A kötelező szűrővizsgálatok azt a célt szolgálják hogy a betegeket a magán egészségügy felé terejék?
"amikor hirtelen sok beteg lesz akkor hogy fogja tudni a gasztroenteorológia ellátni ezeket a betegeket"
Nem ez az első kérdés, hanem hogy a szűrővizsgálatokra lesz-e elég kapacitás, ha már most is túlterheltek...
Fenntartásokkal kezelem, hogy egy olyan organizmus akar engem "gyógyítani", amelynek "intézményeiben" alap az ágyi poloska vagy a vizsgálaton megjelent ember olyan fertőzéseket, betegségeket szed össze, amelybe beledöglik!
Gyógyítgassák csak ezeken a helyeken az "egészségügyi miniszter" és holdudvarát!
A hosszú élet egyik titka, ha nem állsz szóba a magyar egészségüggyel!
Lássák el a mit tudom én milyen Ceciliát és barátait, de engem felejtsenek a gettóikkal!
Akinél kimutat valamit is a "szűrővizsgálat", annak már úgyis mindegy! Számolatlan ember távozott úgy az árnyékvilágból, hogy betegre szűrték, mégis a szűrt betegség vitte el!
Lehet elfelejteni a hülyeségekkel!
Aki beteg, azokra koncentráljanak - a több száz kilométeres sorokban - és ne azokat b@szogassák, akiknek semmi bajuk!
Ezzel egyidőben felmerült az is hogy mesterséges intelligencia tanítására akarják használni a magyar egészségügyben tárolt adatokat. Először is kellenek adatok.
Aki meg azt hiszi hogy az ő egészsége egy kicsit is fontos az államnak az nem tudom hol volt az utóbbi 30 évben. Ha az egészségünk lenne fontos a munkakörülményeket vizsgálnák sűrűbben (ahol anyukám dolgozik rengeteg ember tüdőbeteg és szinte mindenki köhög mert a légkondicionálót a beszerelése óta soha nem takarították) és nem pedig a seggedben turkálnának.
Aki azt hiszi hogy ez azért van mert fontosnak tartják az egészségünket az azt is elhiszi hogy a cookie-k a felhasználói élmény fokozása végett léteznek nem pedig a marketing és az adatok jellemzően statisztikai de van hogy hackereknek való eladása miatt.
Az adat az új érték. Orbán pedig azt is ellopná ennyi a helyzet.
"felmerült az is hogy mesterséges intelligencia tanítására akarják használni a magyar egészségügyben tárolt adatokat"
És ha így is van, az miért egyértelműen baj? A mesterséges intelligencia is használható az egészségmegőrzés meg a gyógyítás érdekében. Már rég használják is, mégpedig nagyon is sikeresen.
16 ki mondta hogy baj? Csak annyit mondtam hogy adatgyűjtés a célja nem pedig a te egészséged lett hirtelen fontos az államnak de értékelem a naivitásba forduló jóhiszeműségedet.
Persze nem fogadom újongva az ötletet, tekintve hogy rengeteg adatszivárgás és adatokkal való visszaélés köthető ezekhez a bigtech cégekhez.
"adatgyűjtés a célja nem pedig a te egészséged lett hirtelen fontos az államnak"
Az adatgyűjtésnek az is lehet a célja, hogy minél jobban lehessen a meserséges intelligenciát felhasználni az egészségmegőrzés céljaira (mert adatok nélkül hogyan lehetne?) - miközben igen, nyilván visszaélni is lehet az adatokkal is, mint bármi mással, tudjuk.
"" Bemész egy orvosi rendelőbe és ha kell, ha nem , egyből szúrnak, vágnak, nyesebelnek, - elvégre nekik egyik sem kellemetlen! ""
Melyik orvoshoz jársz?
Mert az írásod alapján a Pszichiátrián kívül máshol még nem voltál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!