Kitől mennyit loptak el a magánnyugdíjpénztárak?
Mit tehetett volna ellene a FIDESZ?
Emlékeim szerint bármivel is próbálkoztak ,csípőből dobta vissza az MSZP, bár lehet, hogy tévedek.... :)
Fél éve vannak hatalmon...próbálják tartani a hiánycélt, és a sz@rból várat építeni (merthogy sz@r maradt hátra, nem is kicsi kupac), erre a sok szoci hívő.......áh..mindegy :) Meddő vita...
Próbálkoznak...értitek...próbálkoznak. Valószínűleg lesz olyan, ami sz@rul fog elsülni, és lesz olyan, ami jól. De legalább próbálnak tenni valamit (amellett, hogy valószínűleg ők is zsebre teszik a magukét, dehát ki nem?)
Az MSZP viszont csak zsebre tett. Mást nem lehetett hallani 8 éven keresztül csak azt, hogy megbuktatták 2 saját miniszterelnöküket, botrány-botrány hátán, lecsúszó ország,majd mindezek mellé "válságkezelés" gyanánt felvettek egy kiiiibbbb@szott nagy hitelt, amiből egy jelentős részt (több mint 1000 milliárdot) vissza kell fizetni JÖVŐRE! Ezt persze úgy kommunikálták, hogy megmentették az országot a csődtől...Hát igen... :) Gratula hozzá! :)
A magánnyugdíj Nyugat-Európában tud működni, persze csak szerény haszonnal. Én dolgoztam Németországban és Dániában is és ott bizony nem könyveltek el ilyen drasztikus mennyiségű veszteséget. Nekem a válság évében 3%-ot csökkent a befizetésem értéke, melyet a következő évben már sikerült pozitívba lendíteni.
Sajnos itt Magyarországon másképp működik minden. Itt minden veszteséget a gazdasági válságra fognak, pedig inkább hűtlen kezelésről kellene ebben az esetben beszélnünk. A rendszerváltáskor ki kellett volna végezni az összes kommunista vezetőt és gyárigazgatót! Ennyi!
Az OTP az egyik leggyengébb pénzintézet nem csak nyugdíjpénztári téren, de bankként is (anyut egyszer - csakúgy heccből - majdnem 80.000Ft-tal károsította meg egy ügyintéző, anyu akkor hagyta ott őket mint bankot, én már korábban).
Engem a nyugdíjpénztárak eddig nem károsítottak meg semmivel, először az Aegon, majd a Generali, most az AXA pénztár tagja vagyok, az utóbbinál dolgoztam is, tehát ismerem a körülményeket, ahogy a pénzzel bánnak. Nekem eszem ágában sincs visszalépni az államiba, mert nekem ez így jó, de ha vissza is kényszerítenek (nem demokratikus lépésként ugye... a demokratikus az lenne, ha eldönthetnénk, hol akarunk lenni, majd meglátjuk...), akkor is ott lesz az önkéntes pénztáram, amivel viszont nem az állam fog gazdálkodni, az az enyém, halálom esetén a kedvezményezettemé (ahogy a kötelező magán is örökíthető, az államit viszont nem te kapod meg, hanem az aktuális nyugdíjasok, te meg majd azokra szorulsz rá állami nyugdíjjal, akik majd akkor dolgozni fognak).
OTP-ben csak 1 pozitív van:
Az egész országban le van fedve automatákkal. (A 90%-át birtokolják a maradék a konkurenseké!
Kedves fideszesek, ha itt ekkora a szátok és véditek a tolvaj szenteteket, akkor ehhez is hozzászólhatnátok:
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__127..
Valahogy itt nagyon csendben van a fülkeforradalmár gittegylet :D
18:27
Igen, felelőtlen kijelentés volt Orbántól amit mondott 2007-be, ez tény. Azonban ne felejtsük el, hogy fogalma sem volt arról, hogy mekkora a sz@rkupac, mekkora a (valós!!!) hiány, mennyit loptak el a szocik anélkül, hogy bármit is letettek volna az asztalra (Öszöd...., "Nem lesz gázáremelés!!!" stb... ezt gondolom nem kell részletezzem).
2010-re sikerült elérni, hogy 2 miniszterelnöküket megbuktatták a szocik, és botrányt botrányra halmozva velük volt tele a média, aztán sikerült válságkezelő, országmegmentő címszó alatt hatalmas hitelt felvenniük, amit UGYE VISSZA KELL FIZETNI! Ezért ezt a pénzt ELŐ KELL TEREMTENI az ÜRES kasszából! Ergo kénytelen ilyen eszközökhöz nyúlni a kormány. Nem titkolnak semmit, egyértelmű miért és mit szeretnének, és ha nem vagy teljesen vak, akkor az is egyértelmű, hogy nem a FIDESZ fél éves kormányzásának az oka ez a lépés. dehát... mindegy... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!