Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A kormány a felsőoktatásba is...

A kormány a felsőoktatásba is be akar avatkozni? Jó ez így?

Figyelt kérdés

index.hu/belfold/2010/10/22/uj_felsooktatasi_torveny/

ez teljesen átgondolatlan!

2010. okt. 24. 14:52
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/73 anonim ***** válasza:
72%
a cikkbe amit olvastam olyasmi állt hogy az egyetemeknek is van ebbe beleszólásuk ergo kitalálhat minden intézmény vmi megoldást. Pl BME-n szigorúbb a rendszer ugye mint máshol, Miskolci Egyetemen gyakorta mindenki végez, csak nem mindegy mikor, pl a fizetősöket sose pakolják ki, még ha 10 kreditet szed össze egy félévbe akkor sem. Egy tantárgyat ők 4szer vehetnek fel, vagyis 2 éven át szenvedhetnek vele, vagyis 12szer vizsgázhatnak le belőle plusz a méltányossági engedélyek ... máshol ilyen nincs, ez is az intézmény szabályzatába van. Attól h ezt bevezetik, intézményeknek külön szabályzata gondolom úgy is lesz!
2010. okt. 24. 16:07
 22/73 anonim ***** válasza:
64%
Sajnos az igaz, hogy túl sok hülye van az egyetemen, de ezzel a törvénnyel ezen a helyzeten nem úgy változtatnak, ahogy kellene.
2010. okt. 24. 16:08
 23/73 anonim ***** válasza:
77%
A törvénytervezet tartalmazza azt is, hogy mindenféle hasonló intézményi autonómiát korlátoznának, tehát kevesebb lehetőség lenne játszani a rendszerrel.
2010. okt. 24. 16:09
 24/73 anonim ***** válasza:
87%
hát az tény h nagyobb sikereket érnének el azzal hha a felvételi pontokat emelnék, és az érettségi lenne durvább! De valahogy most is szelektálni kell, mert igazságtalan h államilag támogatotton olyan emberek vannak, akik már 8 éve odajárnak, és nem bírják elvégezni mert a bulikon meg az ivászaton jár az eszük! És egy félévbe összeszednek 10 kreditet... na ez a szánalom! tanulni kell, én is tudok, más is tud, akkor aki bent akar maradni az tegyen érte!
2010. okt. 24. 16:11
 25/73 anonim ***** válasza:
58%

részben tetszik a javaslat, pedig anti-fideszes vagyok.

én azzal egészíteném ki, hogy a 2 vizsgalehetőség csak államin legyen érvényes, (aki nem tanul költségtérítésesen legalább 2 féléve, annál is érvényes lenne).

a lényeg, hogy aki államilag támogatott fősulin egyetemen van, az legyen limitálva, hisz egy diák féléve súlyos százezrekbe kerül az adófizetőknek. Úgy hiszem, hogy egy diplomát támogatni a többi ember adójából csak akkor lehet, ha a diák különleges és tényleg okos.

aki magának fizeti a havi 100-200e -eket vagy orvosin asszem sokkal több, az felőlem bukdácsolhat össze-vissza amennyit akar.

a probléma egyenlőre az, hogy az egyetemek fősulik szart tanítanak. Előbb azt kéne megreformálni.

ut

na jöhet maga a törvény. Aki pedig hülye, az menjen el dolgozni, ne lébecoljon 4-5 évet el. Utána úgyis diplomástul megy melózni a tescoba.

2010. okt. 24. 16:16
 26/73 anonim ***** válasza:
72%

Kamumail!

Meg kell mondanom, én sem vagyok Fideszes. Teljesen osztom a véleményedet! Részben azért durva, de az állami részével (illetve az adófieztők pénzével teljesen egyet értek)

Azon kívül meg, akik a Fideszre szavaztak, tessék megkapták.

MEglett a 2/3. Azt csinálnak amit akarnak, ha akarják az egyetemet jemetemnek nevezik el.

2010. okt. 24. 16:20
 27/73 anonim ***** válasza:
87%

15:58

akkor ajánlanám, hogy gyere el az én szakomra, és próbáld ki. Matek szak, az összes indulóból most az 5. évre kevesebb, mint 10en fogunk időben végezni. Középiskolában spec. matek kategóriában OKTV döntős voltam, itt is rendre jól veszem az akadályokat, és eddig sehol nem merült fel, hogy nem idevaló lennék. Ellenben volt olyan tárgy, ami távol állt tőlem, a tanárral meg nem igazán szerettük egymást, és bizony szívtam vele háromszor - azóta sem kell az a tárgy olyan szinten, ahogy ott kérték, mert nem abba az irányba megyek, és amivel foglalkozni szeretnék, azzal soha nem volt gond, de egyszer bizony előfordulhat mindenkivel, hogy ilyenbe fut bele.

Egyébként mit is végeztél te a BMEn? Csak mert eléggé nem mindegy, hogy valami közgáz cuccot, építészt vagy mérnökit.

----------------

16:11

"mert igazságtalan h államilag támogatotton olyan emberek vannak, akik már 8 éve odajárnak"

Meg van határozva, hogy hány államilag támogatott féléved van, szóval ma sincsenek olyanok, hogy valaki 8éve odajár államira.

"És egy félévbe összeszednek 10 kreditet."

Az ilyeneket pedig a jelenleg is hatályos törvény szerint szépen átpakolják fizetősre.

2010. okt. 24. 16:20
 28/73 anonim ***** válasza:
48%
Nem értek egyet azzal, hogy aki magának fizet, az bukdácsoljon. Aki ki bírja fizetni egy orvosin a félévenkénti sokszázezret és 8 év alatt megy át bukdácsolással, az engem utána ne próbáljon meggyógyítani. De ugyanígy ne tervezzen nekem ilyen házat, ne ilyen ember által tervezett motor dübörögjön a kocsimban, ne ilyen ember mozgassa a pénzem a bankban, és még sorolhatnám. A törvénytervezettel nem értek egyet, de azzal sem, hogy aki fizetős, annak engedjük, hadd legyen hülye.
2010. okt. 24. 16:22
 29/73 anonim ***** válasza:
71%
igen, akkor a fizetősökre is vonatkozzon az egész. elegem van h az egyetemen s.gg hülye plázacicákat és alfahímeket látok, mellékes h 2es érettségijük volt, de apuci fizeti nekik a tandíjat h egyetemre járhassanak. Őket is csapják ki, ilyenek nem valóak diplomás embernek.
2010. okt. 24. 16:24
 30/73 anonim ***** válasza:
62%
Én fizetősre járok, és magamnak fizetem a tandíjat. Nem apuci, anyuci zsebéből tengetem a mindennapjaimat, csak nem volt elég pontszámom állami képzésre (pszichológiára járok). Ez a szak volt mindig az álmom, és nagyon jól érzem magam rajta, végre azt tanulom,ami érdekel is, és szenvedéllyel tudom csinálni. Én nem tarthatnék akkor Nektek,kedves felháborodott emberek akkor terápiát? Mert költségtérítésesre jártam, és a szabadidőmben dolgozom, hogy ki tudjam fizetni? Nagy igazság, gondolkozhatnátok, mielőtt rögtön meg akarjátok találni a "leghülyébbet" az egyetemi oktatásban, hogy rájuk vonatkozzon ez a hülye törvény. Visszatérve: pszichológiáról ugye azt gondolják az emberek, hogy nem egy reál szak. Tévednek, itt is van statisztika (ami egy humán beállítottságú személynek nagy akadály), neuroanatómia, neurológia. Nem humán tárgyak, de nem is szakmához szorosan tartozóak, már ha az ember terápiával szeretne foglalkozni, mint én. Akkor minek is hagyjam ott az egyetemet, ha másodszorra nem sikerül? Nem ettől leszek jó szakember, hogy SPSS (stasztikai program) nélkül végzek fejből varianciaanalízist.
2010. okt. 24. 16:51
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!