A kormány a felsőoktatásba is be akar avatkozni? Jó ez így?
index.hu/belfold/2010/10/22/uj_felsooktatasi_torveny/
ez teljesen átgondolatlan!
de Kamumail csak ilyenekkel találkozik! :D
ugyanmár úgysem lehet meggyőzni!
Inkább térjünk vissza az eredeti témához!
Nem olvastam végig az írásokat, ugyanis épp zh-ra tanulok, de véleményem az van. Aki azt mondja, hogy az, aki nem képes másodszorra levizsgázni egy tárgyból az vagy soha az életben nem járt egyetem közelében vagy lelkes hallgatója a turizmus, kommunikáció és egyéb büfészakoknak. Hát elmondhatom, hogy egy természettudományos, műszakis vagy épp orvosi szakon egyáltalán nem ritka, hogy valaki többedszerre megy csak át valamin, aki nem hiszi próbálja csak meg. Két aggasztó következménye lehet ennek a tervezetnek: az ilyen szakokon (amik egyébként a hiányszakokhoz tartoznak) radikálisan lecsökken egyik napról a másikra a létszám, valamint a leendő jelentkezőket is elrettentik. De az is előfordulhat, hogy az egyetemek, akik félnek, hogy kiürülnek, drasztikusan lejjebb viszik a színvonalat, hogy a lehető legkevesebben bukjanak. Azt hiszem egyetért mindenki, hogy egyik sem túl jó.
A felvételi követelmények emelésével egyetértek, de amúgy Hoffnam Rózsi meg az egész KDNP tehet nekem egy szivességet...
"Még annyit, hogy ha nem érdekel, mert te nélküle is jól megvagy, akkor ne nagyon szóljál már bele! "
talán had érdekeljen már engem is amíg az én adómból is tanultok és bukdácsoltok.
mellesleg azért mert te még nem találkoztál olyan diplomással akinek nem sikerült elhelyezkednie diplomás szakmában, még léteznek tömegével. de nembaj:) nem kötelező hinned nekem.
Kamumail valószínűleg a legnagyobb léhűtő közülünk, aki annó még a 200 pontot se tudta összeszedni, és most irigykedve készíti bosszúját a gonosz egyetemisták ellen.
Nevetséges vagy, öregem, hogy olyanról mondasz véleményt, amiről semmi fogalmad nincs, csak elképzeltél magadnak egy képet. Ezzel az adózós megszólalásoddal pedig végképp komolytalanná tetted magad.
igazából a legjobb visszavágás ez az "irigy vagy " féle megszólalás;) nem fűznék hozzá semmit inkább..
nos, azért kifejthetnéd, hogy miért is gáz az adós megjegyzésem. tényleg érdeklődve hallgatom az érvedet.
Például az, hogy a mi szüleink ugyanúgy adóznak, valamint diplomás fizetésünkből többszörösen visszaadózzuk majd a tandíjunkat. Egyébként pedig te ugyanúgy mehettél volna állami képzésre az adódból, és lám akkor nem kéne a sok hülye tanulását finanszíroznod.
Ja és még egyszer mondom, felejtsd el a sztereotípiát, hogy minden egyetemista bejár a büfészakjára, amivel elhelyezkedni nem tud majd, és végigissza a 3 évet az állam pénzéből. Egyáltalán nincs ez így. A büfészakok állami ponthatára olyan magas, hogy a legtöbben csak fizetősre kerülnek be, ellenben a hiányszakmákkal, ahol 99% államin van, viszont bőven megérdemli. Kiváncsi vagyok, te meddig bírnád az orvosit, vagy a műszaki bármelyik szakát...
nos, ha egy diák folyamatosan végigbukdácsol minden évben több tárgyból, és alig bírja elvégezni a szakot, akkor nehezen hiszem el, hogy ő belőle jó szakember válik majd. Ha pedig nem lesz jó szakember, akkor nem lesz jól fizető állása. nem fog visszaadózni.
A szüleid nem csak a te taníttatásaidra adóznak, és nem csak közoktatás témára. Így erős túlzás kijelenteni, hogy te azért mehetsz államira mert neked szüleid után jár. Akkor jár, ha jól tanulsz. Viszont ez csak egy határig, ennek kell határt szabni, mivel nincs fölös pénz kóklerekre. Mi is a problémád? ha jól tanulsz, akkor bent fogsz maradni.
nem szükséges se az orvosit se a műszakit végigtolnom, mivel nem passzol az érdeklődéseim közé. ezenkívül mint írtam, nagyon jól megvalósítom a céljaimat diploma nélkül is. És igazából egyik hozzászóló jól mondta. Aki végígbukdácsolta a féléveket orvosin, az ne menjen "gyógyítani".
Itt nem a végigbukdácsolásról van szó, természetesen az nem való egyetemre, ezt kéne kiszűrni egy megfelelő felvételi rendszerrel. Nade azt is rúgjuk ki, aki egyetlen(!) tárgyból (ami akár egy tananyaghoz szorosan nem kapcsolódó tölteléktárgy is lehet) nem tud kétszer átmenni, mert inkább a szakmájához fontosabb tárgyakra koncentrál? Ezt senki nem gondolhatja komolyan. Aki nem való egy pályára, attól úgyis megválik az egyetem, most is vannak erre szabályok.
Az adózáshoz meg annyit, hogy nem az oktatásra kell sajnálni az adóforintjaidat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!