Nem unalmas még ez,hogy kié Erdély miénk vagy a románoké?

Erdélyiként mondom, hogy a magyar focidrukkerek sem voltak semmivel sem jobbak!
Ahol én élek, ott román családok is jöttek ki a magyaroknak drukkolni - és azt kellett hallgassák, hogy "büdös román"-oztak hangosan a szurkolók!
Én szégyelltem magam azok helyett a véglények helyett!
Itt, Erdélyben sok helyen békében élünk egymással, és én is úgy vagyok, hogy ha nem pont a magyarok ellen játszanak, akkor a románoknak drukkolok. És sok román vagy vegyes család is így van, csak fordítva: ha nem a románok ellen megy a meccs, akkor a magyaroknak szurkolnak.
Én nem tudom, hol harapózott el ennyire durván ez a skandálási "kultúra", de azt látom, hogy a mieink semmivel, de semmivel nem jobbak a többinél.

Románia része ezt minden épeszű magyar ember elfogadta. Nem is akarja senki sem visszafoglalni, néhány 1 bites kopasz tahó betyárost kivéve.
Az viszont ahogy bánnak ott a magyar anyanyelvű emberekkel még mindig az elég szomorú…

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!