A kormány a felsőoktatásba is be akar avatkozni? Jó ez így?
index.hu/belfold/2010/10/22/uj_felsooktatasi_torveny/
ez teljesen átgondolatlan!
20:28
Nem érteke egyet azzal a kijelentéseddel, hogy aki bukdácsol, az nem lesz jó szakember. A nyáron együtt dolgoztam egy közlekedésmérnök-hallgatóval, aki már nagyon sokadik éve végzi az egyetemet, és nem volt olyan műszaki téma, amiről ne tudott volna legalább fél órában kimerítő részletességgel és tudományos igényességgel beszélni.
A tárgyak felvételének limitálása pedig BAROMSÁG. Aki ezt kitalálta, annak fogalma sincs, mi megy a nehezebb szakokon. Nálunk például van egy tárgy (szervetlen labor), ahol a teljesítéshez igenis szükséges egy bizonyos fokú mázli. Mert az ionok szeszélyesek. Ne mondd azt, hogy jogos, ha valakit azért rúgnak ki az egyetemről, mert az ón nem adta a lumineszcenciát. Vannak haverjaim, akik másodjára járják a tárgyat, és biztosan tudom, hogy semmivel nem tanultak kevesebbet, mint én, aki átment.
Ez a törvénytervezet felháborító, átgondolatlan és egyértelmű célja a nép további elbutítása.
Nem kell megsértődni. Orbán Viktor megmondta, hogy mindenben újat kell csinálni - ez alól a felsőoktatás sem kivétel. A Professzorok Batthyány Körét a Fidesz keltette életre, természetes, hogy ők a szakemberek és értenek az oktatáshoz.
Ennek a tervezetnek néhány eleme a szoci rendszerre emlékeztet. Apám azt mondta, hogy akkor meg volt határozva, hogy melyik egyetemre, milyen szakra, hány tanulót vehettek fel. Az is igaz, hogy akkor fizetni nem kellett. A gyengék akkor is kihullottak.
Aki a diplomát csak "lobogtatás" miatt akarja megszerezni, annak nincs ott a helye. Akinek meg pénze van, esze nincs, az fizessen.
Egyébként a hallgatók között is biztosan sokan voltak akik a Fideszre szavaztak és adtak teljes felhatalmazást a "működésükhöz". Akkor most nem kell háborogni. Vagy ".. vásár után okos a paraszt ..? (régi magyar közmondás, de most is érvényes.)
a tüntetés engem is érdekelne
kettő aki nem látja be h ez rossz annak csak annyit mondok hogy ha ezt bevezetik akkor a mostani "mérnökhiány" és "orvoshiány" semmi lesz ahhoz képest ami 5 év múlva lesz.
Na, sikerült kideríteni néhány dolgot:
Október 27-én a HÖOK rendkívüli ülést tart és megtárgyalja a dolgot a professzorok Battyány körével. Demonstráció egyelőre nem lesz, majd csak akkor, ha kedvezőtlen eredményre jutnak.
F@szbúkon kövessétek, ott vannak a friss fejlemények az üggyel: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!