Megérte az Unióba belépni?
#8 "Nem, és én is nemmel szavaztam anno.
Persze akinek mondtam, mind hülyének nézett. Mindenkiben volt egy nagyon szánalmas hurráoptimizmus, én úgy voltam, várjuk ki a végét..."
Én is nemmel szavaztam. De nem azért mert ne támogattam volna a csatlakozást, hanem mert akkor, azokkal a feltételekkel és azzal a kormánnyal előre borítékolható volt, hoyg nem lesz jó nekünk.
De az akkori unió, amihez csatlakoztunk, az valójában jó is lehetett volna a számunkra.
#15 Milyen valóságban történne ez meg?
2004 után a gyurcsány kormány az Medgyessy kormány által kitárgyalt rossz feltételek miatt nem sok hasznát látta az uniós forrásoknak és képesek sem voltak a pályázatok lehívására.
Amikor nem Orbánék voltak kormányon akkor az unió azt tette amit akart, rossz feltételeket szabtak meg, sokkal kevesebb támogatást adtak a magyar gazdáknak, mint a régebbi országok gazdáinak, olyan szabályokat fogadtattak el amik náluk még nem kellett életbe lépjenek, így gazdasági hátrányt okoztak stb. stb. A költségvetést el tudták úgy fogadni ahogy nekik tetszett, mert a magyar kormány minden vita nélkül rábólintott. Úgy se tudták lehívni az uniós pénzeket.
EZÉRT vannak annyira ellene a mostani kormányzatnak, mert erős, tudja érvényesíteni a magyar érdekeket, nem fekszik be a többi ország elvárásainak. Pont azért nem fizetik ki a nekünk járó pénzeket mert ez a kormányzat képes lehívni és fel is használni azokat a magyar gazdaság erősítésére, a magyar gazdasági szereplők érdekében.
Nem járnál jobban egy olyan kormánnyal aminek szépen mindent kifizetnének - pont ahogy láthatod ezt a lengyeleknél is, láthattad ezt 2010 előtt nálunk is.
Egyértelműen igen.
A baj az, hogy az eurokrata establishment addig-addig szívatta a briteket, hogy közben az Egyesült Királyság kilépett és így Németország hegemón lett az Unióban, se a francziák, se a taljánok nem igazán tudnak ellensúlyként működni. A többi kis ország meg el van foglalva a maga kis személyes ambícióival, elfogadva, hogy nekik úgy sem lesz igazán beleszólásuk a közös ügyekbe, akkor meg minek törjék magukat. Kicsit olyan, mint mikor egy társasházi gyűlésen van egy önfejű közös képviselő akinek a rossz döntéseibe már-már beletörődtek a lakók és igazából feladták, hogy meggyőzzék a helyes irányról.
Ettől függetlenül nagyon sikeres volt minden kelet-európai országnak a csatlakozás és lehet még 20-30 jó év az EU-ban, de ahogy egyre inkább kezd hasonlítani a Német-Római birodalomra valószínűleg egyre több tagállam fogja fontolóra venni az önállósodást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!