Mit gondoltok, mi lehet a megoldása a cigánykérdésnek?
És akkor Magyarország, örökké kettészakítva fog élni? Nekem ez annyira szomorú. Még régebben annyit sírtam emiatt.
Ugye azt tudom, hogy a cigányok vándorló nép volt, és egész Európában élnek foszlányosan… Mi romlott el? Van még olyan nép akik a cigányokhoz hasonlóan, ilyen sokáig vándoroltak?
Na hallod, azokkal a jogvédőkkel én is szívesen megpróbálkoznék, mármint hogy engem képviseljenek magyarként.
Soha nem voltam roma ellenes, amíg a társasházunkba, ami jó kis közösség volt, be nem költözött egy roma nő, "szerencsére" pont mellénk. A lakáshoz is aljas módon jutott, de ez most mellékes. Rögtön oda hozta a kanját, aki egy erőszakos bűnöző, egyébként mindketten drogterjesztésből élnek. A közös gyereküket már elvették tőlük.
Egy nyugodt pillanatunk nincs tőlük, állandó az ordítozás, balhék, éjszakai drámázások, oda jár az egész rokonság és üvöltöznek. A rendőrség kijön, rájuk szól és ennyi.
Én már beszéltem velük kérve, könyörögve, szépen, csúnyán....mindent megígérnek, aztán röhögnek a hátam mögött. De nem csak én, az egész ház kérte már őket, hogy próbáljanak beilleszkedni és nem balhézni. Teljesen hatástalan. Már csak abban reménykedem, hogy lebuknak a drog terjesztéssel, vagy egy nagyobb drogozás után leszúrják egymást a lakásban. Soha nem voltam rasszista, de ezek miatt meggyűlöltem az egész roma társadalmat. Sz.rt se ér a lakásom, pedig ez egy jó környék és kiváló kis lakás, de ki venné így meg?? És nem is akarok a rohadékok miatt menekülni.
Szóval az én empátiám örökre elvesztették és a házban lakókét, meg a környékét is, mert természetesen az utcán is hangosan, ordítva balhéznak.
6os értem. Ezért tettem fel a kérdést! Teljesen igazad van és megvan az okod gyűlölni a cigányokat életed végéig………
Nekem romaként ugyan rosszul esik, de nem én vagyok a fontos.
Talán most is vándorló népként kellene élniük. Azért biztos te is látod, hogy miért előítéletes a legtöbb ember. Nyilván mindenki tisztában van azzal, hogy nem minden cigány olyan, mint az "átlagos cigány" De akár ha csak átmész egy településen, a házakról, környezetről látszik, hogy hol a cigány telep/negyed.
Volt egy olyan eset, hogy a cégnél, ahol dolgoztam, egy más területen dolgozott egy cigány ember. Néha elhívtuk segíteni, amikor az időjárás miatt ők nem tudták a saját dolgukat csinálni. Egyszer egy autóval mentünk vele és az utcán a "tipikus" cigányok láthatóan zsiványkodtak valamit. Egyik munkatársam megszólalt, hogy Nézd, a büdös cigányokat! Ez azért érdekes, mert ugye ott volt az autóban a szintén cigány munkatársunk, csak olyan szinten elkülönül az emberek fejében a cigány származás és a cigány magatartás, hogy fel sem tűnt a munkatársamnak sem, aki ezt mondta. Tehát a cigány munkatársunk csak egy ember volt, származásától függetlenül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!