Jó ötlet a Közlekedési Múzeumot Debrecen külterületére költöztetni?
"Liberálisok ezerszer hagyományőrzőbbek ennél"
Az lmbtq mióta a magyar vagy akár európai hagyomány része?
Észek-amerikai hülyeség.
Faludy György
Gobbi Hilda
Horváth Pista
Karinthy Márton
Márkus László
Mary Zsuzsi
Temessy Hédi
stb stb stb
#13 A felsoroltak homoszexuálisok, biszexek. Az lmbtqxyz baromság az ő idejükben nem is létezett.
Az, hogy mindig is voltak homoszexuális emberek nem jelenti azt, hogy ez az új hülyeség mindig is része lett volna a hagyományainknak.
Psszt, ne mondja el senki #14-nek, hogy mit jelent az "L", az "M" és a "B" az LMBTQ-ban. ;))
De ha kifejezetten a betűszóra fókuszálunk csak: Faludy György 2006-ban, Horváth Pista 1998-ban, Karinthy Márton 2019-ben, Mary Zsuzsi 2011-ben, Temessy Hédi 2001-ben halt meg, az "LGBT" betűszó pedig 1988-óta van használatban. Ők mind egy szálig ismerhették, sőt, akár azonosulhattak is vele.
#15 Kár hogy ilyen sötét vagy. Pontosan tudom mit jelentenek ezek a betűk. Azt te nem fogod fel, hogy attól mert a homoszexuálisokat meg leszbikusokat IS beletettétek ebbe a kitalált mesevilágba, attól még ez egy kitalált mesevilág a mentális sérültek számára.
Megsúgom neked, hogy a "hivatalos" rövidítésük végén a + jel azt jelenti, hogy az ég világon mindent és mindenkit IS beletettek már ebbe a gyűjtő csoportjelölésbe.
Figyelj, én debreceniként örülnék neki, meg a Természettudományi Múzeumnak is, mert szánalmas, hogy bár az ország 2.legnagyobb városa vagyunk, semmi, de semmi nincs itt.
Bár megjegyzem, most voltunk nemrég a Közlekedési Múzeumban az Operaház mellett és nem volt egy nagy dobás, nem volt túl sok dolog, azt hittem, kicsit nagyobb volumenű kiállítás.
De a lényeg, hogy az ország valóban vízfejű, minden Pesten van ami abazurd. Nekünk itt még természeti látnivalóink sem igazán vannak, mint más nagyvárosoknak, szóval igen, el bírnánk viselni, hogy ide is jusson valami.
Debrecen kulturálisan és történelmileg egy tök jelentős város. Hadd ne soroljam a Református Nagytemplomtól az 1848-49-es emlékhelyek, Nagyerdő, egyetem, Déry Múzeum. Ezek egyáltalán nem lekicsinylendő helyek, műemlékek. Persze, egy helyinek ez megszokott (ahogy egy pestinek a Hősök tere is megszokott), de turisztikailag nem egy kietlen valami. Én Budapest mellett lakom. Ha felmerül az utazás Debrecenbe, akkor is ezek vonzanának és nem a Közlekedési Múzeum, aminek amúgy semmi kötődése nincs a városhoz.
19, rendben, elmész a Nagyerdőre 2 órát, megnézed a parkot,a Víztornyot és az Egyetemet ( ez nem olyan hatalmas területen fekszik), meg a Nagytemplomban eltöltesz 1 órát, a Dérx Múzeum meg akkor is végigjárható max. 40 perc alatt, ha minden kis szöveget elolvasol a kép alatt.
És akkor ennyi lényegében, megnézted a kultúrát kemény 1 nap alatt. Szerintem nem jártál még Debrecenben leírásod alapján, hidd el, ezek nem olyan hű de tartalmas, hosszú programok, gyerekkel konkrétan sehova nem tudsz itt menni az 1 db snassz játszóház és fürdő mellett.
Azért ne hasonlítsuk már össze Pesttel, ahol van 15-20 múzeum meg rengeteg látnivaló. És ez nem csak a turistáknak szól, mi debreceniek is örülnénk, ha lenne hova elmenni esetleg néha családdal, de nincs. Eskü, azt beszéltük itt múltkor a szomszédokkal, hogy ilyen unalmas várost, hogy a gyerekeket sehova nem lehet elvinni egy szombat délután, mert semmi nincs itt.
De turistaként is 1-2 nap alatt letudsz mindent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!