A kormány a felsőoktatásba is be akar avatkozni? Jó ez így?
index.hu/belfold/2010/10/22/uj_felsooktatasi_torveny/
ez teljesen átgondolatlan!
részben tetszik a javaslat, pedig anti-fideszes vagyok.
én azzal egészíteném ki, hogy a 2 vizsgalehetőség csak államin legyen érvényes, (aki nem tanul költségtérítésesen legalább 2 féléve, annál is érvényes lenne).
a lényeg, hogy aki államilag támogatott fősulin egyetemen van, az legyen limitálva, hisz egy diák féléve súlyos százezrekbe kerül az adófizetőknek. Úgy hiszem, hogy egy diplomát támogatni a többi ember adójából csak akkor lehet, ha a diák különleges és tényleg okos.
aki magának fizeti a havi 100-200e -eket vagy orvosin asszem sokkal több, az felőlem bukdácsolhat össze-vissza amennyit akar.
a probléma egyenlőre az, hogy az egyetemek fősulik szart tanítanak. Előbb azt kéne megreformálni.
ut
na jöhet maga a törvény. Aki pedig hülye, az menjen el dolgozni, ne lébecoljon 4-5 évet el. Utána úgyis diplomástul megy melózni a tescoba.
Kamumail!
Meg kell mondanom, én sem vagyok Fideszes. Teljesen osztom a véleményedet! Részben azért durva, de az állami részével (illetve az adófieztők pénzével teljesen egyet értek)
Azon kívül meg, akik a Fideszre szavaztak, tessék megkapták.
MEglett a 2/3. Azt csinálnak amit akarnak, ha akarják az egyetemet jemetemnek nevezik el.
15:58
akkor ajánlanám, hogy gyere el az én szakomra, és próbáld ki. Matek szak, az összes indulóból most az 5. évre kevesebb, mint 10en fogunk időben végezni. Középiskolában spec. matek kategóriában OKTV döntős voltam, itt is rendre jól veszem az akadályokat, és eddig sehol nem merült fel, hogy nem idevaló lennék. Ellenben volt olyan tárgy, ami távol állt tőlem, a tanárral meg nem igazán szerettük egymást, és bizony szívtam vele háromszor - azóta sem kell az a tárgy olyan szinten, ahogy ott kérték, mert nem abba az irányba megyek, és amivel foglalkozni szeretnék, azzal soha nem volt gond, de egyszer bizony előfordulhat mindenkivel, hogy ilyenbe fut bele.
Egyébként mit is végeztél te a BMEn? Csak mert eléggé nem mindegy, hogy valami közgáz cuccot, építészt vagy mérnökit.
----------------
16:11
"mert igazságtalan h államilag támogatotton olyan emberek vannak, akik már 8 éve odajárnak"
Meg van határozva, hogy hány államilag támogatott féléved van, szóval ma sincsenek olyanok, hogy valaki 8éve odajár államira.
"És egy félévbe összeszednek 10 kreditet."
Az ilyeneket pedig a jelenleg is hatályos törvény szerint szépen átpakolják fizetősre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!