Miért van korona a magyar címerben, ha nem is vagyunk királyság?
Az nem igaz, hogy ez mindig is volt, és ez szent és sérthetetlen. A rendszerváltás körül volt is vita róla, hogy miután elvetjük a vörös csillagos címert, akkor a Kossuth-címert használjuk, akik szándékosan levették a koronát a címerről, vagy a Szent Koronával rendelkező címert használjuk.
Nem azt mondom, hogy a 10 legfontosabb problémáim között van, de én sem vagyok teljesen elégedett az állami jelképeinkkel. El tudom fogadni mindkét címerváltozatot a sajátomnak, habár ha lenne erről népszavazás, akkor a Kossuth-címert választanám, mert a magyar történelemből a reformkor és szabadságharc az a korszak, ami legközelebb áll hozzám. Na de ha mégis használjuk a Szent Koronát, akkor nem értem, hogy mi az oka, amiért ferde a kereszt?! Kitaláltuk, hogy ez magyar jellegzetesség, hogy a mi koronánkon elferdült a kereszt. Mindenféle legendát is szőttünk ahhoz, hogy miként ferdült el. És aki meg merészeli említeni, hogy valamikor balesetet szenvedett az a korona, és egyenesítsük már ki azt a szerencsétlen keresztet, az minimum hazaáruló és hagyományellenes...
"Történelem Janikám, történelem."
:DDD
Miért baj, ha ferde a kereszt a Szent Koronán? Ha megnézed a korona történelmét, egy csoda, hogy még egyben van.
Ha kérdezed miért ferde a kereszt a koronán, fel kell tenned a kérdést, miért vérzik Jézus a kereszten. Átment amin átment, nem lehet kiegyenesíteni, nem lehet letörölni a vért.
Azért ettől távol álunk. Nem én vagyok a legmegfelelőbb személy aki kiálljon a Szent Korona mellett, de ez akkor is valahol egy szimbóluma a magyarságnak. A Szent korona országai meg lettek csonkítva épp úgy mint a korona maga. Bár vissza tudnád egyenesíteni, de mit érnél el vele? Nem tudod eltörölni a múlt veszteségeit, nem tudod kitörölni azt, ami a koronával történt
Ha kiegyenesítenéd a keresztet új múltat akarnál előidézni. A kereszt meg lett ferdítve, meg lett gyötörve.
Nem baleset érte, hosszú történelme van.
Szent koronán a keresztet a lóhátról leesett doboz ferdítette el. Ez úgy szentségtelen mint amikor Barabást választják Jézus helyett. Nem minden tökéletes a kereszténység szerint.
Egy templomon egy ferdült keresztet illik kiegyenesíteni. Sőt, muszáj, hisz az szégyen.
A Szent Korona olyan, ami a magyar föld tulajdonosa konkrétan. Nem vagyok buzgó vallásos, se konzervatív, de a koronához tényleg nem szabadna nyúlni
"Ha kiegyenesítenéd a keresztet új múltat akarnál előidézni."
Inkább új jövőt!
"Nem vagyok buzgó vallásos, se konzervatív, de a koronához tényleg nem szabadna nyúlni"
Szerintem meg a hibákat ki kell javítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!