Magyar Péter politikai pályafutása ennyi volt? EU képviselő lett, és vége? Elücsörög az EU-ban pár évig?
10-es, nyugodj meg, ne idegeskedj! Értem, hogy sok indulatot felkorbácsolt a borzalmas választási vereség, amely során eltűnt 6-ból 5 párt az óellenzékben, 1 millió szavazót elvesztett az illibernyákos állampárti rezsim és a szélsőjobb csűrhének is csak stagnálásra futotta.
Nem Magyar Péterre és a magyar népre kell haragudni, hanem leülni szép csendben és elgondolkodni, hol hibáztak a tieitek, miért fordultak el tőletek a magyar emberek ilyen nagy számban!
Talán ha az orbánista rezsim kevesebbet lopna, csalna és hazudna, talán ha a "baloldal" megszabadulna a gyurcsány-házaspártól, talán ha az óellenzék nem hagyná magát "összegyurcsányozni", talán ha a Mihasznák Borzalom nem lógna ki a Fidesz fenekéből és nem szavazna meg mindent, ami a fidesznek fontos (ja, és az álnéven futó pártelnöke esetleg képes lenne legalább a 15 éve elkezdett kommunikáció egyetemét befejezni egy diplomával), talán ha mind elgondolkodnának, hogy miért tűnik még az ex-fideszes, bohém örömifjú Magyar Péter is tízmilliószor jobb jelöltnek náluk, akkor volna esély, hogy változtassanak a helyzetükön.
Szerencsére az önkritika teljes hiányának állapotában vannak, így a Tisza további áradása szinte garantált! Amíg az óellenzék minden kudarc után a saját vállát veregeti és kijelenti, hogy a választók a hülyék, ők mindent jól csináltak és ameddig a kormánypárt frenetikus győzelemként kommunikálja minden idők leggyengébb fideszes EP-választási eredményét (kifejezett sikernek tekintve, hogy elvesztettek szinte egy millió szavazót), nos addig a Tisza további erősödése szinte garantált!
Nem fog ücsörögni sehol.
Az a rablás nincs elfelejtve. Egyenlőre parkolópályán van, idő kérdése.
#11 A mieink? Miért mit gondolsz ki vagyok én? Mi az, hogy mieink? Milyen süket proli duma ez? Ilyet a Fidesz szokott, hogy "Ti"... Milyen mieink? Én egy vagyok, egy önálló véleménnyel, nincs ilyen, hogy "mi" vagy ha van én nem vagyok része. Orbánék egyelőre még mindig nem hibáztak, hogy sajnos vagy sem, az a te ügyed és lesz-rom, mert lényegtelen, de a számok nem azt mutatják egyelőre, hogy hibáztak, és 2026-ban kiderül majd ez, hogy megvan-e még a 2/3 vagy meg van-e még a többség. Mondom én, b....d meg (már bocsánat), hogy abban a moziban ülsz vigyorogva, amibe egyszer már vagy te vagy valaki más már belett ültetve és elmesélte neked a sztorit de nem emlékszel. Ugyanilyen g.ci nagy lelkesedéssel állt hozzá a Jobbik és azon szimpatizánsai is 2010-hez és 2014-hez is, aztán 14-ben jött az arculcsapás, hogy ez másodjára se, mégis itt kormányváltásra készültek... Kormányváltásra készült az általad szidott óellenzék is, és talán feltudod idézni az orrukat lógató embereket az eredményvárón 22-ben, az még nem volt olyan régen. :D Erről nincs értelme ennyit beszélni. Az óellenzéket semmisítette meg Magyar Péter és pont, a politikája nem nyit a fideszesek felé, így nem lesz belőle kormányváltás. Ahhoz egy teljesen más felállást kellene felvenni, és az a felállás meg a Magyar Pétert támogatóknak nem tetszene, tehát akkor pedig az 1.3M-t bukja, érted? Azt bukja, az tuti, de a Fidesztől áthívhatók száma pedig kétséges hogy mennyi lenne. Tehát mi a tutibiztos? Ha az eddig megszerzetteket megtartja, magyarul azt mondja, amit hallani szeretnének, az meg nemes egyszerűséggel pusztán annyi, hogy minden szar és minden romokban, lopnak és O1G! Nézd ez lepereg a fideszesekről, ez nem működik, nem vetted észre? Emondhatod emiatt őket minden hülyének, lesz-rom azt is, de hát nem ez a lényeg, hanem az, hogy tarthatod őket bármennyire is hülyének, ha egyszer az sem változtat a helyzeten, ha hülyének tartod őket, sőőőőt, az méginkább megerősíti őt abban, hogy a Fideszt támogassa, mert nyilván nem fog olyannal egy közösséget alkotni, aki sértegeti őt. Nem úgy érzékelted az elmúlt 14 évben, hogy ez így van? Mondom én, vagy a minimaxot nézted eddig és most kapcsolódtál be vagy felejtesz vagy már elnézést, de politikailag vak vagy nem tom...
A lopásról meg annyit, hogy a büdös életben soha nem loptak még ilyen keveset ebben a politikailag totálisan elb.szott országban, de a büdös életben még soha senki nem tudta ilyen sz-rul titkolni a lopást, mint ahogy a Fidesz teszi, mert szerintem lesz-rják, hogy a képünk előtt történik. Ugyanis amikor a hátunk mögött történt, abból lehetett botrányt csinálni, hogy ott volt a Célpont és "oknyomozott", most a képünk előtt csinálják és egyszerűen immunis a többség, érted? Egy kib.... fillért nem láttunk abból, amit a szocik kimutyiztak, semmit, nullát, semmi támogatás, az ég egy adta világon semmi, annak kellett örülni, hogy nagy táblákon hirdették, hogy itt is letérköveztük a babám f.szát is, hála az EU-nak. Hát két perc alatt ideért a válság hozzánk, ha tartalékoltak volna, legalább kihúztunk volna 2-3 évet úgy, hogy mások már rég vergődnek. EU-s projectek túlárazása, ahogy most is történik, de hatszázezer alvállalkozón keresztül (ahogy most nem történik), elkopott a pénz, mire mindenki lehúzta a maga "részét", és ennyi, osztottak maguk között és osztottak fölfelé, azt meg eldorbézolták és éltek nyugiban, te meg kidolgoztad a beled, cserébe a 2. adókulcsba kerültél, hogy érezd jól magad közöttünk. Értsd meg, hogy aki azt akarja elhitetni veled, hogy az Orbánék minden idők legnagyobb tolvajai, azt az mondja b.szd meg, aki megvan lopva, veled akarja elintéztetni azt, aki meglopta Őt, ilyen egyszerű! Átlag tolvajok, felemás, elb.szott Robin Hoodok, akik úgy osztják szét közöttünk más vagyonát, hogy azért cserébe elég komoly fizetést adnak maguknak. Na ezt lehet rajtuk számon kérni, hogy a bér az túl erős, és abban 100%-ban amellé állok, de legyen b.szki őszinte, mondja ezt ki, ne játssza az idiótát, aki semmit nem ért. Az előző brigád ennyit sem tudott, de nem visszamutogatni akarok ezzel, csak ház a mihez képest kérdéshez mégis szükséges visszafelé tekinteni, hogy legyen egyáltalán mihez képest, és a következő lehet, hogy legalább ilyen lesz, úgyhogy én lesz-rom azt, hogy egyesek próbálkozni akarnak mással, próbálkozzanak, de elképzelni nem tudom, hogy ennél jobb lenne, mert az ember az ilyen, ha megérzi a pénzt, akkor nem telik be vele, mindennel fellehet telni, de a pénzzel és hatalommal azzal nem, abban az ember kielégíthetetlen. Aki pedig így indul, hogy Ő nem akar politikai pályára lépni majd arra lép, Ő nem akar az EP-ben ülni, majd beül, az bizonyította már azt, hogy hatalomvágya van és az egyre csak növekszik, ahogy egyébként szinte az összes embernek, pár olyan elfuserált van mint én, aki irtózik attól, hogy hatalma legyen, mert nem elég lezser hozzá.
Én már eldobtam azt a hozzáállást, amiben pofára lehet esni, mert estem már pofára elégszer, téged meg óvnálak tőle, de úgy látom reménytelen.
11-es, értem a vágyvezérelt logikádat, de szerintem te is tudod, amikor egy higgadtabb pillanatodban átgondolod a dolgokat, hogy Vona Gábor nyolc-tíz év alatt összekapargált 20%-a nem hasonlítható valójában a Magyar Péter féle robbanáshoz, ami két hónap alatt hozott 30%-ot a semmiből!
A számok makacs dolgok. Azt is hiába magyarázzuk egy oldalon keresztül, hogy a Fidesz 3 millió szavazójából (2022) bizony 2 milliócska maradt (2.048.211 pontosabban).
A többi mese, mese, meskete, üres duma, levegőbe beszélés.
Azt persze nem vitatom, hogy a Fidesz ki tud találni olyan választási törvénymódosításokat, amelyek segítségével ez a 44% is bődületes "kétharmad" tud lenni virtuálisan.
Már csináltak egyszer 45% szavazatból 67% mandátumot 2014-ben (22%-ot loptak össze a győzteskompenzációval a reális támogatottságuk fölé!).
De rezeg a léc, 1 millió szavazó igenis elpártolt tőlük - és megjelent egy milliós nagyságrendű, erős és növekvő tábor ellenük!
Van probléma, érzékelem!
1. Vona Gábor hogy mennyit kapart össze, az teljesen lényegtelen, hisz én nem százalékokról beszélek, hanem arról, hogy a jelenség teljesen ugyanaz. Teljes mértékben ugyanaz, mert rengetegen reménykedtek abban, hogy ebből lesz valami, több mint 1 millió ember és nem lett belőle semmi sem, majd megpróbált jobbközépről nyitni a jobbosok felé, nem sikerült, most ismét rengetegen reménykednek abban, ismét jobbközépről jön a próbálkozás állítólag, bár nekem ez ennyiből teljesen beazonosíthatatlan, de ha így van, akkor így van, szintén több mint 1 millió ember reménykedik abban, de azon emberek, akik eddig szemben álltak a Fidesz szavazótáborával és a narratíva nem változott, ugyanúgy hülyézik a fideszest, ebből ugyanúgy nem lesz semmi.
2. Hogy mennyien szavaztak a Fideszre az EP-n az azért nem hasonlítható össze a 22-es eredménnyel (bár kilehet rá verni, akinek erre áll fel), mert a részvételi arány sem volt egyforma és ráadásnak okáért a határontúli magyarok ebbe nem szólnak bele. Már sorry, de ez is inkább azt bizonyítja, hogy neked van vágyvezérelt logikát, hisz ezt direkt figyelmen kívül hagyod. Hogy most ezért a k... anyját a Fidesznek, hogy ilyen van, az megint saját véleményed lehet, attól még ilyen van, ezen játékszabályok mentén folyik a küzdelem. Ilyen szavazatáthozós bulit (amiről kimondható, hogy ténylegesen csalás) azt szoktak tartani és tartottak most is, meglátszik a számokon, 2 milliót még sosem sikerült EP választáson elérniük, hála valszeg és hát elnézést, tisztelet a kivételnek, de rengeteg ide menekült ukrajnai magyarnak. Akkorát fogsz pofára esni 26-ban, hogy ideáig elér a hangja. 3M felett lesznek, de nem 60 ezerrel, minimum 200-250 ezerrel. Nézd, én reális vagyok, nem a vágyaimat vetítem ki ebbe, mert én különösebben leszarom ezek után mi jön, akik számomra ténylegesen útban voltak és legszívesebben elástam volna őket 4 méter mélyre, azokat Magyar Péter félreállította, de attól még olyanba nem táplálok reményt, amibe egyelőre teljességgel hiábavaló.
Lapít Brüsszelben
Arra vár hogy elfelejtődjön a diszkós garázdálkodása
1. "Teljes mértékben ugyanaz, mert rengetegen reménykedtek abban, hogy ebből lesz valami, több mint 1 millió ember és nem lett belőle semmi sem..."
Én értem, hogy neked ez az őszinte VÁGYAD, hogy ez a két jelenség "teljes mértékben ugyanaz" legyen. Nagyon-nagyon szeretnéd. Értem.
Csakhogy ez a két jelenség már ebben a pillanatban sem ugyanaz, semmilyen szempontból, ráadásul az egyik lezárult, a másik javában zajlik (de ismétlem, érthető, hogy te nagyon vágysz rá, hogy ugyanaz legyen a vége).
Az látnivalóan nem zavar téged, hogy egyetlenegy aspektusa sincsen a két dolognak, amiben akár csak hasonlítana a két dolog egymásra (egyik évek alatt épült maximális 20%-ra, a másik hónapok alatt robbant 30%-ra és növekszik, az egyik szélsőjobboldali, a másik centrista, az egyik egy sokszereplős párt volt (Vona, Novák, Dúró, Morvai Krisztina, Toroczkai László, Szegedi Csanád, Balczó Zoltán, Volner János, Hegedűs Lóránt és neje, stb.), a másik egy egyszemélyes párt, stb.).
Eddig a világon semmiben nem hasonlít a két dolog, de te őszintén vágysz rá, hogy a vége majd ugyanaz legyen. Lelked rajta, de jelen pillanatban maximum fogadni lehet rá (vagy ellene), hogy igazad lesz. Korántsem tart a végénél a történet!
2. "Hogy mennyien szavaztak a Fideszre az EP-n az azért nem hasonlítható össze a 22-es eredménnyel"
Nemcsak a 22-es eredménnyel hasonlítottam össze! Azt is leírtam, hogy minden idők LEGROSSZABB EP-VÁLASZTÁSI EREDMÉNYE a Fidesz számára! Még soha nem kapott 44%-ot EP-választáson!
Mellesleg még az sem igaz, hogy ne lehetne összevetni a két választást! Általában igaz szokott lenni, de MOST NEM IGAZ, mivel kifejezetten REKORD RÉSZVÉTEL VOLT, miközben csökkent a választásra jogosultak száma sajnos!
69% szavazott 2022-ben, azaz 5.717.182 megjelent (8.215.304 jogosultból)
60% szavazott 2024-ben, azaz 4.640.000 ezer szavazó (a 7.804.000-ből)
Nagyonis reprezentatív volt a minta.
De ha még úgy is veszed, hogy nem hasonlítható össze a kettő, akkor sem jön ki jól az összehasonlításból a rezsim, ha pusztán az eddigi EP-választásokkal vetjük is össze!
A Fidesz soha ilyen rosszul nem teljesített önmagához képest!
18-as, valójában mindkettő hibahatáron belüli eredmény (én amúgy nem olvastam ilyen interpretációt, hol, melyik írta?).
Az mindenesetre mindenképpen szomorú, hogy a baloldalt ennyire lenullázta Gyurcsány. 8 vagy 9% szinte mindegy, a rendszerváltás óta nem volt ilyen rossz eredmény!
Valaha az MSZP egymaga elhozott 40-50%-okat, volt hogy még annál is többet (még kétharmada is volt egyszer!).
Gyurcsány áldozatos tevékenysége folytán ma az MSZP nem létezik, a Párbeszéd dettó. És a teljes magyar baloldal azt ünnepli (és kéri ki magának), ha 8% helyett 9% az eredménye... :(
Elképesztő, amit ez az "ember" a magyar baloldallal tett!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!