Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hogyan kezelnéd a cigánykérdést?

Hogyan kezelnéd a cigánykérdést?

Figyelt kérdés
Hogyan, milyen eszközökkel javítanál a helyzeten?

jún. 4. 14:33
1 2 3 4
 11/34 nnnn5555 ***** válasza:
8%
#3 Te vagy egy létező probléma, miattad van 4. 2/3
jún. 4. 14:46
 12/34 anonim ***** válasza:
25%
Semmit nem tennék, jól van ez így, ahogy van most, mert katonásan leszavaznak a Fideszre. Tehát jó állampolgárok.
jún. 4. 14:49
 13/34 anonim ***** válasza:
38%
Kapna nettó 1 millát minden 30 alatti roma ondóvezeték elkötésért, vagy a nőknél meddővé tétel után.
jún. 4. 14:54
 14/34 anonim ***** válasza:
24%

5

Még soha. Pedig olyan helyen nőttem fel ahol 30% az arányuk. Nem azt mondom hogy nincs gond az integrációval meg oké az az állami szintű rasszizmus ami itt megy, de azért nagyon a lista legaljàn van mint ahogy más vallási meg egyéb kisebbségek problémái is.

jún. 4. 15:07
 15/34 anonim ***** válasza:
97%

Szakértői bizottságot állítanék föl, hogy dolgozzanak ki komplex oktatási és felzárkóztatási programot a mélyszegénységben élők számára.

Speciális óvodákat, iskolákat csinálnék számukra.

Az ott dolgozó szociális munkásoknak, pedagógusoknak dupla fizetést adnék.

Jelenleg kb. Minden harmadik 6 év alatti gyerek cigány származású Magyarországon.

Ha ezt nem oldjuk meg nagyon hamar, akkor nagy bajban leszünk, ha nekik kell majd a nyugdíjunkat fizetni.

jún. 4. 15:29
 16/34 anonim ***** válasza:
27%
Úgyis törölnék a válaszom...
jún. 4. 16:08
 17/34 anonim ***** válasza:
23%

A megoldáshoz egy ördögi kört kell feloldani. A romák nem dolgoznak, munka kellene nekik, de alulképzettek, és a kutya nem veszi fel őket dolgozni. Hát akkor képezzük őket, járjanak iskolába. Igen, de olyan nyomorból jönnek, olyan rossz nevelést kapnak, hogy kb már alsó tagozatban esélytelenek. Hát akkor oldjuk meg ezt: adjunk munkát a roma szülőknek. Hopsz, mintha itt már jártunk volna...

Akárhogy is: a gyerekeknél kellene elkezdeni, de az iskola erre egyrészt késő, másrészt rohadt kevés. Egészen kicsi kortól kellene az otthoni rutinokat beépíteni egy család életébe, amikből aztán tud profitálni az iskolában. Ehhez az egész családot kell vezetni, edukálni.

Én azt próbálnám ki első körben, hogy szociális pályázatot hirdetnék, amivel a család egy csábító szociális juttatáshoz juthatna, de feltételekkel. Eleve vállalniuk kellene, hogy együttműködnek egy tanácsadó/mentorral. Ennek a mentornak hatáskörébe tartozna, hogy a családnak járó keretből elkülöníthet a gyereknek. Ha nem megfelelő az öltözködése, akkor megkövetelné, hogy arra költsenek, ha lemarad matekból, különórát kell finanszírozni, ha rosszul viselkedik, pszichológus. A család érdekelt lenne abban, hoyg a gyerek teljesítsen, mert több marad a támogatásból. Egyúttal a mentor szankcionálhatna is, vagy akár meg is vonhatná a támogatást, ha nincs együttműködés.

Ez leírva jól hangzik, de iszonyú költséges és nagyon-nagyon lassan fejti ki a hatást. Nem véletlenül nem állt még bele senki semmi ilyesmibe, ez nem politikusnak való történet, nem lehet vele választáson villogni.

Én kicsiben kezdeném, kevés pályázóval. Ha működik, attraktív lesz új mentorok és a romák számára is. Abból lehet majd feljebb skálázni. Idővel szerintem az ebben felnőtt romák lehetnek a legjobb, leghitelesebb mentorok. De hát ez évtizedek. Ugyanakkor én más utat nem látok.

jún. 4. 16:11
 18/34 anonim ***** válasza:
81%

Ahol én dolgozom Pesti cég. És a munkaerő hiányt úgy oldották meg, hogy minden nap hoznak salgótarjánból 330 cigány szakmunkást. Lakatost, heggesztőt, segédmunkást.

Szerintem ezt kellene követni, nem a kínaiakat, meg az indonézeket betelepíteni...

jún. 4. 17:27
 19/34 anonim ***** válasza:
79%

Cigány fiatalként egy-egy hozzászólásnál tényleg elgondolkodtam, hogy a moderátorok mi a fenének léteznek, más kommenteknél meg bólogatva nyomtam a zöldet.

Arra lenne szükség szerintem, hogy legyen egy cigány értelmiségi réteg, akik megszervezik az integrációt. Szakmai, szakértői programokat raknak le az asztalra, odaadják a kormánynak, és tessék EU-s pénzből megcsinálni. Semmit sem érő cigány önkormányzatok helyett civil szervezeteket kell alapítani, akik tényleges tevékenységeket végeznének. Nagyon rá kell hajtani az oktatásra, főleg a falusi iskolákban, mert ott aztán tényleg katasztrofális állapotok vannak. Akinek nincs végzettsége felnőtt létükre, azokat a lehető leggyorsabb úton bizonyítványhoz juttatni, és munkába állítani. Mindenekelőtt pedig a bűnözésről kell leszokatni azokat, akik ebben élnek. Vannak ezek az új pünkösdista vallási mozgalmak, rengeteg embert ismerek, akik ilyen gyülekezetekben tértek meg, és helyreállt az életük. Vallással is lehet rajtuk segíteni, hogy legyen erkölcsi határ az életükben. Sok mindent lehetne csinálni, ami hatékonyan működhetne, de kell kisvasútra, meg Lőrincnek csokis kekszre.

jún. 4. 17:40
 20/34 anonim ***** válasza:
7%

"Arra lenne szükség szerintem, hogy legyen egy cigány értelmiségi réteg, akik megszervezik az integrációt"

MSZP/SZDSZ: Mohácsi Viktória, a többségi társadalom integrációját szervezte a kisebbséghez, nem pedig fordítva. Egy szégyen volt hallani/látni.

"és tessék EU-s pénzből megcsinálni"

Annak az EU-s pénznek bizony lába kél majd.

"azokat a lehető leggyorsabb úton bizonyítványhoz juttatni, és munkába állítani"

Pozitív diszkrimináció, próbálták, kudarc. Neki is akarnia kell, tennie érte. Nincs olyan hogy csak azért mert roma a kezébe nyomunk egy bizonyítványt, értelmetlenség!

"Mindenekelőtt pedig a bűnözésről kell leszokatni azokat, akik ebben élnek."

Nehéz lesz leszoktatni őket a luxus villákról és autókról... Ezt bővebben is kifejthetnéd!

"rengeteg embert ismerek, akik ilyen gyülekezetekben tértek meg, és helyreállt az életük"

Ez ellen nincs kifogásom. De a fentieken ez mit sem segít! :)

jún. 4. 18:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!