Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Akik felháborodnak azon, hogy...

Progizo kérdése:

Akik felháborodnak azon, hogy politikai pártállásuk miatt lenézik őket, mit tesznek az előítéletek ellen?

Figyelt kérdés

Főleg a fideszeseket érik olyan jelzők az ellenzéki szavazóktól, hogy milyen ostobák, stb., de vajon ez tényleg alaptalan? Azaz pl. a kormánypropaganda szócsövek mellett legalább néha veszik-e a fáradtságot más médiumokból való tájékozódásra, saját pártjuk, politikusaik és annak tettei kritikus szemlélésére vagy szemellenzős ló módjára fogadnak el mindent és kizárólagosan, ami kedvenc pártjuktól érkezik?

Mert ha leostobázzák őket, akkor nagy a mellény, hogy ők nem is olyanok, meg hogy emiatt lesz újabb 2/3 - de valóban nem olyanok? Tenni is kéne ám azért, hogy ne olyannak látszódjanak már kirívóan, azaz objektívnak lenni a tájékozódás terén, képesnek lenni kompromisszumokra és nem "meglátni más szemében a szálkát, míg magukéban a gerendát sem" módjára kritikátlanul szolgálni az adott pártot.

Szerintem ez mindkét oldal felé igaz.

márc. 12. 08:30
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:

#19.: "az úgy volt, hogy történt egy második világháború, amit Sztálin nélkül a Nyugatnak nem lett volna ereje meg sem nyerni"

Nem a lófaxt: Sztálin hadseregét is jórészt az amerikaiak segélyezték mindenféle felszereléssel az élelmiszertől kezdve a bakancsokon át a harcjárművekig.

"A Jaltai egyezményben 99%-ban csak azt szentesítették, ami a gyakorlatban MÁR MEGTÖRTÉNT!"

Igen, megtörtént a harcmezőkön a területfoglalás. De attól még Sztálint kiparancsolhatták volna minél több helyről, de inkább volt gusztusuk üzletelni a fejünk felett a vörös rémmel a szemeteknek.

"Az gondolom világos még a te hiányos történelmi ismereteid alapján is, hogy Amerikának és Nagy-Britanniának 6 év véres háborúzás után nem lett volna ereje a Szovjetuniót is legyőzni (még Hitlert sem tudta volna, szovjet segítség nélkül) az akkori állapotában."

Fentebb ár megírtam, hogy pont az USA segélyezte a szovjeteket is, illetve előbbinek volt először atombombája is, te nagyokos.

"Szóval mégis hogyan tudta volna a Nyugat nem "odalökni" Magyarországot?"

Határozottsággal és erélyességgel a tárgyalásokon. Nemcsak a ruszkiknak lehetett volna követelőzőnek lenni, hanem velük szemben is. És akkor a mi sorsunk is Ausztriáéhoz hasonlóan alakulhatott volna.

márc. 13. 14:04
 22/25 anonim ***** válasza:
70%

"ha meg tudom indokolni a saját szemszögemből, akkor meg még jobban birkáznak"

És akkor meg is indokolnád?

"vannak a "vallásosak""

És a fidesz vallásos? Vallásosnak tekintjük azt a kormányt, ami ahelyett, hogy segítene pl. a hajléktalanokon elkezdi őket bírságolni? Mondhatod, hogy igen, csak az nagyon sértő lesz a legtöbb vallásra, ami pont ezzel ellentétes.

"vannak a Gyurcsány-ellenesek"

És a fidesz Gyurcsány-ellenes? Arról a kormányról beszélünk, ami még mindig hatalomban tartja Gyurcsányt, illetve még csak el sem számoltatta.

"és vannak, akiknek egész egyszerűen megfelel"

Jó, ez tényleg birka. Aki azt mondja, hogy jobb nekik a nagyon rossz, mint a kevésbé rossz, arra ezt lehet mondani.

"vagy éppen jól is járnak vele"

Lehet ezt mondani, csak akkor ne kezdjünk el nemzetről hazudozni, mert normális esetben egy választáson nem a te saját érdekedet kell nézned, hanem az ország érdekét.

"Aki a pénztárcát nézi, hogy mennyi marad a bruttóból, akkor neki egyelőre a fidesz a jó választás"

Családosoktól eltekintve, az lmp több kulcsos adójával van online kalkulátor. Jobban keresne vele az, aki bruttó 1 millió alatt van.

Szóval még neki is rosszabb a fidesz, mint egy lmp.

"A dolgozó családosok soha nem voltak így megtámogatva adókedvezményekkel, mint a fidesz alatt"

Ez egy elhanyagolható réteg, illetve gazdag is.

2018-ban láttam felmérést, hogy a támogatások fele a felső 10%-hoz ment. Őket kell támogatni?

És ahogy más is megjegyezte ez inkább az ellenzéki réteg.

"Na meg ott van az állandó lejáratás, mocskolódás, ami nem teszi vonzóbbá a jelenlegi ellenzéket."

Pl? Az ellenzék nagy része ilyet nem igazán csinált.

De ha annyi az emberek indoka, amiket itt felsorolt, akkor kifejezetten jogos a birka megnevezés, mert egyetlen egy elfogadható érvet nem sikerült mondanod a fidesz mellett.

márc. 13. 14:52
 23/25 anonim ***** válasza:
24%
Szép dolog, hogy minden mondatba külön-külön belekötsz a hozzászólásoknál, de ha esetleg egyben próbálnád értelmezni, az sokat segítene a másik nézőpontjának megértésében.
márc. 13. 17:16
 24/25 anonim ***** válasza:
53%

Azért mert nem idéztem egybe az egész kommentet, a teljes kommentre reagáltam.

Szép dolog a magyar nyelv, esetleg te is elkezdhetnéd elsajátítani azt, mert a szövegértésed középiskola alatti.

márc. 14. 08:42
 25/25 anonim ***** válasza:

2# "Ráadásul itt 2 literes a kóla, olcsóbb és van üveges is."

Szerintem ez már önmagában is elég ok, arra, hogy elhagyd a hazádat!

Iróniának szántam, mielőtt valaki komolyan veszi!

ápr. 7. 10:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!