig van benne erdélyi / felvidéki / stb. hír). Egy külhoni magyarnak ez bőven elég, szerintem a többséget amúgy nem nagyon izgatja, hogy Magyarországon hogyan kormányoz az aktuális párt, csak az a fontos, hogy ki veszi őket emberszámba.
Emiatt a babusgatás miatt meg haragszik a baloldal és már csak azért is románoz / szlovákoz / stb. ahelyett, hogy beletörődne, hogy a külhoniaknak fontos az identitásuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!