A Fidesz választási győzelméből arra lehet következtetni, hogy a magyarok érzik a háború leheletét? Te érzed a háború leheletét?
A Fidesz egyetlen programja az volt, hogy ha nem ők nyernek akkor háborúba sodorják az országot, akárkik is lennének helyettük. Valamint az EU felé is azt kommunikálják, hogy míg Nyugat-Európából meg a tengeren túlról könnyű szívvel pénzelik ezt a háborút, de mi vagyunk itt Ukrajna mellett, mi érezzük a háború leheletét, mi tudjuk milyenek a háború borzalmai, és ha ez tovább eszkalálódik, akkor mi leszünk a soron a következők a földrajzi pozíciónk miatt.
Ez a narratíva és a kommunikáció.
A kérdés az, hogy te mint esetleges Fidesz szavazó, mivel azok vannak többségben így biztos itt is sokan vannak, ti érzitek a háború leheletét? Mert én személy szerint semmit nem érzek.
Én határozottan érzem. Igazából az USA és Oroszország feszül egymásnak Európa területén. Ennek a háborúnak a része az, hogy egyre nagyobb teret nyernek jobb vagy akár szélsőjobb pártok, ezzel (is) határolódnak el országok minél inkább az amerikai befolyástól. Ukrajnában pl. erősödtek az EU-s hangok és sajnos Putyin közbe reagált is erre.
Sajnos Orbán propagandájában van igazság azon a téren, hogy ha itt baloldali kormány kerül hatalomra, és a NATO iránti elkötelezettségünkre való tekintettel elhatárolódunk Oroszországtól, ugyanarra a sorsra jutunk, mint Ukrajna. Mitől lenne más? Nem vagyunk Oroszországnak kiskedvencei, semmivel nem vagyunk védve jobban attól, hogy lerohanjanak, mint ők.
És nem, nem fogyasztok kormánypropagandát, nem vagyok fideszes, de ezt így látom és szerintem van valós veszély.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!