Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A kormány a felsőoktatásba is...

A kormány a felsőoktatásba is be akar avatkozni? Jó ez így?

Figyelt kérdés

index.hu/belfold/2010/10/22/uj_felsooktatasi_torveny/

ez teljesen átgondolatlan!

2010. okt. 24. 14:52
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/73 anonim ***** válasza:
73%

20:28

Nem érteke egyet azzal a kijelentéseddel, hogy aki bukdácsol, az nem lesz jó szakember. A nyáron együtt dolgoztam egy közlekedésmérnök-hallgatóval, aki már nagyon sokadik éve végzi az egyetemet, és nem volt olyan műszaki téma, amiről ne tudott volna legalább fél órában kimerítő részletességgel és tudományos igényességgel beszélni.

A tárgyak felvételének limitálása pedig BAROMSÁG. Aki ezt kitalálta, annak fogalma sincs, mi megy a nehezebb szakokon. Nálunk például van egy tárgy (szervetlen labor), ahol a teljesítéshez igenis szükséges egy bizonyos fokú mázli. Mert az ionok szeszélyesek. Ne mondd azt, hogy jogos, ha valakit azért rúgnak ki az egyetemről, mert az ón nem adta a lumineszcenciát. Vannak haverjaim, akik másodjára járják a tárgyat, és biztosan tudom, hogy semmivel nem tanultak kevesebbet, mint én, aki átment.

Ez a törvénytervezet felháborító, átgondolatlan és egyértelmű célja a nép további elbutítása.

2010. okt. 24. 21:15
 52/73 anonim ***** válasza:
45%

Nem kell megsértődni. Orbán Viktor megmondta, hogy mindenben újat kell csinálni - ez alól a felsőoktatás sem kivétel. A Professzorok Batthyány Körét a Fidesz keltette életre, természetes, hogy ők a szakemberek és értenek az oktatáshoz.

Ennek a tervezetnek néhány eleme a szoci rendszerre emlékeztet. Apám azt mondta, hogy akkor meg volt határozva, hogy melyik egyetemre, milyen szakra, hány tanulót vehettek fel. Az is igaz, hogy akkor fizetni nem kellett. A gyengék akkor is kihullottak.

Aki a diplomát csak "lobogtatás" miatt akarja megszerezni, annak nincs ott a helye. Akinek meg pénze van, esze nincs, az fizessen.

Egyébként a hallgatók között is biztosan sokan voltak akik a Fideszre szavaztak és adtak teljes felhatalmazást a "működésükhöz". Akkor most nem kell háborogni. Vagy ".. vásár után okos a paraszt ..? (régi magyar közmondás, de most is érvényes.)

2010. okt. 24. 21:17
 53/73 anonim ***** válasza:
72%
Ha ez a törvény érvényben lenne, már minden évben kirúgtak volna és pedig most jutottam el odáig a tárgyak egymásra épülésének következtében, hogy olyan tárgyam van, ami érdekel, nagyon durván megy és ez lesz a szakterületem.
2010. okt. 24. 21:18
 54/73 anonim ***** válasza:
71%
Akik a Fideszre szavaztak, azok nem erre szavaztak! Nem láttam a programjukban ilyen tervekre való utalást. Szánalom ez a banda, eddig csak sejtettem, de most már bizonyossá vált. Azért nem gondoltam volna, hogy életem első tüntetésére a Fidesz ellen megyek...
2010. okt. 24. 22:02
 55/73 anonim ***** válasza:
52%
Az utolsó válaszolóknak sajnos teljesen igaza van. Aki a Fideszre szavazott annak kevesebb joga van felháborodni. Annak kellett volna gyanúsnak lenni, hogy nem igazán volt megfogható programjuk. Nem akartak ezzel szavazatokat veszíteni. Nekem is életem első tüntetése lesz.
2010. okt. 24. 22:23
 56/73 anonim ***** válasza:
71%
Egyébként van egy olyan érzésem, hogy nem fogják most már bevállalni a bevezetést, mert akkor itt akkora botrány lesz, hogy ihaj. Azért a diákok elég sok mindenre képesek, elég csak 56-ra gondolni.
2010. okt. 24. 22:27
 57/73 anonim ***** válasza:
56%
A próféta szóljon belőled!
2010. okt. 24. 22:44
 58/73 anonim ***** válasza:
58%
Van már szervezve tüntetés? Mikor lesz és hol?
2010. okt. 25. 00:05
 59/73 anonim ***** válasza:
71%

a tüntetés engem is érdekelne

kettő aki nem látja be h ez rossz annak csak annyit mondok hogy ha ezt bevezetik akkor a mostani "mérnökhiány" és "orvoshiány" semmi lesz ahhoz képest ami 5 év múlva lesz.

2010. okt. 25. 00:52
 60/73 anonim ***** válasza:
62%

Na, sikerült kideríteni néhány dolgot:

Október 27-én a HÖOK rendkívüli ülést tart és megtárgyalja a dolgot a professzorok Battyány körével. Demonstráció egyelőre nem lesz, majd csak akkor, ha kedvezőtlen eredményre jutnak.

F@szbúkon kövessétek, ott vannak a friss fejlemények az üggyel: [link]

2010. okt. 25. 01:08
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!