Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi lett volna a MÉLTÁNYOS...

Mi lett volna a MÉLTÁNYOS béke Trianonban Magyarország számára?

Figyelt kérdés

Szerintem Wilson javaslata alapján népszavazással. Magyarország így másfél-kétszer ekkora lenne ma.

Kb. '41-es határok + Arad, Temesvár környéke valamint Pozsony és Nyitra környéke.

Burgenland pedig Mo-é maradt volna, mivel Ausztria is vesztes volt. (cserébe megtarthatták volna Dél-Tirolt)

2010. okt. 26. 18:39
 171/186 anonim ***** válasza:
100%

"Igazsagos lett volna mert a Horvatokon kivul nem lett volna ki levaljon es mi is levaltunk volna a Habsburgtol de mashoz nem kellet volna nyulni."

És ha már a horvátok leválhatnak, akkor a szlovákok miért nem?

És a románok meg a szerbek miért nem egyesülhetnek az anyaországukkal?

Ne érts félre, én örültem volna neki, ha minden marad a régiben, és ez Magyarország szempontjából igazságos is lett volna, de ez volt az egyetlen lehetőség, ami tuti nem került volna elő Trianonban, úgyhogy kár is róla beszélni.

".Ezt en nem neveznem igazsagtalansagnak... az hogy a kissebseg neho tobbsegge alakult.... hat Floridat se csatoljak Mexikohoz....."

És Florida akar csatlakozni Mexikóhoz?

A szlovákok viszont 1918. október 30-án, még a fegyverszünet megkötése előtt, amikor Trianon még tervben sem volt, deklarálták csatalakozásukat a pár napja létrejött Csehszlovákiához, a románok pedig 1918. december 1-én jelentették ki, hogy Erdély és a Partium csatlakozik Romániához.

A kettő eléggé távol áll egymástól.

"Ugyhogy a kerdesre is valaszoltam a duhrohamaidtol meg kimely meg ... ne felj nem akarlak meggyozni..."

Ez marhára vicces. :D

Nem az a bajom, hogy meg akarsz győzni. Azt még megérteném. De te minden áron rám akarsz tukmálni valamit, amiről már napok óta mondom, hogy nem érdekel.

De tudod mit, ne is reagálj erre!

2010. nov. 1. 17:30
 172/186 anonim ***** válasza:

Mert a Horvatok mar helyben voltak mikor mi oda mentunk azert de a tobbi hozzank jott.....

Tudom hogy ezt nem vettek figyelembe ezert szerintem Isten is hasonlo buntetes ad majd nekik.Es eleg sokat hallom hogy jobban eltek alatunk mint most nagy elegtetel nekik hogy modjam map mind map hogy hat ti akartatok....

Valamint ha nepszavasaz lett volna korantsem olyan egyertelmu lett volna a helyzet tehat Floridat is ez alapjan el lehetne csatolni........De ne menjunk bele mert vitatkoznank es nem akarok vitatkozni annak nincs ertelme..

2010. nov. 1. 17:38
 173/186 anonim ***** válasza:
90%

"Mert a Horvatok mar helyben voltak mikor mi oda mentunk azert de a tobbi hozzank jott...."

És az kit érdekel?

Akkor rajtunk is uralkodjon az a kevés ember, aki még előttünk is itt volt?

Meg akkor fél Európán uralkodjanak az olaszok, mert ők már itt voltak a többiek előtt?

"Tudom hogy ezt nem vettek figyelembe ezert szerintem Isten is hasonlo buntetes ad majd nekik."

Ez jó XD

Akkor minket is megbüntet Isten, amiért ki akartunk szakadni a Habsburg Birodalomból/Osztrák-Magyar Monarchiából?

Mert a helyzet kb. ugyanaz.

Ők nyertek. Innentől ők döntenek.

"Tudom hogy ezt nem vettek figyelembe ezert szerintem Isten is hasonlo buntetes ad majd nekik."

Ez nem azon múlik.

Az ember inkább él nyomorban, de szabadon, mint egy aranykalickában.

Te mit szólnál hozzá, ha kapnál havi 500.000-es fizetést, szolgálati kocsit, mobilt meg mindent, viszont cserébe akárhová mégy románul kéne beszélned, a gyerekeidnek egy szó magyar történelmet sem tanítanának az iskolában és ha követni akarod a magyar szokásokat, akkor azonnal jönnek a megtorlások? És mindezt Budapesten.

"Valamint ha nepszavasaz lett volna korantsem olyan egyertelmu lett volna a helyzet tehat Floridat is ez alapjan el lehetne csatolni..."

Ezért kell a népszavazás.

Egyre inkább megbizonyosodok róla, hogy te fel se fogod, amit írok.

Florida el akar szakadni? Csatlakozni akar Mexikóhoz? Nem? Akkor meg mi a jó büdös francról beszélünk?

2010. nov. 1. 17:48
 174/186 anonim ***** válasza:

"És az kit érdekel?

Akkor rajtunk is uralkodjon az a kevés ember, aki még előttünk is itt volt?

Meg akkor fél Európán uralkodjanak az olaszok, mert ők már itt voltak a többiek előtt?"

Ok nem alapitottak itt allamot hanem provinviat ahogy mi is "leigaztuk" a Horvatot max a keltak johetnenek mert valamikor itt eltek de oket sem kerdeztek (Ir, Welsi, Skot). A nepszavazasnal ha itt nem ervenyes (nem ereztek szukseget) de erdekes modon Burgenladban igen ez alapjan ott sem kellene csaka kkor ha tobbseg van biztosan es az el si akar nagyjabol valni. Tehat te nem akarod erteni mert ez az amcsik aljasagat huzza ala de a te dolgod.FOGD fel hogy mindenkinek lehet velemenye ne akarj atgazolni mindenkin te mondvan meg a frankot....Ugyhogy jobb ha befejezed mert nincs ertelme. Ertelmetlen es szokiforgato kommentjeidre nem vagyok kivancsi.

2010. nov. 1. 17:57
 175/186 anonim ***** válasza:
100%

"Ok nem alapitottak itt allamot"

Akkor az avarok mit csináltak?

Lógtak a fáról és vakarták a s.eggüket?

Viszont ha már leigázásról beszélünk, akkor az Antant mit csinált?

Pár napig Magyarország minden egyes négyzetcentiméterén volt idegen katona 1918-20-ban.

Akkor ilyen alapon miért kellett volna egyáltalán meghagyniuk egy 93.000 km2-es Magyarországot is? Ha?

Akkor ők is leigáztak minket.

"Tehat te nem akarod erteni mert ez az amcsik aljasagat huzza ala de a te dolgod."

Mielőtt félremagyaráznád, nem az amcsikat védem, csak, mint már huszonötször elmondtam, ez az egész sz@rság nem érdekel. Úgyhogy ne is hozd fel többet!

"FOGD fel hogy mindenkinek lehet velemenye ne akarj atgazolni mindenkin te mondvan meg a frankot..."

Igen. Mindenkinek lehet véleménye.

Akkor te miért nem fogadod el, hogy nekem ez a véleményem?

Elmondtad, amit akartál, ok. Elolvastam. Rendben van. Megmondtam, hogy zárjuk le itt. Akkor miért folytatod még mindig, napokkal később is? Ha?

Akkor most kettőnk közül ki akarja megmondani a frankót?

"Ugyhogy jobb ha befejezed mert nincs ertelme. Ertelmetlen es szokiforgato kommentjeidre nem vagyok kivancsi."

Meghalok :D

Ezt pont te mondod?

2010. nov. 1. 18:05
 176/186 anonim ***** válasza:

"Akkor az avarok mit csináltak?

Lógtak a fáról és vakarták a s.eggüket?

"

LOL....Teged minosit egyebkent hol is vannak....ahva mi is kerulunk hamarosan...azaz kihaltak es mas elottunk elo nep itt nem alapitott allamot csak igazott es kipusztitott mint a dakokat a romaiak es karthagot is a romaiak.....de teneked tudnok kene....

2010. nov. 1. 18:07
 177/186 anonim ***** válasza:
54%

Pár napig Magyarország minden egyes négyzetcentiméterén volt idegen katona 1918-20-ban.

Akkor ilyen alapon miért kellett volna egyáltalán meghagyniuk egy 93.000 km2-es Magyarországot is? Ha?

Akkor ők is leigáztak minket

Ez ugyes szocsavasras en nem azt mondtam hogy igazassal jodog van ugyorogni mason ... (es meg en csavargatom a szaakat igaz....)

Es csodalkozom is hogy meghagytak annyit mert amilyen demokratikusak ki sem neznem beloluk....

2010. nov. 1. 18:09
 178/186 anonim ***** válasza:
90%

Megint kezded a provokálást és még engem vádolsz.

Neked aztán van bőr a képeden.

Mi lenne hogyha végre elhallgatnál?

Senki nem kérdezte a véleményedet.

Na de csak hogy ne vádolhassanak azzal, hogy ez a válaszom csak provokáció volt, az lett volna az igazságos, ha minden nép kap saját országot (aki akar) az etnikai határok mentén meghúzott államhatárokkal.

Azok a népek pedig, akik nem képesek saját államot fenntartani, vagy nem is akarnak, vagy olyan enklávék, akik messze élnek az anyaországtól (lásd temesközi németek) maguk dönthessék el, hogy hova akarnak tartozni.

Nekem ez a véleményem. És ne gyere azzal, hogy de a gonosz amcsi ezt nem akarta, mert már k.urvára unom.

Lehet, hogy igazad van, lehet hogy nem. Lehet, hogy nekem sincs igazam. De attól még megkértelek már egy párszor, hogy hanyagold a témát, úgyhogy megkérlek most még egyszer utoljára szép szóval. Utána már ne csodálkozz, hogyha kijövök a béketűrésből!

2010. nov. 1. 18:16
 179/186 anonim ***** válasza:

"Megint kezded a provokálást és még engem vádolsz.

Neked aztán van bőr a képeden.

Mi lenne hogyha végre elhallgatnál"

LOL baj hogy pofara estel az avarokkal:)))

Az en velemenyem pedig az hogy a tortenelmet is figyelembe kellet volna venni es igy csak a Horvatnak lett volna szabad elvalni mig amit tettek ezaltal elastak magukat is erkolcsileg es majd ha jon egy mas nep majd joga lesz szetszabni oket.....

2010. nov. 1. 18:31
 180/186 anonim ***** válasza:
90%

"Az en velemenyem pedig az hogy a tortenelmet is figyelembe kellet volna venni"

Ez egy jó érv. De ha már mindenki le akar válni, akkor kit érdekel a történelem?

Akkor már az egész Monarchiát egyben kellett volna tartani, hiába nem akarja már senki.

2010. nov. 1. 18:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!