Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A magyarok azért nem beszélnek...

A magyarok azért nem beszélnek idegennyelvet, mert nyelvünkből kifolyólag nehéz megtanulni?

Figyelt kérdés

Nem indoeurópai nyelvről van szó, nincs rokon nyelve sehol sem.

Az észtről és a finnről nem tudok nyilatkozni, de én őket nem tartom nyelvrokonoknak sem, szóval nincs közeli nyelvrokonunk... Így pedig nehéz a nyelvtanulás. Egy németnek egyszerű angolul vagy hollandul tanulni, míg egy franciaának szintén könnyű valamelyik latin nyelv vagy az angol. Az olasz és a spanyol nagyon közel áll, de az egész indoeurópai nyelv egy tőről fakad szóval...

júl. 17. 13:43
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
23%
Az angol egy erőszakos, primitív nép, - csak a szobatisztaságot éppen súroló intelligenciával büszkélkedők vannak oda attól, hogy sikerült megtanulniuk makognia a nyelvükön.
júl. 18. 23:00
 32/33 anonim ***** válasza:
52%

28-nak:

Amit ezzel a válaszoddal "leműveltél", attól teljesen "lefagytam".

Te a hozzászólásom egy bizonyos nézőpontja alapján próbálod belőni az intelligenciám? Nagyon durva mértékben tévedtél. Bár tudom hogy az öndícséret "büdös", de most a helyzetet tekintve szükséges:

Bár több iskolába is belekezdtem, de mindegyiket félbehagytam, mert egy év elég volt hogy kiismerjem a szakmákat. Dolgoztam már nem egyszer lakatosként, az életem nagy részét az építőipar tette ki mint kőműves és burkoló. De a lakásfelújítások miatt gyakorlatilag hívhatom magam vízvezetékszerelőnek, villanyszerelőnek, és festőnek is. Imádom a híradástechnikát, számtalan berendezést javítottam már ismerősöknek.

Szintén kedvenc hobbim az assembly programozás, az intelligencia-hányadosom pedig Mensa felmérés alapján 138.

Látom nem volt indokolatlan azzal nyitnom az előző válaszom, hogy "Nagy az arcod".

júl. 19. 15:24
 33/33 anonim ***** válasza:
29%

Ismét #28-nak:

Először ignorálni akartam az agymenésed többi részét, aztán meggondoltam magam.

Azt sem lehet velem megértetni, hogy miért fontos az angol nyelvtudás?

Tehát miért is állna érdekemben megtanulni angolul? Mert ami nem áll érdekemben, azzal miért baxxam az időmet?

És szerinted lövésem sincs az angol nyelvről, és a témáról.

Én biztos vagyok benne hogy ha valamiért rákattannék, egy nap alatt több fogalmam lenne róla, mint neked egy hét alatt! De nekem nem áll szándékomban jó sznob módjára megtanulni angolul csak azért, hogy játszhassam vele az agyam.

Én előveszem a telefont, és a fordító megoldja. De ha el is baxná kissé a fordítást azt én is észrevenném, és én "igazítanám" ki.

És nem büszke vagyok arra, hogy kereskedelemben tőmondatokkal kommunikáltam. Ezzel csak azt példáztam, hogy az angol nyelv primitív. Engem rohadtul nem érdekelnek olyan "finomságok" hogy a nyelvtani szabályokat pontosan betartsam, ha úgy általában az angol nyelvet tekintve, egyáltalán léteznek ilyenek!

Engem az érdekel hogy ha mond valamit akkor megértem, és tudok válaszolni amit megért.

júl. 19. 15:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!