Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Titeket nem bosszant, hogy...

Titeket nem bosszant, hogy egyre pocsékabb a vasúti közlekedés minősége?

Figyelt kérdés

Ma 35-40 fok volt a vonaton a hőmörséklet, mikor még el sem indult. Éppen elhagyta a keletit, és megállt, kb. 25 percre. Hiába voltak nyitva az ablakok irdatlan büdös volt, és a kinti hőség miatt a meleg sem enyhült.

Maga a Keleti is borzalmas állapotban van, és a környéke is iszonyatosan igénytelen. Pl. a Pályaudvarra vezető vágányok mentén minden csupa szemét.

Azt sem értem, hogy miért csúcsidőben kell üríteni a vonatok wc tartályát, mert ilyenkor hosszú percekre betölti a levegőt az emberi végtermékek émelyítő bűze, ráadásul a kis szippantós kocsi viszi magával a szagot, hogy az egész Pályaudvar részesüljön ebből az – kicsit sem kellemes – élményből.

Az is röhejes, hogy a Pályaudvar alsó szintjét, a liftet és a lépcsőt kb. 1,5 évig tartott felújítani, kiépíteni más országokban ennyi idő alatt felhúznak egy komplett pályaudvart.

Ezekhez képest már kisebb probléma, hogy a vonatok is mocskosak, jobb esetben enyhén koszosak. A kedvencem, amikor a régebbi kocsik ablakának üvegrétegei között több évtizednyi sárgás-barnás szennyeződés gyülemlett fel, amelyen legfeljebb csak kisebb foltokban lehet átlátni.

Az egészet az koronázza meg, hogy a Keleti egyes részein nem tudsz úgy várakozni 5-10 percet, hogy ne szólítana meg legalább egy kéregető, vagy beteg gyerekeknek "gyűjtő" személy.

Az én tapasztalataimnál sokkal rosszabbakat is lehet olvasni, egyetlen embert sem ismerek, aki elégedett lenne a vasúti közlekedés minőségével, a kormány mégsem tesz semmit. Konkrétan összeomlott az egész.

Azt elfelejtettem, hogy pár hónapja a bérletek is rohamosan kopnak, hónap végén már le sem lehet őket olvasni. :D

aug. 13. 22:33
1 2 3 4 5
 21/49 A kérdező kommentje:

#23 Ez most váltóhiba volt, de amit írtál az is gyakori, illetve felsővezeték-szakadás szokott még rendszeresen előfordulni.

#24 Nekem csak a második kérdésem a témában, de örülök, ha sokan mások is írnak ezzel kapcsolatban. Napirenden kell tartani, az oktatás, az egészségügy és a vasúti kb. összeomlott. Ezekről nem lehet eleget beszélni.

aug. 13. 23:12
 22/49 anonim ***** válasza:
50%
De! De anno Gyurcsány idején jobb vót?
aug. 13. 23:43
 23/49 anonim ***** válasza:
58%
Engem amiatt ráz kb. A röhögés, hogy a kerdezőnek ilyen "komoly" baja van, mint büdös a Krleti! Istenem bár ennyi lenne a baj a vasúttal, hogy büdös meg lepukkantul néz ki!
aug. 13. 23:57
 24/49 anonim ***** válasza:
0%

Az idén még nem vonatoztam, viszont a tavalyi tapasztalatom nem volt rossz. Például 170 km-t tettem meg kevesebb mint 40 perc alatt, kulturált körülmények között, működött a légkondi, a tájékoztató rendszer, volt wifi, tisztaság mindenütt. Másodpercre pontosan indultunk, érkeztünk. Az állomások is patyolat tiszták voltak.

Itt a jegyem is: [link]

És a szolgáltatás is megfizethető volt, még 8000 Ft-ba sem került. Az ilyen vonatok 10-15 percenként követik egymást, a nap bármely szakában és a csúcsidőszakok kivételével legtöbbször az utolsó pillanatban is tudsz még helyjegyet venni, de ha mégsem sikerülne, akkor az utolsó kocsikat anélkül lehet igénybe venni, 30-40 perc álldogálás még elviselhető, bár sokan leülnek a folyosókra is (nem kell attól tartani, hogy összepiszkolod magad).

Jó lenne, ha idehaza is hasonló módon lehetne utazni. Persze könnyű a tajvaniaknak, nincs háborús infláció annak ellenére, hogy Kína folyamatosan fenyegeti őket, komolyabb földrengés sincs néhánynál több egy évben, valószínűleg ezért könnyebb ez nekik...

aug. 14. 00:19
 25/49 anonim ***** válasza:
0%
A 29-es nem a kérdésre válaszolt.
aug. 14. 06:34
 26/49 anonim ***** válasza:
19%
A MÁV összeomlása már tart, és néhány éven belül teljesen le fog állni a vasúti közlekedés Magyarországon. Az idei év végére legfeljebb mutatóba marad 1-2 mellékvonal, utána jönnek a fővonalak.
aug. 14. 07:52
 27/49 anonim ***** válasza:
31%

Akinek van 20 perce, nézze meg, hogy mennyire "okádék" az a hires, "ocsmány" német vasúti állomások egyike:

https://www.youtube.com/watch?v=oDMp2wSS0_U

aztán, nézze meg, hogy az istenkirály Keleti, hogy néz ki.

aug. 14. 08:48
 28/49 anonim ***** válasza:
40%
#27: voltam itt párszor. A liftben öklendeztek az emberek a húgyszagtól. A csomagmegőrzőnél emberi fekália a sarokban, eldobált szemét, tűk stb.
aug. 14. 09:00
 29/49 anonim ***** válasza:
23%
28, sajnos pont a videóból nem látszik és én 3 havonta vagyok itt, de egyszer sem tapasztaltam ilyet, Budapesten, na ott igen, mindegyikben.
aug. 14. 09:02
 30/49 anonim ***** válasza:
0%
28, ajánlom, hogy olvasd el a kommenteket a videó alatt, ők sem téged fognak igazolni.
aug. 14. 09:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!