Melyik politikai táborba sorolja egy ilyen ember magát?
"Ezek a témák nem ártottak a fidesznek, ezek kis témák."
Nem, ezek egyáltalán nem kis témák, csak nem kaptak megfelelő publicitást a fidesz média nyilván nem adja, az ellenzéki média meg nyilván nem adja mert Mihazánkos kezdeményezés és az akkor is rossz , ha jó :D
Független sajtó, az.
Az a baj a fidesz szavazóit úgysem érdeklik ezek ahogy a lombkoronasétány, alföldi kilátók, Mészáros Lölö eszetlen gazdagodása, bármilyen korrupciós ügy Elios vagy autópályaépítés lopások tanárok bére, és a többi sok sok dolog, amit a fejükre olvastak. Szerinted ez a pedo felmentés ügy ártott hosszabb távon? Majd beültetnek mégegy golyóstollat a lányok helyére. De őszintén , kit fog ez érdekelni már, mikor szavazásra kerül a sor, az a 3 millió az behúzza ugyanúgy az x-et, ahogy 22-ben és az Ep választáson sem fog változtatni. Most megy még a téma a meglovagolása a dolognak, de el fog sikkadni szépen ahogy a többi is.
"Bár igen sok dologban továbbra sem értek egyet"
Az baj, mert tényeket írtam és nem véleményeket. Ha a fidesz pl. 100-szorására emelné az adót és ez ellen harcolna a mihazánk és elérné, hogy ne legyen, akkor annak is csak úgy van értelme, hogy ez eljut az emberekhez. HA nem, akkor ez egy jelentőség nélküli ügy volt.
"igen sok szerintem a mellébeszélés, ferdítés a leírtaban"
Szerencse a valóság nem a te véleményed alapján változik.
"alapvetően jó megismerni mit és hogy gondol másként a másik oldal."
Mégegyszer, ez nem a másik oldal. Nem másik oldal vagyok, nem az voltam. Ezek a tények felsorolása volt.
"Miért kéne megemlékezni erről itt a hazai parlamentben , orosz belügyekről?"
Egyrészt, mivel nem telik semmibe.
Másrészt, nem szimplán belügy, mivel főleg Oroszország esetében az elnök személyének hatalmas befolyása van a külügyre.
Harmadrészt, mert eddig is történt számtalan hasonló "performansz".
Negyedrészt, mert a másik két párt (fidesz, mihazánk) is megállás nélkül más országok belügyeiről pofáznak.
"Nagyon helyes, hogy a Mihazánk se állt fel"
Csak hazaárulók nem álltak fel abban a teremben.
"Nézz utánna hány politikust /újságírót vagy családtagját likvidált robbantásos merénylettel Ukrajna, mert szerintük nem azt mondták amit kellett"
Te meg bizonyítsd az állításod, akkor. Mert ez kb. olyan, mintha azt mondanám, hogy Toroczkai Orbán szeretője.
"Nem, ezek egyáltalán nem kis témák"
De, azok.
"az ellenzéki média meg nyilván nem adja mert Mihazánkos kezdeményezés és az akkor is rossz , ha jó"
Akkor a Völneres ügyet, miért hozták le? Magadat sikerült cáfolnod ezzel a kijelentéssel.
Ha az ügy nagy, akkor a kormánykritikus média lehozza. Ha jelentéktelen, akkor nem.
"Független sajtó, az."
Tényleg az, csak a mihazánk nem független a fidesztől, emiatt fáj nekik.
"Szerinted ez a pedo felmentés ügy ártott hosszabb távon?"
Attól függ, ha a mihazánkon múlik, akkor nem. De egyébként igen, ez lehetne egy olyan ügy, amibe a fideszt bele lehet buktatni. A lopási ügyek pont azért nem zavarták az embereket, mert az összeg mértékét nem fogták fel és tudták azt mondani, hogy a másik oldal is lop.
De itt most pont van egy ügy, amire ezt nem lehet mondani.
"Most megy még a téma a meglovagolása a dolognak, de el fog sikkadni szépen ahogy a többi is."
Persze, ha nem beszélnek róla.
Csak ez pont olyan téma, amivel a fideszt lehet ütni, mert ez a másik oldalon nem volt. Ezért nem számít mondjuk egy kútadó, mert arra is azt mondják, hogy más adóemelés is volt mások alatt.
Ezek nem tények sajnos, hanem vélemények . Neked tény, mert annak fogadod el, másnak meg nem tény . Ez nem természettudomány ahol hosszas kisérletekkel és több éves munkával lehet valamit igazolni, ez politika. Ami egyik nap egyik oldalnak tény a másik nap már akár ugyanannak az oldalnak nem az.A másik oldalnak meg soha nem is volt tény. Ahogy a mondás tartja, a múlt folyamatosan változik csak a jövő biztos.
"Te meg bizonyítsd az állításod, akkor."
Ilja Kiva ukrán ellenzéki parlamenti képviselőt lelőtte az ukrán biztonsági szolgálat,
Luhanszkban életét vesztette Oleg Popov, az Oroszországhoz csatolt „Luhanszki Népköztársaság” parlamenti képviselője, gépkocsiját Ukrán bizt szolg emberei robbantották fel.
Mihail Filiponenko, a luhanszki regionális parlament egykori képviselője is felrobbant a kocsijában véletlenül.
Egy orosz képviselő lányát Daria Duginat is felrobbantották a kocsijában, az apja volt a cél csak a lány pechére kölcsönkérte a kocsit.
Ez év januárjában meghalt Gonzalo Lira chilei-amerikai állampolgárságú újságíró egy ukrán börtönben, elötte megkínozták verték,8 hónapig volt börtönben, elötte probálkozott Magyar o-ra szökni.
Nyilván ezek is vélemények, mivel nem voltam ott, cáfolhatók, tehát tényként nem tudom elmondani.
De mondhatnám, hogy bizonyítsd be ,hogy Navalnyikot megölték. A tények szerint természetes halállal meghalt, ezt állítják akik hivatalos források. Tudod kétséget kizáróan bizonyítani, hogy nem így volt, adatokkal felvételekkel boncolási eredményekkel, ott voltál?
Egyébként a fennálló orosz rendszer és kormány megdöntésére készült, külföldi titkosszolgálatokkal egyeztetve,(van hang és képfelvétel) az Usa-ban is úgy vágták volna sittre , hogy oorzik ,ki sem jön többet, vagy Quantanamóban eltöltött volna pár erős hónapot előtte míg énekelni nem kezd. Persze ez is feltételezés, nem tény.
A kis meg nagy ügy nem attól függ , hogy a nyomorult hazug sajtó mennyit ír róla. Nem ők döntik el. Majd az egyén eldönti, ha hozzájut valahonnan az infóhoz.
"Nem másik oldal vagyok, nem az voltam."
Akkor milyen oldal vagy? kire szavaznál ha most lenne választás? A senkire is ér,vagy az el se mennél, mert az is érthető lenne.
"Ezek nem tények sajnos, hanem vélemények"
Sajnos ezek tények, akkor is ha tagadod őket. Te azzal vitatkozol most, hogy a Föld nem lapos.
"Ilja Kiva ukrán ellenzéki parlamenti képviselőt lelőtte az ukrán biztonsági szolgálat,"
Bocs, ideáig olvastam. Más országban is büntetik a hazaárulókat. Ez nem új dolog. Mo.-on is és háborúban még komolyabban, mint békeidőben.
Ez pont az ellenkezőjét bizonyítja, mint amit állítottál. Szóval hagyd abba a hazudozást.
Az állításod az volt, hogy azért likvidálták, mert "nem azt mondták, amit kellett". Ezzel szemben az elsőpéldád az volt, aki konkrétan támogatta az orosz támadást és Oroszországban bujkált. Ez definíció szerint hazaárulás.
"Nyilván ezek is vélemények, mivel nem voltam ott, cáfolhatók, tehát tényként nem tudom elmondani."
Nem, ezek simán hazugságok, mivel mást állítottál, mint amit példának hoztál.
Ez kb. olyan, hogy azt mondom, hogy van 5 darab páros prímszám van. Te erre kéred, hogy nevezzem meg azt az ötöt és erre azt mondom, hogy 2, 3, 5, 7, 11.
Remélem érted, hogy miért hazudtál.
"De mondhatnám, hogy bizonyítsd be ,hogy Navalnyikot megölték"
Sajnos a világ nem a téveszméid szerint változik.
"A kis meg nagy ügy nem attól függ , hogy a nyomorult hazug sajtó mennyit ír róla"
Így van, ezért beszéltem a nem hazug sajtóról. Láthatóan ezt se sikerült felfognod. Szánalmas...
"Majd az egyén eldönti, ha hozzájut valahonnan az infóhoz"
Te rettentően ostoba vagy.
De, az úgy mérete attól függ, hogy mekkora impact-ja van a társadalomra. Ehhez prerequisite, hogy eljusson az emberekhez, ha nem jut, akkor az ügy definíció szerint nem nagy.
"Akkor milyen oldal vagy? kire szavaznál ha most lenne választás? A senkire is ér,vagy az el se mennél, mert az is érthető lenne."
Azért mert szavazol még nem leszel egy oldal része. Ha két étel közül az általad kevésbé gyűlöltet eszed meg, akkor sem jelenti azt, hogy szereted az ételt.
Ostoba, korlátolt, és hazug senkiházi vagy, aki nyílt kérdésre is kicsúszik mint az angolna,igazi kampós "beszédű" aki okosnak állítja be magát , közben átjön a valóság, hogy olyan távol van tőle az értelem, mint tyúktól a magfúzió, de attól még eskü jót szórakoztam rajtad, néha még értelem szikráját is véltem felfedezni, azért nem voltam lusta és írtam vissza és még vettem is a fáradtságot kigyűjteni adatokat,híreket, aminek persze csak az első mondatát olvasod, nyilván :D Ez olyan igazi gennyes politikustempó .
Azt hiszem ezzel itt befejezem, írj vissza valami nagy odamondásnak vélt degradáló gondolatfüzért, nyomj x -et további jó szórakozást az ittlétedhez, én megnézem mi folyik most a való életben.
Kérdezőnek meg bocs a közjátékokért. Mi hazánkra egy szavazat a kérdésben vázolt felsorolásra, de mindenkinek magának kell súlyozni mi fontosabb mi kevésbé, tűpontosan soha nem fog ráilleni egyik pártra sem az összes preferenciája.
"Ostoba, korlátolt, és hazug senkiházi vagy"
Jah, azért vagy te az, aki érvelési hibával jön és nem pedig cáfolja az állításaimat.
Biztos én hazudok, azért nem te nem tudsz érvelni...
Most én is elkezdhetnélek szidni, csak nekem - veled ellentétben - még van gerincem.
"írj vissza valami nagy odamondásnak vélt degradáló gondolatfüzért"
Ez azért érdekes, mert pont te kezdtél el engem szidni, míg én végig komolyan vettelek. Jó, igazából addig, amíg nem kezdtél el hamis információkat terjeszteni.
De az meg nem rajtam ment el. Ha azt szeretnéd, hogy valaki komolyan vegyen egy vitában, akkor ne olyan állítással kezdj, ami kb. azzal egyenértékű, hogy "lapos a Föld", mert ott teszed magad nevetségessé.
"Mi hazánkra egy szavazat a kérdésben vázolt felsorolásra"
Tehát azért szavazol a mihazánkra, mert mosdatják az oroszokat, ami kifejezetten Magyarország érdekeivel ellentétes? Huhh, hát, ez majdnem mintha azt mondtad volna, hogy hazaárulónak lenni jó.
"Semmi gond, az a lényeg hogy érvek és ellenérvek voltak ütköztetve, elgondolkodtató hatásúak voltak ezek a viták"
A probléma az, hogy nem voltak.
Itt valaki azt állította, hogy emberek vannak kivégezve, mert az ukrán kormánynak nem tetsző dolgokat mondanak. Aztán linkeket küldenek hazaárulókról, akik nemzetbiztonsági infókat szivárogtattak az oroszoknak és emberek azt képzelik, hogy a csúnya, gonosz ukrán kormánynak nem tetsző dolgokat mondtak...
Ez nem érv, ez érvelési hiba.
És akkor arról ne is beszéljünk, hogy érdekes módon az érvelem 90%-a teljesen figyelmen kívül lett hagyva, pl. senki még csak meg se próbálta megindokolni, hogy miért is mosdatja az oroszokat a mihazánk és miért hazudik az oroszokról a magyaroknak, hogy kevésbé utálják őket, cserébe viszont az ukrán kormányt annál inkább.
"Így beleláttunk a két oldal életszemléletébe."
Sajnos erre ez nem volt elég, mert amint szembesítettem, hogy nem ez állítását igazolja a hozott példa, egyből elkezdett szidkozódni, mint valami 12 éves.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!