A kormány a felsőoktatásba is be akar avatkozni? Jó ez így?
index.hu/belfold/2010/10/22/uj_felsooktatasi_torveny/
ez teljesen átgondolatlan!
A pszichológus hallgató vagyok. Nálunk én minimális olyan példát látok, hogy a költségtérítéses képzésre járó emberek ne akarnák jól csinálni a szakot, olyat, hogy bukdácsolnak (bukdácsolunk) az említett reál tárgyakból, az általános olyanok között, akik nem olyan beállítottságúak, de csináljuk, és lehet hogy harmadszorra, de megtanuljuk, és sikerül.
Előző oldalon volt azt hiszem, aki sajnálta, hogy az adófizetők pénze elúszik olyan emberek taníttatásakor is, akik állami képzésen "vegetálnak", de az adófizető miért a fiataloktól "sajnálja" a pénzét, ezer más dologra megy el az a pénz. Nyugdíjra (haragudjunk az idősekre?), TGYÁS/GYES/GYED (haragudjunk a kismamákra?), szociális és egyéb segélyek, és sorolhatnám. Persze beszélhetünk a börtönökről, mint ellenpéldáról, hogy miért jobban felszereltek az adófizetők pénzéből, mint egyes kollégiumok. Mindig lesz olyan, aki nem arra szánná az adóját, amire az állam elkölti, de nem értem, miért kell kipécézni 1-1 ilyen csoportot, és így támadni.
"tervezet szerint a jövőben a hallgatók mindössze kétszer kapnának lehetőséget egy tantárgy felvételére, és mindegyik esetben csak 2-2 alkalommal vizsgázhatnának. Ha ezek nem sikerülnek, tanulmányaik véget érnek."
A mi szakunkon így is 100 emberből 20 végzi el, ha ezt bevezetnék senki sem végezne. Mert nehéz.
A bme meg tényleg be fog zárni:D
"a probléma egyenlőre az, hogy az egyetemek fősulik szart tanítanak. Előbb azt kéne megreformálni.
ut
na jöhet maga a törvény. Aki pedig hülye, az menjen el dolgozni, ne lébecoljon 4-5 évet el. Utána úgyis diplomástul megy melózni a tescoba."
na ebből is látszik, hogy csak sztereotípiákban tudsz gondolkodni és hogy életedben nem jártál egyetemre -.-
Kérem aki nem járt egyetemre és fogalma nincs arról, hogy valójában mi megy ott az ne írjon ide, mert b@szottul idegesítő -.-
valóban nem jártam, nincs is szükségem rá, nagyon jól megvagyok nélküle, jól kerestem/keresek. tudok tanulni magamtól.
viszont nagyon szép számban vannak körülöttem egyetemisták, főiskolások. nos köztük a döntő többség az akinek nincs munkája, nem kell sehova, nincs valódi tudása, stb-stb-stb...
és ha körbenézünk, akkor tele a tesco, spar, meki diplomás emberkékkel. a gyárak szintén. ennyit ér a diplomátok.
lepontozhattok, de a lényegen ez még nem változtat, ettől még nem lesztek se okosabbak se sikeresebbek, fáj az igazság!
Még annyit, hogy ha nem érdekel, mert te nélküle is jól megvagy, akkor ne nagyon szóljál már bele!
Köszi előre is!
na a kérdés értelmes boncolgatása most ment el a fikázzuk az egyetemistákat irányba
gratula
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!