Milyen indokok szólnak a Fidesz mellett?
Jó akkor belemegyek.
Tehát 34 éves vagyok a feleségem 32.
Nem lehet gyerekünk.
Már 6 éve próbálkozunk...
Nem zavar, hogy a családok hitelt kapnak.
Az zavar, hogy mi hiába kigürizzük a lelkünk semmilyen támogatást nem kapunk.
Max első lakáshoz jutási valamit...
Szóval még sem kapunk olyan magas hitelt amiből kitudnánk fizetni egy ház árát falun.
30-40 milliókról beszélnek 70 éves házaknál.
Ez szerintem beteg.
Ketten kapunk 600k fizut.
És ebből Max 10-15 milla lenne vállalható. Szóval 2 ember fizetése elég egy fél ház árára.
Ez az ami bosszantó.
Annó anyám egyedül nevelt és tudott egy házat venni.
Igen kevesebb volt a fizetése de az árak is kisebbek voltak...
Azt hiszem olyan 3 millióért vett egy házat ami most 20 millió.
Ha esetleg valamelyikünk lebetegszik már kajára sem marad pénzünk olyan árak vannak.
Szerintem nem jól van ez így.
"milyen indokok szólnak bármely ellenzéki párt mellett?
mert erre se igen jönne semmilyen hasznos válasz.."
Azért de, jött egy pár, de én is mondhatok most mondjuk hármat.
- Az EU-s pénzek jönnének. Ez rengeteget segítene a gazdaságnak és le se lehet tagadni, hogy akkor se jönnének, mert Lengyelország ellen pl. már meg is szüntették az 7-es cikkely szerinti eljárást.
- Az ország nem lenne olyan megosztott. Az ellenzéki pártok kommunikáció, vagy legalábbis egy részük kommunikáció sokkal kevésbé megosztó, mint a fideszé.
- Többségüknek célja jó oktatás és egészségügy felépítése, amit a fidesz eddig csak rombolt.
"Én pl csok és babaváró nélkül nem is élnék a mostani gyönyörű házamban"
Ez pl. pont nem igaz. A CSOK és babaváró beépült az árakba, szóval annyival többet fizettél, amennyivel több pénzed is volt.
Így a valóság az, hogy jobban nem jártál, de cserébe (magasabb) adósságod lett, ami miatt kiszolgáltatottabb vagy.
"Ha neked baj a családok támogatása az csak zsigeri elvakult Orbán fóbia"
Csak nem azt támogatják, akiket kellene. Is ilyen szempontból a családtámogatás védelme, az elvakult zsigeri hazaárulás.
Már felmérésekkel is kiderült, hogy a családtámogatás nagy részét a társadalom felső 10%-a használja, veszi igénybe. És ezért simán azért van, mert úgy lett kitalálva, hogy az járjon vele a legjobban, aki gazdag. Ez nem családtámogatás.
"Igazságtalan de attól hogy én támogatást kapok ez nem lesz rossz dolog"
Fordítva, azért mert támogatást kapsz, nem lesz automatikusan jó dolog.
A középkorban a nemesek rendszeresen kaptak támogatást a jobbágyok kárára, de ettől ez még nem volt jó dolog.
33: "Az EU-s pénzek jönnének; mert Lengyelország ellen pl. már meg is szüntették az 7-es cikkely szerinti eljárást.":
ezzel az a nagy baj hogy értelmet nyer a fidesz narratívája hogy a nemszimpi kormány nem kap pénzt, ha szimpi meg igen.
az töketlen gittegylet ep, aki még a nyári/téli óraállítást se tudja eldönteni, milliószor hitelesebb lett volna ha egy stabil kifogás mellett kitart és ahhoz köti az elvárásait. mert jött a bírói függetlenség problémával, erre jött egy igazságügyi reform amit elfogadtak és "van másik" alapon a migráció és mlbt jogokkal magyarázkodott ursula. na ezért hiteltelen az egész:
persze ukrajna ahol nyelveket tiltanak be az demokratikus jogállam.
"-milyen nyelven külditek ki a parancsokat a hadtestől lefelé?
-hát oroszul" ja ok. ezért érdemes volt betiltani.
mellesleg érjük meg azt hogy egy ellenzéki párt van kormányon és ha majd valóban kapjuk a pénzt akkor majd elmondom hogy igen igazad lett, addig ez csak egy üres érv.
a többivel egyetértek, még ha nem is az én válaszaim voltak.
"ezzel az a nagy baj hogy értelmet nyer a fidesz narratívája hogy a nemszimpi kormány nem kap pénzt, ha szimpi meg igen."
Csak ezzel az a baj, hogy a lengyel kormány se automatikusan kapott, hanem egy halom törvényt, szabályozást kellett hozniuk, mielőtt leállították volna az eljárást.
Vagyis a valóságban annak semmi köze nincs, hogy milyen kormány van.
"ha egy stabil kifogás mellett kitart és ahhoz köti az elvárásait"
Ez történt, ezért állt le a 7-es cikkely szerinti eljárás. Meg volt mondva, hogy mit kell csinálni egy kormánynak, a lengyelek megcsinálták és ennyi.
"persze ukrajna ahol nyelveket tiltanak be az demokratikus jogállam."
Hát, azokkal a "betiltott" nyelvekkel pont annyira lett szabad a nyelvhasználat, mint náluk alapból volt.
Szóval ezért szidni őket, azért elég nevetséges.
" és ha majd valóban kapjuk a pénzt akkor majd elmondom hogy igen igazad lett, addig ez csak egy üres érv."
Nem igazán. Az ellenzéki pártok - jó, egyrészük - programja alapján kapnánk a pénzt garantáltan, mert olyan dolgokat ígértek, amit kifogásolt az EU.
Így ezek pont hogy tények, amíg nem következik be ennek ellentéte.
,, Ez pl. pont nem igaz. A CSOK és babaváró beépült az árakba, szóval annyival többet fizettél, amennyivel több pénzed is volt.
Így a valóság az, hogy jobban nem jártál, de cserébe (magasabb) adósságod lett, ami miatt kiszolgáltatottabb vagy.”
Szerintem egyrészt pontosan nézz utána a feltételeknek mert ez nem nagyon így van szerintem jól ki van alakítva
Az hogy én mennyivel nem jártam jobban meg mennyire vagyok eladósodva, kiszolgáltatva légyszives ne tudd már helyettem jobban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!