Mi lett volna a MÉLTÁNYOS béke Trianonban Magyarország számára?
Szerintem Wilson javaslata alapján népszavazással. Magyarország így másfél-kétszer ekkora lenne ma.
Kb. '41-es határok + Arad, Temesvár környéke valamint Pozsony és Nyitra környéke.
Burgenland pedig Mo-é maradt volna, mivel Ausztria is vesztes volt. (cserébe megtarthatták volna Dél-Tirolt)
Lényegtelen.
Nem aszerint húzták meg a határt, hogy hol van Erdély és a Partium határa, hanem elvileg az etnikai határ szerint, gyakorlatilag ezt kitolták a magyarok kárára úgy, hogy román kézre kerüljön a vasúti körgyűrű.
Azt nem tudom, hogy a szovjeteknek miért ez volt az érdekük, de így döntöttek.
Majd kérdezd meg Sztálint odaát!
Az amcsiknak meg érdeke volt beavatkozni Szueznél, úgyhogy kár azon vitázni, hogy mi lett volna ha...
Valószínűleg ha nincs Szuez, akkor a szovjetek engedtek volna kiépülni itt egy jugoszláv mintájú szocializmust, amiből már csak egy lépés lett volna a demokrácia és az amcsiknak ehhez a kisujjukat sem kellett volna mozdítaniuk.
De nem így történt.
"Hat azt jol kitoltak hallod e hisz eszak erdelyben tobbsegbe volt a magyar es csodalatos modon egyik demoratisku allamot sem zavarja az etnikai tisztogatas vagy atrendezes csak azt nem ertem hogy akor miert kellet szerencsetlen nacikat elitelni a szido tisztoatas miatt?????"
Az volt a lényeg, hogy a vasúti körgyűrű román kézre kerüljön és pont.
"Csak halkan jegyzem meg megint hogy szerintem az erosebb naci itelkezett a gyengebb felett."
Off
"de azert lenyegenem nincs nagy kulombseg koztuk a becsuletesseg szempontabol...."
Ha a közemberek jól élnek, akkor nem érdekli őket, hogy a politikusok mit csinálnak.
Kenyeret és cirkuszt a népnek.
Bár ezt most pozitív értelemben mondom.
Nincs miert off-ol mert nem sertesnek szantam szerintem nyugat kezehez is tapad nepirtas eleg es amit az utan kovetkezett hogy hany magyart kinyirak atrajzolvan Erdely etnikai terkepet: De hogy vilagosabb legyek magyar=zsido romcsi= nemet.Na igy mar uff ugye es nem off:))
Mindegy nyugat felelos a magyarar kiirtasaert es ezert ugyanolyan bunos a szemembe mint az orult nacik.Hiaba van ob eetfeltetele en a sok artatlan legyilkolt emberre nezek akiknek mai pag nem adatott meg az elkorcsi kovatetel.udod Jezus azt modta hogy (nem szo szerint idezem) "A gonoz minden helyzeten lesz hogy nyilvanvalova valjon es ne legyen egy szava sem az utolso iteletkor", valamint "Kenyszeritem a gonoszt hogy megvalja hogy gonosz".Namarmost a romanok amit tettek azt a diktaturaban tettek de erdekes modon leromboltak 2006-ban a Nagyvaradi muemlek temetot es 1990-ben marciusban joval a roman alkotmany eletbe lepesekr amiben volt kisebseg vedeem kiutik Suto Andras szemet es oszeverik a magyarokat egy magyar szo miatt...valamit az a elmondatuk "Az ordoggel is cimboralj mig el nem ered a celod".. a tenyek onmagukert beszelnek uraim.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!