Támogatod a királyság bevezetését Magyarországon és miért?
20: Norvégia, Dánia nem a királytól boldog.
Új-Zélandot nem tekinthetjük királyságnak.
Finnország meg nem az.
#25.: nem is azt írtam, hogy csak azért boldogok, mert királyság van, hanem hogy nem estek neki eszement módon lebontani minden hagyományos intézményüket, mint nálunk a kommunista uralom alatt.
Persze az nyilvánvaló, hogy a komcsik nem fértek meg a királysággal, de mivel szerencsére vége az uralmuknak, nyugodtan vissza lehetne állítani.
Én felsoroltam pár érvet mellette, de ellene szólót nem láttam itt, csak a picsogást olvastam arról, hogy Nyugaton csak díszlet. Mert mintha a köztársasági elnök nem az lenne, ráadásul megbízatása után jön a következő, miközben az előzőnek is jár élethossziglan a jó zsíros fizetés meg különböző juttatások, úgyhogy nehogy azt hidd, hogy ez olcsóbb államforma.
Dehogynem estek neki a korábbi, rossz intézményeiknek. Franciaországban is igyekeztek mindent lebontani, ami a monarchikus időkre emlékeztetett, még a közlekedést is átszabták. A kiráyokat nem csak a kommunisták kergették el - és ők is jól tették -, mindenütt vagy elkergették őket, vagy csak bohócnak hagyták meg őket Európában.
Nincs érv amellett, hogy visszaállítsuk, senkinek nem lesz attól tisztelete, mert a fejére raknak egy tárgyat. Aki ettől tisztel valakit, az egy birka.
A köztársasági elnökök javadalmazását is erősen megnyesném, az ő dőzsölésük nem érv egy felesleges intézményre. Simán meg kell vágni a köztársasági elnökök juttatásait.
#27.: a francia forradalom egy eszetlen pusztítás volt, érdekes, hogy neked ez mintául szolgál.
Ami meg a tiszteletet illeti: akinek az uralkodói címet és a Szent Koronát odaítéli a társadalom, az meg is érdemli a tiszteletet. A nemzet és az ország élén is lennie kell olyan személynek, akinek főségét a többiek elismerik. Az ország nem magát vezeti, és központi hatalom nélkül csak az anarchia harapózna el. Minél erősebb a központi hatalom, annál nagyobb a létbiztonság az egyén számára is.
A királyság történelmi szemétdombra helyezése szempontjából nagyon is mintául szolgál. Franciaország himnusza a La Marseillaise, persze, hogy mintául szolgál. Nem mindennel kell egyetérteni, ami a forradalom során történt, de a királyság történelmi szemétdombra helyezése remek tett volt (ahogy az ÁVO is teljesen irreleváns ebben a témában, a királyság történelmi szemétbomra helyezése itt is jó döntés volt).
Az államot vezetik, de az nem király kell hogy legyen. A képességek határozzák meg egy pozíció betöltését, ne az, hogy már az apja vagy az anyja is viselte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!