Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit gondoltok, mi lehet a...

Mit gondoltok, mi lehet a megoldása a cigánykérdésnek?

Figyelt kérdés
Én roma vagyok, de nem magam miatt tettem fel ezt a kérdést… Eddig mindig azt gondoltam, hogy csak a a jogvédőkkel lehetne valamit kezdeni az üggyel. Ti mit gondoltok? Kérlek ne beszéljetek csúnyán.

2022. máj. 13. 06:14
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
24%
Integráció.
2022. máj. 13. 08:39
 22/28 anonim ***** válasza:
100%

21

Volt lehetőségük évszázadnyi idő, és mégsem. Erőszakkal se megy, volt próbálkozás. Miért nem sikerül? Ha tudod, félig megoldottad.

2022. máj. 13. 08:47
 23/28 anonim ***** válasza:
100%
6-os,nyisd rájuk a gázt.
2022. máj. 13. 09:27
 24/28 anonim ***** válasza:
100%

A barátnőm gyogyós iskolában (kisegítő) dolgozik, 90 százalék cigány. Nagyon lelkiismeretes, tapasztalt gyógypedagógus a barátnőm, és többször mondta, amikor beszélgetünk, hogy ezeknek a gyerekeknek ha csak egyötöd annyira normális családjuk lenne, mint mondjuk ami nekünk van, akkor a cigány gyerekek kb. 80 százalékának nem kellene kisegítőbe járnia.

Egyik cigány kislány pl. folyton körülötte sündörgött, erre barátnőm bevitte a suli könyvtárába, adott neki egy könyvet, hogy olvasson. A lányka minden szünetben, lyukas órában a folyosón egy székben meghúzva magát, majd felfalta a könyvet. Nap végén odaadta a barátnőmnek, aki mondta neki, hogy vigye haza nyugodtan, majd ha a végére ért, ráér visszaadni. Mire a lányka elsápadt, és mondta, hogy ha őt otthon meglátják olvasni, agyonverik.

No comment...

(Ez egy agglomerációs város Bp. mellett).

Nagyon sajnálom őket, de nemigen van mit tenni, a környezet lehúzza a jobbakat is.

2022. máj. 13. 12:11
 25/28 anonim ***** válasza:
100%

Amíg hazavihetik a gyerekeiket a fürdőszoba nélküli romokba, a putrisorra aki ilyen körülmények között nő fel, és semmi mást nem lát maga körül (családi és környezeti példa) csak azt,hogy az emberek bűnözésből élnek (vagy segélyből) addig ez a probléma nem fog megoldódni. Ilyen körülmények között senki nem fog tanulni az iskolában, koncentrálni,odafigyelni, nem kapja meg a megfelelő példát, ezek a "szülők" általában a saját gyerekeikkel is úgy beszélnek,mint a kutyákkal .. Egy öngerjesztő folyamat az egész , állítom ,hogy sokan azt se tudják lehet védekezni a nem kívánt terhesség ellen, nemhogy a módját ismerjék ..

Szóval edukálni kéne az embereket, így néhány generációval később, az ő unokáik,dédunokáik már ingerálódni tudnának a társadalomba.

Még mielőtt valaki megvádol, nem védem őket, lévén hogy Borsodban nőttem fel, olyan közintézményekbe jártam, ahol rajtam kívül egy maréknyi fehér ember tanult.. úgyhogy van velük tapasztalatom bőven, és nem pozitív (ilyen is van ,de elenyésző).

Csak az okokat próbálom fejtegetni,hogy mi vezet oda,hogy 12-13 éves gyerekek rugóskéssel járjanak iskolába, lopjanak,raboljanak és a nem erőszak sem ritka ,több elkövetőt is ismertem anno 14 év körülieket..

Nekem az a meglátásom, hogy ez annyira a probléma annyira mélyen gyökerezik,hogy csak nagyon drasztikus módszerekkel lehetne évtizedek (!) alatt megoldani. Ami sok idő,de már eljöhetett volna ha bármelyik kormánynk valaha is szándékában állt volna bármit tenni ezügyben.

Sok gyereket elvesznek tőlük,de a szüleik nem mondanak le róluk,így nem örökbefogadhatóak, beragadnak az állami otthonokba, ami mint tudjuk szintén bűnözőket nevel ki nagyobbik részt. Ezzel is kellene valamit kezdeni, közvetett módon összefügg a két dolog.

2022. máj. 13. 12:38
 26/28 anonim ***** válasza:
100%
Eskü, nem védem a jobbikot, de: Az akkori Jobbik (Vona féle) volt olyan javaslatuk, hogy ezeket a gyerekeket kiemelni ezekből a családokból (bentlakásos iskola). Na, amit kapott érte....:(((
2022. máj. 13. 12:43
 27/28 anonim ***** válasza:
100%
Nem egyszerű téma, sőt, nagyon nehéz, szinte megoldhatatlan. Talán jobban kellene ismerni a cigányokat, a múltjukat, a kultúrájukat, a csoportjaikat. Mert ez utóbbi háromban található a válasz ... arra, hogy miért nem integrálódik egy részük? Se maguktól, se rájuk kényszerítve.
2022. máj. 14. 07:50
 28/28 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ott volt a hiba, hogy felhagytak a vándorló életmóddal és itt maradtak. Beilleszkedni nem tudnak és nem is akarnak, az élősködés, meg a kártékonykodás az persze megy ezerrel. Ettől lesz a kolompár egy invazív faj amely addig élősködik az őshonos népeken, míg szépen túlszaporodja őket. Ez persze egyre romló gazdasági és morális válsággal fog eggyüt járni, de kb 100 év és akkora többségben lesznek roméróék, hogy nem lesz fenntartható a dogozó fehér népen való élősködés modellje, ugyanis nem lesz annyi befizetés az államkasszába mint amennyi segílyre szükség. Onnantól jön majd az anarchia amikor már a tesók is egymást rabolják ki meg szúrkálják le, még hitványabb torzóvá alakítva országunkat. Az okosabb brazilok persze továbbállnak más jobb sorsra érdemes országok lakóin élősködni, és ez így megy az idők végezetéig, mig az egész világ brazilokból nem áll majd, na ott lesz vége a világnak.
2022. jún. 14. 02:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!