A magyarok tele vannak pénzzel, az a tévhit honnan ered hogy itt nagy szegénység van?
Utazási irodában dolgozik néhány ismerősöm, az összes mondja hogy még a legdrágább milliós utak is azonnal elkelnek, fullon van minden.
A magyarok nagy része nagyon jól él ez vitathatatlan tény, nem Svájchoz kell magunkat nézni.
Pont ezekből a milliós utakból, meg luxusból látszik, hogy egy réteg egyre gazdagabb.
De sajnos egy jóval nagyobb réteg egyre szegényebb.
A középréteg próbálja tartani az életszínvonalát, de ez egyre nehezebb. Én is ebbe tartozom, onnan tudom.
De engem inkább az ország helyzete aggaszt. Az államadósság, jegybank eladósodása, a gazdaság, mezőgazdaság helyzete. A külpolitikánk. Ezek a dolgok pár éven belül katasztrófához fognak vezetni...
21#
Mi a középréteg?
Én annak tartom magamat és a családomat és mi is elmegyünk külföldi útra.Karibi térségben voltunk és csak a repjegy volt 500.
Beosztott (mérnök) vagyok egy ipari vállalatnál.Feleségem pedig pénzügyi területen dolgozik.
Nem érzem magam leszakadónak.Sokkal jobban élünk, mint a szüleink ennyi idősen, sokkal többet megengedhetünk.
Nyilván az infláció azért odacsapott, de,hogy rosszabbul élnénk, nem érzem.
22.
Az ilyennek hiába beszélsz.
Egyrészt arról álmodozik, hogy majd minimálbérből megy a Karib térségbe nyaralni.
Másrészt azt hiszi, hogy ha neki nincs pénze, akkor másnak sincs.
Ha csak négyen repültetek, az 2 milla. Ott még egy-két milla elment gondolom.
3-4 milliót ki tud szerinted egy nyaralásra elkölteni? Hát nem a középréteg.
Mi a középréteg?
Én annak tartom magam. Beosztott vagyok, de nem mérnök(azért na! a legtöbb beosztott nem mérnök! fizikai munkás, irodista stb).
Aki 3-4 ezret keres havonta, van gyerek, kocsi, hitel, rezsi, betegség, bevásárlás, annak nem telik milliós nyaralásra.
15-20 éve simán belefért egy külföldi nyaralás, új autó, gyerekeknek ha felnőnek lakás, megtakarítás, stb. Most? A belünket kidolgozzuk, hogy ne csússzunk lejjebb.
Pedagógus, fizikai dolgozó, közalkalmazott, stb. ugyanez a helyzet.
"15-20 éve simán belefért egy külföldi nyaralás, új autó, gyerekeknek ha felnőnek lakás"
🤣🤣🤣🤣🤣🤣
22+23) pont ez az hogy ti csak abból indultok ki hogy pár tízezren eljutnak nyaralni egy tízmilliós populációban.nem véletlenül kértem számokat.
Bementem a pékségbe ahol vettem 2db 33dekás kalácsot,4 sajtos pogácsát,4 mákos valamit,4 hortobágyi néven futó táskát ami 5e Ft-ba került.a pékség a forgalmas hely ellenére töküres volt,a polcok tele voltak.ez a valóság,élelemre nem telik a nagy többségnek, és mint utáltam rá nem lehet mindenki mérnök,infós,pénzpiaci manipulátor.
28#
Rendes kézműves pékségben ilyen árak vannak.
Versenyképesnek kell lenni.Akár diploma, akár szakmunka szempontjából.
De, aki ahhoz is hülye,hogy kihasználja a piacgazdaságot és megértse azt, azzal nem lehet mit kezdeni.
Képezni kell magadat, folyamatosan keresni a lehetőségeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!